Nekblessure voor snowboardster Maas

Aangepast
Snowboardster Cheryl Maas ANP

De voorbereiding op het olympisch seizoen begint voor snowboardster Cheryl Maas met vertraging. De Nederlandse freestylespecialiste, die begin volgend jaar in Pyeongchang olympisch eremetaal moet binnenhalen, heeft een flinke nekblessure opgelopen.

Het bericht van Cheryl Maas op Instagram Instagram

Maas verblijft momenteel op Cyprus en stootte daar bij een duik in het zwembad haar hoofd. "We weten er nog niet het fijne van. Ze zou vandaag nog worden onderzocht", zegt Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging.

"Wat we wel weten is dat Cheryl haarscheurtjes in een aantal nekwervels heeft opgelopen. Ze verblijft momenteel in het ziekenhuis. We wachten nog op de uitslagen van het onderzoek van de neuroloog. Maar dit zal haar wel een aantal weken voorbereiding kosten", vermoedt De Vegt.

Breuken in gezicht

Bij een wedstrijd in december vorig jaar kwam Maas hard ten val en liep ze twee breuken in haar gezicht op. Dat gebeurde bij een wereldbekerwedstrijd in Mönchengladbach op het nieuwe olympische onderdeel Big Air.

Haar olympische kwalificatie zal door de nieuwe tegenslag niet in gevaar komen. "Aan de Nederlandse kwalificatie-eisen heeft ze al voldaan. Ze moet gewoon zorgen bij de beste twintig op de wereldranglijst te staan. Daar staat ze nu ook en er zijn nog veel wedstrijden", stelt De Vegt.