Martin Fourcade (r) gunt de Russische biatleten Aleksander Loginov en Anton Sjipoelin geen blik waardig
NOS SportAangepast

Woede om aanwezigheid Russen op WK biatlon

Scheve ogen op het podium tijdens de eerste dag van de wereldkampioenschappen biatlon. Biatleten weigeren elkaar de hand te schudden. Allemaal veroorzaakt door de aanwezigheid van Russische biatleten.

De Fransman Martin Fourcade, meervoudig olympisch kampioen, kan het niet langer aanzien. Nadat hij de uitkomst van het WADA-rapport had vernomen eind 2016, en hoorde dat er 29 Russische biatleten in verband worden gebracht met doping, roept hij openlijk op tot strenge straffen.

De voornaamste straf die de internationale biatlonbond tot nu toe uitdeelde, is het terugtrekken van de organisatie van het WK biatlon van 2021. Die titelstrijd zou in het Russische Siberië plaatshebben. Maar dat gaat Fourcade en de andere initiatiefnemers niet ver genoeg. De Russen moeten worden uitgesloten van deelname.

Fourcade weigert Russen de hand te schudden

Voltallige Russische ploeg op WK

Maar de Russen staan gewoon voltallig aan de start bij de WK. Met bij de estafette Alexander Loginov, die sinds november weer actief is na een schorsing voor het gebruik van EPO. Wederom een doorn in het oog van de kritische Fransman.

Maar juist de Russen voelen zich bij de prijsuitreiking beledigd door de vele aantijgingen van Fourcade. Bij de prijsuitreiking van de gemengde estafette krijgt hij op het podium van de Russische dames de hand, maar de mannen weigeren.

Fourcade is 'not amused' en besluit als de Russen het derde treetje beklimmen, zelf te vertrekken. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl