Semjon Jelistratov pakt brons op de 1.500 meter shorttrack
NOS Schaatsen

Jelistratov rijdt in Peking rond met hartje voor Lara van Ruijven

Direct na de 1.500 meter stortte hij zichzelf in de boarding, zichtbaar geëmotioneerd. Of hij zilver of brons had, wist hij nog niet, maar het feit dat hij een medaille had gewonnen, was genoeg voor een tranendal bij Semjon Jelistratov.

De Rus, die vier jaar eerder in Pyeongchang brons pakte achter Lim Hyo-jun en Sjinkie Knegt, is niet langer de topfavoriet in het shorttracken.

Waar hij in het verleden Europese titels, wereldrecords en ook olympisch goud verdiende, is het de laatste jaren knokken voor eremetaal.

Hartje voor Van Ruijven op helm Jelistratov

Enige tijd geleden stond hij, ook al geëmotioneerd, voor de camera van NOS-verslaggever Vlado Veljanoski. En hij legde daarbij ook uit waarom hij met een oranje helm schaatst.

De voornaamste reden, zo zegt hij eerst: "Ik vind de kleur mooi. Ik weet niet waarom, maar ik hou van oranje."

Aangeslagen

Om er daarna aan toe te voegen dat hij "erg aangeslagen was door de dood van jullie schaatsster. Ik heb een klein hartje in luipaardprint op mijn helm ter nagedachtenis aan Lara."

Februari 2020: Van Ruijven wint de 500 meter tijdens wereldbekerwedstrijden in Dordrecht

Van Ruijven werd eind juni 2020 ernstig ziek tijdens een trainingsstage in Frankrijk. Ze kampte met een stoornis aan haar immuunsysteem. Er ontstonden complicaties en ze overleefde het niet.

"Dus deze kleur is een klein eerbetoon aan jullie schaatsster die in 2020 is overleden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl