NOS Op3 Binnenland Buitenland Aangepast

NOS op 3

Scroll je door het laatste nieuws.

Liveblog gesloten
 • Facebook helpt je je ex vergeten

  Je relatie net verbroken? Facebook geeft Amerikanen nu de mogelijkheid om je ex uit je tijdlijn te weren zonder hem of haar te hoeven 'ontvrienden'. Zo zie je zijn of haar foto's niet meer en kun je ook berichten voor degene onzichtbaar houden. Facebook test de functie op dit moment in Amerika. 

  Facebook
 • De nieuwste groene stroom komt uit gras

  Elektriciteit opwekken uit levende planten. Het gebeurt langs de provinciale weg in Zuid-Holland. Het is voor het eerst dat het Nederlandse bedrijfje Plant-e dit buiten een laboratorium test. Pim de Jager legt uit hoe het werkt.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Test met elektriciteitsopwekking door planten in Zuid-Holland
 • Nieuwe album Adele niet te streamen

  Morgen verschijnt het nieuwe album van Adele, maar volgens The New York Times is 'ie niet te beluisteren op Spotify of Apple Music. De zangeres zou dat niet willen. Vorig jaar besloot Taylor Swift al om haar muziek niet via streamingsdiensten beschikbaar te stellen. Inmiddels zijn haar nummers wel te vinden op Apple Music. 

  Het nieuwe album van Adele ligt al klaar voor de release morgen ANP
 • Station Arnhem wordt Arnhem Centraal

  Arnhem heeft als eerste stad buiten de Randstad een Centraal Station. Het station is net geopend na een verbouwing.

  Het is het zesde Centraal Station van Nederland, na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden. Alleen stations met meer dan 40.000 in- en uitstappers per dag mogen Centraal heten. Op termijn zal ook Breda een Centraal Station krijgen.

 • Walk The Moon zegt tour af

  De Amerikaanse band Walk The Moon heeft vanwege de aanslagen in Parijs hun hele Europese tour afgezegd. Daardoor komen ze op 29 november ook niet naar de Melkweg. "Het risico is te groot", schrijft de band. In februari volgend jaar willen ze alsnog in Europa op tour gaan. 

 • Levenslang voor maffiamoorden in Nederland

  Twee Italianen hebben levenslang gekregen voor maffiamoorden in Nederland. Ze schoten in 2002 twee Brazilianen dood langs de A12 bij Woerden. De Brazilianen hadden vlak daarvoor 20 kilo cocaïne opgehaald. Een half jaar later liquideerden ze twee Serviërs in een café in Amsterdam. Hun baas krijgt een lagere straf, omdat hij besloot samen te werken met justitie. 

 • Modigliani aangekocht met creditcard om frequent flyer points

  De Chinese miljardair Liu Yiqian, die vorige week op een veiling Liggend naakt van Modigliani voor 158 miljoen euro kocht, betaalt het schilderij met zijn creditcard. En dat heeft twee voordelen: de Chinees hoeft het schilderij niet contant af te rekenen (wat hij naar eigen zeggen ook niet kan) en hij verzamelt in één klap genoeg 'frequent flyer points' punten om 733 keer eersteklas van Londen naar New York en terug te vliegen. Toch een leuk extraatje.

  Liggend naakt van Modigliani EPA
 • PSV'ers met schrik in de benen terug in Eindhoven

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  De Jong: angstaanjagend op dat moment

  "Het is angstaanjagend op dat moment." PSV-aanvaller Luuk de Jong is inmiddels bekomen van de schrik. Hij zat dinsdagavond in de spelersbus van het Nederlands elftal, die op weg was naar het stadion in Hannover voor een oefenduel met Duitsland. Door terreurdreiging werd de wedstrijd afgelast en moest de bus bij het stadion weer omkeren.

  "Je zit in onzekerheid, weet niet wat er gaat gebeuren. Het is iets onwerkelijks", vertelt De Jong. "Iedereen zit op z'n telefoon te kijken en heeft contact met het thuisfront. Dat zijn nare momenten, ook voor de mensen die thuis zitten. Maar de Duitse politie heeft het goed gedaan."

 • Piepend studentenproject aangezien voor bom op de UT

  Een gebouw van de UT werd gisteravond korte tijd ontruimd en de Explosieven Opruimings Dienst werd zelfs ingeschakeld. Reden: een autootje, gemaakt door studenten, waarvan de accu leeg raakte en begon te piepen. "Iemand maakte een grapje tegen ons. ‘Dat is vast jullie project, dat ze aanzien voor een bom.’ Wij nog lachen, haha, ja natuurlijk. Maar even later bedachten we dat dat best eens zou kunnen", vertelt Thomas van der Meer, één van de verantwoordelijke studenten, aan de Tubantia

  Thomas en zijn medestudenten zijn een half uur ondervraagd door de politie over hun 'bom'. Ze zijn nog aan het bijkomen van alle commotie. "Het was een ongelukje. We wisten niet dat het ding ging piepen."

 • 'Treinen volgend jaar schoner en vaker op tijd'

  Reis je vaak met de trein? Goed nieuws: de NS heeft staatssecretaris Dijksma beloofd dat je volgend jaar minder last hebt van vertragingen en uitvallende treinen. Dat komt onder andere doordat de NS verouderde treinen uit de roulatie haalt. Dijksma zegt dat ze NS zal houden aan verbeteringen, maar ze waarschuwt nu alvast dat het weer de aankomende tijd voor nog meer vertragingen zal zorgen.

 • Politie vindt meer dan 500 wapens in huis Californië

  In de Amerikaanse staat Californië heeft de politie naar eigen zeggen de grootste wapenvondst ooit gedaan. In een huis van een 59-jarige man lagen meer dan vijfhonderd wapens, en zeker 100.000 stuks munitie. In het huis lagen tientallen pistolen en geweren, maar ook zwaardere wapens. De eigenaar is opgepakt. 

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Politie toont in beslag genomen wapens Californië

  De zoon van de man zegt dat het een nepvangst is. Zijn vader was tot vorig jaar een bekende wapenhandelaar. Volgens de zoon wist de overheid dat zijn vader nadat hij met pensioen ging veel wapens had gehouden. Hij was door zijn geestelijke gezondheid wel zijn wapenvergunning kwijtgeraakt.

 • Karige kusjes in India

  Vrijdag komt in India de nieuwste James Bond-film Spectre uit. Maar hij duurt iets korter dan dan de normale versie, twee zoenscènes zijn met de helft ingekort. De Indiase filmkeuring kortte de scènes in omdat de film anders niet geschikt zou zijn voor alle leeftijden.

  Op Twitter wordt er met #SanskariJamesBond de draak gestoken met deze beslissing. Sanskari staat voor 'beschaafd' in het Hindoestaans.

 • 'Een derde annuleert stedentrip Parijs'

  Bijna één op de drie mensen die via De Jong Intra Vakanties een reis naar Parijs hebben geboekt, heeft die reis geannuleerd. Veel mensen hebben dat afgelopen maandag en dinsdag gedaan. Jaarlijks boeken 15.000 tot 18.000 mensen bij De Jong een stedentrip naar Parijs. Reisorganisatie TUI zegt dat ook veel van hun klanten stedentrips naar Parijs afzeggen. Hoeveel dat er precies zijn, kan de organisatie nog niet zeggen.

 • Brein achter aanslagen Parijs gedood

  Het brein achter de aanslagen in Parijs, Abdelhamid Abaaoud, is gisterenochtend gedood bij de anti-terreuractie in de Parijse voorstad Saint-Denis. Dat heeft de Franse openbaar aanklager bekend gemaakt. Zijn lichaam is geïdentificeerd na forensisch onderzoek.

  Abdelhamid Abaaoud AFP

  Tot nu was het nog onduidelijk of hij gedood was of niet. Franse, Belgische en Amerikaanse media meldden dat gisteren al wel, maar dat kon toen nog niet bevestigd worden door de Franse openbaar aanklager. Abdelhamid Abaaoud is geïdentificeerd aan de hand van vingerafdrukken.

 • Nieuw station Arnhem geopend

  In Arnhem is na achttien jaar verbouwen het nieuwe station geopend. Het oude station was veel te klein, dus werd begin jaren 90 besloten om het te slopen en er een heel station neer te zetten. Het nieuwe gebouw heeft al een paar bijnamen, zoals "de Gletsjer", "de Golf" en "de Walvis". 

  1/13 "De Gletsjer", "De Golf" of "De Walvis", "Een mammoettanker op z'n kop". Na 19 jaar is het nieuwe station van Arnhem geopend ANP
  2/13 ANP
  3/13 ANP
  4/13 ANP
  5/13 ANP
  6/13 ANP
  7/13 ANP
  8/13 ANP
  9/13 ANP
  10/13 ANP
  11/13 ANP
  12/13 ANP
  13/13 ANP
 • Meer berichten tonen