liveblog
Aangepast

nos op 3

liveblog gesloten

22 ADO-fans mogen het stadion niet meer in

Ze krijgen per direct een stadionverbod, vanwege de spreekkoren afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Ajax. Iedere keer dat Ajacied Bazoer aan de bal kwam, maakten ze apengeluiden.

ADO heeft de fans ook een brief gestuurd, waarin staat dat ze alle financiële schade voor de club moeten betalen. ADO heeft ze zo snel kunnen identificeren door de technische apparatuur in het stadion, zegt de club.

‘Snow penis’ is terug

Mag je zomaar een gigantische piemel in de sneeuw tekenen? Nee, vonden de parkwachters van het Zweedse Göteborg. Na vele klachten van bezoekers haalden ze het ding weg. Op Facebook werd prompt door 3000 mensen een petitie getekend om de piemel terug te brengen.

Emilian Sava, één van de parkwachters, zag de petitie en kreeg spijt van zijn uitwisdaad. Hij zwoer dat hij de sneeuwpiemel zou terugbrengen, in een nog grotere versie. Dat heeft hij nu gedaan, met een sneeuwblazer. De snow penis is zo groot, dat je ‘m alleen vanuit de lucht kunt zien. Op de grond kan niemand er dus aanstoot aan nemen. Op Facebook zijn de leden hem extreem dankbaar: "Tot tranen toe geroerd". En "More snow penises for the people!"

Bizarre ontsnapping aan de politie

Een bizarre ontsnapping in Amsterdam-West gisteravond. De politie stopte een auto waarin vier mensen zaten die mogelijk wapens bij zich hadden. Die wilden niet uitstappen en daarom schoten agenten op de motorkap. Toen stapten drie mensen uit. De bestuurder ging er plankgas vandoor.

De agenten reden er snel achteraan, maar de mensen die waren uitgestapt, stonden nog op de weg - en gingen er vandoor. En uiteindelijk is ook de bestuurder van die auto ontkomen.

Politie plaatst foto's relschoppers Geldermalsen

De politie gaat online foto's verspreiden van de relschoppers die in Geldermalsen het gemeentehuis bestormden bij een protest tegen de komst van een asielzoekerscentrum. De gezichten van de verdachten zijn in eerste instantie onherkenbaar gemaakt, zodat ze zichzelf kunnen aangeven. Doen ze dat niet, dan worden op 27 januari herkenbare beelden getoond op Omroep Gelderland en later op Opsporing Verzocht. De politie pakte meerdere verdachten op, op basis van filmpjes en foto's.

Noord-Korea arresteert Amerikaanse student

De autoriteiten in Noord-Korea hebben laten weten dat ze een Amerikaanse student hebben opgepakt. Volgens Pyongyang zou de student op een toeristenvisum zijn binnengekomen, maar plannen hebben gehad om de Noord-Koreaanse staat te ondermijnen en verbonden zijn geweest aan de Amerikaanse overheid. Eerder deze maand liet CNN al weten dat Noord-Korea een andere Amerikaan had gearresteerd op verdenking van spionage.

Ruim 20 doden bij aanslag Somalië

Bij een aanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker 20 doden gevallen. Leden van de islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab vielen een strandtent aan, waar op dat moment een feest gaande was. De terroristen lieten een bom afgaan, waarop ze zich al schietend verschansten in de bar. Somalische veiligheidstroepen wisten zich uiteindelijk een weg naar binnen te vechten en de terroristen uit te schakelen.

Nog geen treinen Den Bosch - Tilburg

Er rijden nog steeds geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg. Gisterochtend trok een trein de bovenleiding kapot bij station Den Bosch en die is nog altijd niet gerepareerd. Als je toch in Den Bosch of Tilburg moet komen, kun je met een snelbus, al gaat dat je wel vertraging tot een uur opleveren. Reizigers zijn - uiteraard - niet blij.

Flexteams politie bij azc's

Speciale politieteams kijken vanaf vandaag bij asielzoekerscentra en aan de grens of er mensensmokkelaars rondlopen. Volgens de Volkskrant zijn er bendes die asielzoekers ronselen voor illegaal werk en prostitutie. De politie wil ze op heterdaad betrappen. In de politiesystemen staan 430 kentekens van mogelijke bendeleden. Als er bij een azc of langs de grens ééntje wordt herkend door een camera, gaan er meteen agenten naartoe.