Gebroeders Mulder en Verbij zetten geld in op Ntab

Aangepast
Ronald Mulder, Kai Verbij, Michel Mulder en Dai Dai Ntab

Met de wereldkampioen sprint, de Nederlands recordhouder op de 500 meter, de Nederlands kampioen op de 500 meter én de olympisch kampioen op de 500 meter heeft schaatsploeg Plantina dit seizoen een indrukwekkende selectie sprinters verzameld.

Kai Verbij, Ronald Mulder, Dai Dai Ntab en Michel Mulder leven nog twee weken in harmonie, maar dan barst het olympisch schaatsseizoen en de daarbij behorende jacht op de startbewijzen los.

De strijd zal hevig zijn, want er mogen per afstand namens Nederland maximaal drie mannen en drie vrouwen starten in Pyeongchang.

Grootste talent

In Inzell kijkt het sprinterskwartet van Plantina vooruit naar de Olympische Spelen, en naar elkaars kwaliteiten. Volgens Ronald Mulder heeft de Nederlands kampioen op de 500 meter, Dai Dai Ntab, de beste zomer achter de rug.

"Ik denk dat Dai Dai het grootste sprinttalent is dat er nu rondrijdt op de Nederlandse ijsbanen. Maar ik denk ook dat we allemaal heel veel snelheid hebben. Zo kunnen we elkaar goed gebruiken."

Sterk collectief

Michel Mulder heeft naar eigen zeggen het meeste profijt van het sterke sprinterscollectief. Nadat hij in 2014 olympisch goud had gewonnen op de 500 meter, kende de tweevoudig wereldkampioen sprint (2013 en 2014) een paar moeizame seizoenen.

Nu is hij terug bij de ploeg waarvan hij destijds, toen hij in Sotsji het goud greep, ook deel uitmaakte. "Ik ben zesde van Nederland en ik zit naast de Nederlands kampioen 500 meter (Ntab), de wereldkampioen sprint (Verbij) en de nationaal recordhouder op de 500 meter (Ronald Mulder). Het is ideaal als je elkaar kunt helpen om sneller te worden", aldus Mulder. "Alleen die 35 seconden op de 500 meter, van de startlijn tot de finishlijn, ben je even geen vrienden."

Het viertal leeft nog twee weken in 'harmonie'. Op 28 oktober staat de 500 meter bij de NK afstanden op het programma.

​Het sprinterscollectief van Plantina

Dai Dai NtabNederlands kampioen 500 meter (2017)
Ronald MulderNederlands kampioen sprint (2017), Nederlands recordhouder 500 meter
Kai Verbijwereldkampioen sprint (2017), Europees kampioen sprint (2017)
Michel Mulderwereldkampioen sprint (2013 en 2014), olympisch kampioen 500 meter (2014)