Goud voor zitskiër Kampschreur na sterke slalom

Goud voor zitskiër Kampschreur na sterke slalom

Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang goud gewonnen op de supercombinatie. De 18-jarige Kampschreur stond na de Super G nog op een derde plek, maar was superieur in de slalom.

Uiteindelijk had hij 1,32 seconden voorsprong op de Fransman Frédéric François, die beslag legde op het zilver. Brons was er voor de Noor Jesper Pedersen (+2,15).

Niels de Langen eindigde uiteindelijk net binnen de toptien. Na de elfde tijd op de Super G en de vierde tijd op de slalom werd hij achtste.

Jeroen Kampschreur na het behalen van zijn gouden medaille

Super G

Kampschreur zette eerder op de dag de derde tijd neer op de Super G. Pedersen was daar nog de snelste, François volgde op 0,36, De Nederlander op 0,83.

Kampschreur is regerend wereldkampioen op de combinatie, reuzenslalom en de slalom, maar kende een teleurstellende Paralympische Spelen tot nu toe. Op de afdaling finishte hij niet en op de Super G eindigde hij als zevende.

Zijn optreden op het eerste onderdeel van de supercombinatie verliep ook niet geheel vlekkeloos. Tot twee keer toe moest hij flink bijsturen om geen poortje te missen. Op de slalom was zijn run echter feilloos.

Kampschreur derde na Super G

Stuut onderuit op slalom

Voor Jeffrey Stuut liep de supercombinatie uit op een drama. De 22-jarige Noord-Hollander ging op de Super G bijna onderuit en zette de twaalfde tijd neer in zijn klasse. Op de slalom gleed hij ook al snel onderuit.

Afgelopen zaterdag eindigde Stuut als negentiende op de afdaling, een dag later werd hij zestiende op de Super G. Morgen heeft hij een nieuwe kans, dan komt hij in actie op de reuzenslalom.

  • OIS Photos
    Niels de Langen in actie op de Super G

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl