liveblog
NOS SchaatsenAangepast

Nederland zakt op medaillespiegel • Morgen laatste shorttrackdag van de Spelen

liveblog gesloten

Tot morgen

Daarmee sluiten we het olympische liveblog voor vandaag af.

Morgen zijn er wederom kansen op Nederlands eremetaal. Op de laatste shorttrackdag kan Suzanne Schulting voor haar vierde medaille van deze Spelen gaan. Ze heeft al zilver op de 500 meter, goud op de 1.000 en goud op de aflossing met de Nederlandse ploeg.

Om 12.30 uur staan de kwartfinales van de 1.500 meter op het programma. De halve finales beginnen om 13.15 uur en de finale start om 14.11 uur. Ook Xandra Velzeboer en Rianne de Vries doen op de 1.500 meter een gooi naar een olympische medaille.

Voor de shorttrackmannen rest de B-finale op de aflossing. Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Sven Roes en Jens van 't Wout werden vrijdag op de streep voorbijgestreefd door Rusland en werden daardoor derde in hun halve finale.

Een kijkje achter de schermen

Zo gaat het er achter de schermen aan toe bij de Olympische Winterspelen in Peking.

Nederland zakt naar vijfde plaats

De Nederlandse olympische ploeg voegde vandaag één medaille toe aan het totaal, dat nu op dertien staat. De schaatssters op de ploegenachtervolging werden derde, maar die bronzen plak was niet voldoende om de vierde plaats in het medailleklassement vast te houden.

De medaillespiegel van de Spelen na 15 februari

Leerlingen middelbare school Van Zundert keken mee

Kunstschaatsster Lindsay van Zundert zette eerder vandaag een prima korte kür neer en plaatste zich daarmee voor de vrije kür van donderdag. Leerlingen van de middelbare school van de 17-jarige Van Zundert keken samen in de aula naar haar olympisch debuut en zagen dat ze zich voor de finale plaatste.

School trots op 'hun' Lindsay: 'Cool om met een topsporter op school te zitten'

Leerdam kijkt terug op winnende 1.000 meter van WK 2020

Jutta Leerdam is pas 23 jaar en olympisch debutante in Peking, maar op de 1.000 meter heeft ze al flink wat titels op haar naam staan. In 2020, op 21-jarige leeftijd, werd ze al wereldkampioen en ze is de regerend Nederlands en Europees kampioene.

Over twee dagen staat haar eerste olympische race over 1.000 meter op het programma. "Ik ben nu beter dan toen", vergelijkt ze haar vorm met twee jaar geleden, toen ze wereldkampioene werd.

Leerdam staat nooit onbevangen op het ijs: 'Nu beter dan toen ik wereldkampioene werd'

Duits podium bij tweemansbob

Francesco Friedrich en Thorsten Margis hebben hun olympische titel in de tweemansbob met succes verdedigd. De Duitsers waren op de baan in Yanqing een klasse apart. De duo's Johannes Lochner/Florian Bauer en Christoph Hafer/Matthias Sommer maakten het Duitse feestje compleet met respectievelijk zilver en brons.

Friedrich en Margis moesten in 2018 het goud nog delen met de Canadezen Justin Kripps en Alexander Kopacz. Ditmaal was het beduidend minder spannend. Ze wonnen drie van de vier heats, waren twee keer goed voor een baanrecord en waren 0,49 sneller dan de nummer twee en liefst 1.69 dan de nummer drie.

Voor Ivo de Bruin en Jelen Franjic was het toernooi na drie runs al voorbij. Ze begonnen de dag als 24ste en moesten in de top-20 staan om ook de vierde run te mogen bobben. Die missie mislukte en ze werden 23ste.De Bruin krijgt zaterdag in de viermansbob een herkansing.

Francesco Friedrich en Thorsten Margis tonen hun gouden medaille

Van Zundert eindigt als 22ste op korte kür

Alle deelneemsters zijn geweest en dat betekent dat de uitslag van de korte kür bekend is. Lindsay van Zundert heeft met 59,24 de 22ste score neergezet. De veelbesproken Kamila Valijeva gaat met 82,16 aan de leiding.

De vrije kür staat voor donderdag op het programma.

Valijeva emotioneel na korte kür

Na een roerige week voor Kamila Valijeva, heeft de 15-jarige Russische kunstschaatsster een prima korte kür neergezet in Peking. Met nog vier deelneemsters te gaan, gaat ze aan de leiding met een score van 82,16.

De grote favoriete voor het individuele kunstschaatstoernooi won al goud met Rusland in de landenwedstrijd, maar de medailleceremonie werd daar afgeblazen toen duidelijk werd dat Valijeva in december positief testte op het verboden middel tremetazidine.

Ze werd op 8 februari geschorst door het Russische antidopingagentschap, maar die schorsing werd een dag later opgeheven. Het CAS oordeelde gisteren dat Valijeva toch nog mag uitkomen in Peking, maar een eventuele medaille krijgt ze pas uitgereikt als de hele dopingzaak is opgelost, besloot het IOC.

Na het slotakkoord van haar korte kür kwamen de tranen bij Valijeva.

Kamila Valijeva na haar korte kür

Tweemansbob De Bruin klaar na drie runs

Het olympisch toernooi in de tweemansbob is klaar voor Ivo de Bruin. De Nederlander, die een duo vormt met Jelen Franjic, staat na drie afdalingen op de 23ste plaats. Een plaats in de top-20 was nodig om ook deel te mogen nemen aan de vierde en laatste run.

De Olympische Spelen zijn echter nog niet klaar voor De Bruin, want hij doet ook nog mee met de viermansbob. Dat toernooi begint op 19 februari met de eerste twee runs en eindigt op 20 februari, de slotdag van de Spelen, met de laatste twee runs.

Duitsers domineren

Na drie runs bestaat de top-3 in de tweemansbob uit enkel Duitse teams. Francesco Friedrich gaat nog altijd aan de leiding, nadat hij in de derde run met 58,99 als enige een tijd onder 59 seconden neerzette. Johannes Lochner staat tweede en moet in de laatste afdaling 0,48 goedmaken op zijn landgenoot. Christoph Hafer staat op brons en heeft met 1,51 een flinke achterstand op Friedrich.

Derde run tweemansbob

Inmiddels is op de bobsleebaan de derde run begonnen van de tweemansbobs. Ivo de Bruin staat na de eerste twee runs op de 24ste plaats en moet dus nog een aantal plaatsen stijgen om ook aan de vierde run deel te nemen. Alleen de top-20 mag namelijk ook de laatste afdaling maken.

De tweemansbob met piloot Ivo de Bruin

Het is zeker: Van Zundert kwalificeert zich voor vrije kür!

Jawel, de Chinese Zhu Yi scoort slechter van Lindsay van Zundert. De Nederlandse is nu dus echt zeker van kwalificatie voor de vrije kür.

Vooruit, we leggen het nog één keer uit: normaal gesproken plaatsen de beste 24 zich voor de vrije kür. Maar vanwege de dopingaffaire rond Kamila Valijeva is daar één extra plaats aan toegevoegd, mocht de Russische zich onder de beste 24 scharen, wat normaal gesproken een zekerheidje is. Die extra plaats is bedoeld voor het geval Valijeva achteraf alsnog wordt geschorst vanwege haar positieve dopingtest in december.

Blije kunstrijdster Van Zundert: 'Je wilt goed presteren en dat is gelukt'

De 17-jarige Brabantse schaatste een goede korte kür bij haar debuut op de Winterspelen. "Ik wil het beste uit mezelf halen, laten zien wat ik kan. Ik ben hier superblij mee."

Graabak wint goud op noordse combinatie na imposante eindsprint

Jorgen Graabak heeft olympisch goud gewonnen op de noordse combinatie op de grote schans. De Noor, die ook al zilver pakte op de normale schans, plaatste net op tijd een imposante en lange sprint.

Graabak begon de 10 kilometer langlaufen met 2.07 achterstand. Die had hij opgelopen door een sprong van 126,5 meter. Zijn landgenoot en topfavoriet Jarl Magnus Riiber mocht dankzij een sprong van 142 meter met 44 seconden voorsprong als eerste weg.

Riiber breidde in de eerste van vier rondes zijn voorsprong uit, maar ging toen pijnlijk de mist in: hij koos de verkeerde route. Waar hij de binnenbocht moest hebben naar de tweede ronde pakte hij de buitenbocht naar de meet.

Riiber had zijn fout pas door toen hij de finish zag liggen. Hij draaide om en verloor 0.30. Niet veel later haalden de Japanner Akito Watabe en de Duitser Manuel Faisst hem bij. Riiber klampte aan, maar had het door een verstoorde voorbereiding zwaar. Tot vlak voor dit onderdeel zat hij in isolatie na een positieve coronatest.

Nadat de Oostenrijker Johannes Lamparter in de derde ronde was aangesloten, moest Riiber als eerste laten lopen. Met het stadion al in zicht leek het te gaan tussen de drie leiders.

Ze hadden echter buiten Graabak gerekend. De Noor dichtte binnen no-time een gat van 15 seconden en nam zijn landgenoot Jakob Oftebro in zijn spoor mee. Watabe kwam net tekort en moest genoegen nemen met het brons.

Jorgen Graabak gaat juichend over de finish

Ook Britse McKay scoort slechter dan Van Zundert: nog eentje te gaan

Ook de Britse Natasha McKay komt niet aan de score van Lindsay van Zundert en belandt met 52,54 punten op de zesde plaats.

Van Zundert staat nog steeds derde. Nog een rijdster die minder scoort dan de Nederlandse en ze plaatst zich voor de vrije kür.

Officieus kan het haar eigenlijk nu al niet meer ontgaan, want de kans dat Kamila Valijeva de vrije kür misloopt, is verwaarloosbaar.

Nog twee kunstrijdsters moeten slechter scoren, dan gaat Van Zundert door

De Australische Kailani Craine komt op de korte kür niet verder dan een score van 49,93. Dat is een zesde plek, dus onder Lindsay van Zundert.

Nog twee kunstrijdsters die minder scoren dan Van Zundert en kwalificatie voor de vrije kür is een feit.

Coopmans 'ziek' van teleurstellende ploegenachtervolging: 'Valt rauw op mijn dak'

De reactie van schaatsbondscoach Jan Coopmans na de troostfinales van de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen in Peking.

Coopmans 'ziek' van teleurstellende ploegenachtervolging: 'Valt rauw op mijn dak'

Succescoach Eldering pakt nu goud met Canadese vrouwen: 'Heel trots op mezelf'

Vier jaar geleden leidde de Nederlandse coach Remmelt Eldering Esmee Visser verrassend naar olympisch goud op de vijf kilometer. In Peking is hij opnieuw succesvol, dit keer op de ploegenachtervolging met Canada.

Taljegard scoort slechter dan Van Zundert

De laatste kunstrijdster uit de eerste groep, de Zweedse Josefin Taljegard, scoort minder dan Lindsay van Zundert. De Nederlandse staat nog steeds derde.

Nog twee schaatssters met minder punten en Van Zundert is officieus zeker van kwalificatie voor de vrije kür, nog drie en dan is ze helemaal zeker.

Foutloze korte kür Van Zundert

Lindsay van Zundert kan terugkijken op een uitstekend olympisch debuut. Ze maakte in haar korte kür geen fouten en verdiende 59,24 punten.

Op de EK in januari ging de drievoudige rittberger de mist in, waardoor ze 27ste werd. Nu waren de drievoudige lutz en de drievoudige loop dik in orde. Van de triple toeloop na de lutz maakte ze wel een dubbele.

Nu is het afwachten: houdt ze zes concurrenten achter zich, dan plaatst ze zich voor de vrije kür. Vooralsnog heeft de 17-jarige Van Zundert twee schaatssters achter zich gelaten.

Lindsay van Zundert in actie op de korte kür

Het is bijna tijd voor Lindsay van Zundert

De korte kür van de kunstrijdsters in Peking is begonnen! Lindsay van Zundert komt straks als vijfde in actie.

Normaal gesproken kwalificeren de beste 24 vrouwen zich voor de vrije kür. Maar door de dopingaffaire rond Kamila Valijeva zijn de regels aangepast: als de Russische Miss Perfect bij de beste 24 eindigt (en dat is zo goed als zeker), gaan de beste 25 door. Voor het geval Valijeva achteraf alsnog wordt geschorst.

Voor Van Zundert betekent dat dat ze vijf concurrentes achter zich zal moeten laten in de korte kür.

Kijk live naar het kunstrijden op NPO 1 of via de livestream.

Lindsay van Zundert tijdens de warming-up

Het resterende schaatsprogramma in Peking

Het schaatsprogramma tijdens de Olympische Spelen van Peking

Vrouwen kunnen weer lachen na ploegenachtervolging: 'Hoeven ons niet te schamen'

De reactie van Irene Schouten, Antoinette de Jong, Marijke Groenewoud en Ireen Wüst na de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen, waar het viertal brons veroverde.

Noorse biatleten winnen estafette na dramatische ontknoping

De biatleten van Noorwegen hebben na een race met een dramatische ontknoping goud veroverd op de 4x7,5 kilometer estafette. De Noren verwezen Frankrijk (+ 27,4) en Rusland (+ 45,3) respectievelijk naar het zilver en brons.

Het Noorse viertal had drie van de vier wereldbekerwedstrijden dit seizoen gewonnen en was dan ook de uitgesproken favoriet. Halverwege de wedstrijd in Zhangjiakou leek een medaille echter ver weg.

Sturla Holm Laegreid beleefde niet zijn beste dag bij het schieten en moest een strafronde lopen, waarna Tarjei Bo de achterstand zag oplopen tot bijna twee minuten op het superieure Rusland. Johannes Thingnes Bo bracht de Noren terug van de zesde naar de derde plaats en het gat met koploper Rusland was nog slechts 43 seconden.

Edoeard Latypov, de vierde en laatste Rus, vergooide de zeker lijkende titel bij zijn tweede schietbeurt. Latypov had niet genoeg aan de drie reservepatronen en diende twee strafronden te lopen. De foutloze Vetle Sjaastad Christiansen nam de leiding over, ook omdat Quentin Fillon Maillet driemaal moest herladen, wat hem ongeveer 30 seconden kostte.

De Noor begon met een voorsprong van 21,3 aan de laatste 2,5 km langlaufen en de Fransman, goed voor goud op de 20 kilometer, bleek niet in staat het gat te dichten.

Kunstrijden is Sjoukje en Joan, maar Lidy Stoppelman was in 1952 de eerste

Straks komt kunstrijdster Lindsay van Zundert in actie op de korte kür. Ze is de eerste Nederlandse sinds 1976 die op de Olympische Spelen gaat kunstrijden.

Wie kunstrijden in Nederland zegt, zegt Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel. Maar Lidy Stoppelman was in 1952 de eerste.

Inmiddels is Stoppelman 88 jaar. We gingen bij haar bezoek en kregen van haar schitterende oude beelden te zien.

Teleurgestelde Kramer, Roest en Bosker: 'Het was gewoon niet goed genoeg'

De reactie van Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker na de verloren troostfinale van de ploegenachtervolging tijdens de Olympische Spelen in Peking.

Teleurgestelde Kramer, Roest en Bosker: 'Het was gewoon niet goed genoeg'

De Wit over Nederlandse ploegenachtervolging: 'Gek als je daarover gaat klagen'

Johan de Wit, bondscoach van de Japanse schaatssters, geeft zijn mening over de Nederlandse ploegen, die in Peking tekort komen op de ploegenachtervolging.

Noren verslaan Russen en winnen goud op ploegenachtervolging

De gouden plak op de ploegenachtervolging is voor Noorwegen. Hallgeir Engebraaten, Peder Kongshaug en Sverre Lunde Pedersen rijden een tijd van 3.38,08 en verslaan de Russen met bijna 2,5 seconde.

De Noorse achtervolgingsploeg viert het goud met de coach

Nederlandse mannen veel te langzaam voor brons

Voor de mannen is geen medaille weggelegd op de ploegenachtervolging. De Amerikanen winnen de troostfinale in een tijd van 3.38,81. Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker zijn bijna 3 seconden langzamer.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland geen medaille wint op dit olympische onderdeel.

Nederlandse coach Eldering smeedde hecht Canadees vrouwenteam in de sneeuw

De vreugde bij Remmelt Eldering, coach van de Canadese vrouwen, is groot na het veroveren van goud. Bij Johan de Wit, coach van Japan, is de ontzetting groot.

In aanloop naar de Olympische Spelen ging Erben Wennemars op bezoek bij Remmelt Eldering, de succesvolle coach van Canada.

Nederlandse trainer Eldering smeedt in sneeuw een hecht Canadees vrouwenteam

Drama voor Japan in finale ploegenachtervolging, goud Canada

Een drama voor de Japanse schaatssters in de finale van de ploegenachtervolging. Ze reden op kop, maar in de laatste bocht ging Nana Takagi onderuit. Wat een verdriet.

Het goud gaat daardoor naar Canada. Ivanie Blondin, Valerie Maltais en Isabelle Weidemann rijden nog wel een olympisch record: 2.53,44.

Nederlandse vrouwen veroveren toch nog brons

De Nederlandse vrouwen zijn begonnen aan hun strijd om brons op de ploegenachtervolging tegen de Russinnen.

Echt spannend is het niet, want de Russinnen beginnen wel erg rustig. Ireen Wüst, Irene Schouten en Marijke Groenewoud veroveren brons met een tijd van 2.56,86. De Russinnen zijn 1,80 langzamer.

Voor Wüst is het haar dertiende olympische medaille: zes keer goud, vijf keer zilver en twee keer brons.

'Positieve dopingtest 15-jarige Valijeva kwam door hartmedicijn opa'

De positieve dopingtest van de Russische kunstrijdster Kamila Valijeva is veroorzaakt door een hartmedicijn van haar opa. Dat heeft haar advocaat gisteren verklaard tijdens de hoorzitting bij het CAS, zo heeft IOC-functionaris Denis Oswald verklaard.

"Er zou een verontreiniging hebben plaatsgevonden met een product dat haar grootvader gebruikte", aldus Oswald.

De 15-jarige Valijeva, bijgenaamd Miss Perfect, is de grote favoriete voor het individuele toernooi. Ze won al goud met Rusland in de landenwedstrijd, maar de medailleceremonie werd daar afgeblazen toen duidelijk werd dat Valijeva in december positief testte op het verboden middel tremetazidine.

Ze werd (pas) op 8 februari geschorst door het Russische antidopingagentschap, maar die schorsing werd een dag later opgeheven. Het CAS oordeelde gisteren dat Valijeva toch nog mag uitkomen in Peking. Maar een eventuele medaille krijgt ze pas uitgereikt als de hele dopingzaak is opgelost, besloot het IOC.

Amerikanen willen wel ceremonie

Met dat besluit zijn de Amerikaanse sporters het niet eens. Ze vinden het onverteerbaar dat er ook voor de andere medaillewinnaars geen officiële ceremonie wordt gehouden, zo lieten ze weten. In het landenklassement wonnen de Verenigde Staten zilver, achter de Russische ploeg.

De korte kür bij de vrouwen, met onder anderen Lindsay van Zundert, begint om 11.00 uur.

Kamila Valijeva tijdens de training in Peking

Wissel bij achtervolgingsploeg: Groenewoud vervangt De Jong

Antoinette de Jong komt straks niet in actie in de troostfinale van de ploegenachtervolging van de vrouwen. Ze wordt vervangen door Marijke Groenewoud.

De Jong had zowel in de kwartfinales als de halve finales moeite met het tempo van de Nederlandse ploeg.

Om 09.22 uur neemt Nederland het in de strijd om brons op tegen de Russische ploeg.

Marijke Groenewoud

Van der Velden krijgt knuffel van Peperkamp: 'Ben zo blij en zo trots'

Snowboarder Niek van der Velden is net als Melissa Peperkamp bij de vrouwen knap zesde geworden op het onderdeel big air. Een knuffel is daarom op zijn plaats.

Skiester Gremaud pakt goud op slopestyle, Gu moet genoegen nemen met zilver

Freestyleskiester Mathilde Gremaud is winnares geworden van olympisch goud op het onderdeel slopestyle. De Zwitserse hield in Zhangyiakou de Chinese ster Eileen Gu, die goud had gepakt op de big air, met een kleine marge van een tweede titel af: 86,56 om 86,23 punten).

Gremaud had vorige week op de big air op haar 22ste verjaardag brons verdiend en had al het zilver in haar kast van de slopestyle in Pyeongchang. Gu stond na twee matige runs achtste en rukte met een prima laatste run knap op naar het podium.

Het was net niet genoeg om Gremaud nog te onttronen. Het brons ging naar Kelly Sildaru, die Estland in Peking de eerste medaille bezorgde.

Skiester Gremoud pakt goud op slopestyle, Gu moet genoegen nemen met zilver

Russen verslaan Amerikanen, Nederland in troostfinale tegen Team USA

De tweede, spannende halve finale gaat tussen de Russische ploeg en de VS. De Russen winnen in 3.36,62, een olympisch record, de Amerikanen zijn 0,43 langzamer.

Nederland rijdt in de strijd om brons om 09.41 uur dus tegen de VS.

Eerste halve finale ploegenachtervolging (m): Nederland verliest

Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker staan er klaar voor. De halve finale tegen Noorwegen gaat beginnen.

Helaas, ook deze halve finale levert geen Nederland succes op. De mannen begonnen met een voorsprong, maar het ging steeds moeizamer en trager en de Noren winnen. Noorwegen rijdt 3.38,28. Nederland is 1,34 langzamer.

Wat rest is de troostfinale, om 09.41 uur.

Tweede halve finale: Nederland verliest van Canada

Daar gaan ze: Irene Schouten, Ireen Wüst en Antoinette de Jong nemen het op tegen Canada, met Blondin, Maltais en Weidemann.

Maar helaas, Nederland redt het niet. De eerste rondes hadden de vrouwen nog een voorsprong, maar in de slotfase ging de snelheid eruit. Canada wint de halve finale in 2.54,97. De Nederlandse vrouwen zijn een kleine seconde langzamer.

Geen finale dus, maar later vandaag de strijd om brons tegen de Russinnen.

Eerste halve finale ploegenachtervolging (v): Japan tegen Russische ploeg

De halve finales van de ploegenachtervolging zijn begonnen met het eerste duel: Japan tegen de Russische ploeg.

Japan wint met ruime voorsprong in een tijd van 2.58,93. De Russinnen zijn bijna 7 secondes langzamer. Japan naar de finale, dus.

Bondscoach Coopmans: 'Uitgeruste Roest gaat meer op kop rijden'

De schaatsbondscoach heeft er vertrouwen in dat Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker Noorwegen gaan verslaan in de halve finales van de ploegenachtervolging.

De halve finale van de mannen is om 07.52 uur, ruim 20 minuten nadat de vrouwen in actie zijn gekomen.

Van der Velden zesde na val bij derde sprong

Niek van der Velden heeft genoegen moeten nemen met een zesde plaats op de big air. De snowboarder mocht zelfs dromen van een sensationele medaille, maar kwam bij zijn derde sprong ten val. Yiming Su pakte het goud.

Eerder op de dag verraste Melissa Peperkamp bij de vrouwen al, door boven verwachting eveneens als zesde te eindigen op datzelfde onderdeel.

Voor de 21-jarige Van der Velden had er wellicht nog meer ingezeten, maar hij moest bij zijn laatste sprong risico's nemen om in de buurt te komen van het podium. En daarbij bleef hij niet op de been.

Niek van der Velden

Bondscoach voor halve finales ploegenachtervolging: 'Problemen uitentreuren besproken'

Schaatsbondscoach Jan Coopmans kijkt vooruit naar de halve finales van de ploegenachtervolging. Ondanks de tegenvallende kwartfinale van de vrouwen gaan Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Irene Schouten weer van start.

De vrouwen rijden om 07.30 uur de halve finale.

Van staalfabriek naar skischans, de bijzondere locatie van het snowboarden

Big Air Shougang, de 60 meter hoge baan in Peking, is gebouwd op het Shougang staalcomplex. We namen een kijkje op die bijzonder plek.

Momenteel is snowboarder Niek van der Velden er bezig in de finale van de big air. Kijk hier live naar hoe het gaat.

Afgelopen nacht: Suter verrast topfavoriete en titelhoudster Goggia op afdaling

Alpineskiester Corinne Suter heeft in Yanking olympisch goud op de afdaling veroverd. De Zwitserse wereldkampioene verwees topfavoriete en titelhoudster Sofia Goggia naar het zilver.

Corinne Suter

Peperkamp bewaart het beste voor finale: 'Het had niet beter kunnen gaan'

Snowboardster Melissa Peperkamp overtrof alle verwachtingen door in de finale van het onderdeel big air zesde te worden. Dit is haar reactie.

Afgelopen nacht: Peperkamp verrast met zesde plek op big air

Snowboardster Melissa Peperkamp is zesde geworden op het onderdeel big air. Daarmee overtrof ze in Peking alle verwachtingen in haar eerste olympische finale.

Het goud was net als vier jaar geleden voor Anna Gasser uit Oostenrijk, die met een geweldige laatste sprong Zoi Sadowski Synnott (Nieuw-Zeeland) voorbijging. Kokomo Murase (Japan) pakte het brons.

Welkom in Peking!

Het is dag 11 van de Olympische Winterspelen in Peking en er is weer van alles te beleven de komende uren.

Om 07.30 uur gaan we schaatsen en gaan zowel de Nederlandse vrouwen als de mannen proberen de finale te halen.

Rond 11.34 uur kunnen we Lindsay van Zundert in actie zien op haar korte kür bij het kunstschaatsen. En om 13.15 uur is het bobsleetijd met o.a. Ivo de Bruin en Jelen Franjic namens Nederland.

Om maar wat te noemen, want er is nog veel meer.