NOS Op3 Binnenland Buitenland Economie Tech Sport algemeen Aangepast

NOS op 3

Scroll jezelf door het laatste nieuws, voor je geselecteerd door de redactie van NOS op 3.

Liveblog gesloten
 • Google wil pakjes gaan bezorgen met drones

  Een drone van concurrent Amazon, dat ook pakjes wil gaan bezorgen AFP

  Google wil vanaf 2017 met drones pakjes aan klanten bezorgen. Dat zei een topbestuurder van het bedrijf op een bijeenkomst van luchtverkeersleiders in Washington.

  "Ons doel is om in 2017 vluchten op commerciële basis uit te voeren", zei David Vos. Hij staat aan het hoofd van het drone-programma van Google: Project Wing. Vos zei niet in welk land hij wil beginnen met de bezorging. 

 • Nederlandse turnsters doen handstand in het vliegtuig

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Turnploeg maakt handstand

  De Nederlandse turnsters moesten vanavond een tijdje wachten in het vliegtuig in Glasgow vanwege de dichte mist. Om de tijd de doden deden ze een groepshandstand in het vliegtuig.

 • Nederlandse politie zoekt vermiste studente Uganda

  Drie Nederlandse agenten reizen naar Uganda om mee te zoeken naar een vermiste student. De Nederlandse studente van 21 is vorige week verdwenen.

  De agenten komen waarschijnlijk morgenavond aan en hebben ook een drone bij zich. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunen de Nederlanders de lokale politie met hun zoekactie.

 • Ook sjoemelsoftware in zwaardere motoren Volkswagen

  Volkswagen heeft in de Verenigde Staten ook gesjoemeld met zwaardere dieselmotoren. Dat zegt het Amerikaanse Environmental Protection Agency(EPA).

  Het gaat om dieselmotoren met een inhoud van 3.0 liter, zoals de Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne en de Audi A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L, en Q5 van modeljaren tussen 2014 en 2016. 

 • Stroomstoring in Zuid-Limburg opgelost

  Zo'n 125.000 huishoudens in Zuid-Limburg zaten vanavond even zonder stroom. Om kwart voor vijf ontstond er een stroomstoring in een verdeelstation in de buurt van Kerkrade. Na ongeveer een uur was de storing weer verholpen, drie kwartier later hadden de 125.000 huizen weer stroom. Ook de NS had last van de storing. Rond half acht moeten alle treinen weer normaal rijden.

 • Poetin eist objectief onderzoek naar vliegramp

  President Poetin eist dat de vliegramp met het Russische vliegtuig in de Sinaï-woestijn grondig wordt onderzocht. Hij zei dat tegen minister Sokolov van Transport. De president wil dat het onderzoek doorgaat tot de onderste steen boven is: "Het mag niet eerder stoppen omdat er allerlei procedures zijn."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Poetin: objectief onderzoek naar vliegramp nodig
 • 'Nieuwe Star Trek-serie in de maak'

  Binnenkort kunnen trekkies weer genieten van nieuwe televisieserie. Het Amerikaanse CBS TV zendt in 2017 nieuwe afleveringen van de science fictionserie uit. Alex Kurtzman regisseert de nieuwe serie, hij werkte in 2009 en 2013 al aan twee Star Trek-films.

  Spock NBC
 • Snapchat: foto's worden niet opgeslagen

  Snapchat AFP

  Na een update van de algemene voorwaarden van Snapchat, ontstond er veel commotie op social media. De foto-app zou door de nieuwe voorwaarden al jouw kiekjes op mogen slaan en alle rechten erop automatisch ontvangen. En dat terwijl de app juist claimt dat zodra een foto echt weg is als je hem hebt bekeken. 

  In een blogpost verzekert Snapchat gebruikers nu dat je privéfoto's echt niet ergens op een server blijven staan.

  De wijzigingen in de algemene voorwaarden zijn vooral bedoeld zodat foto's gebruikt kunnen worden in 'Live Stories'. Dat is een verzameling van foto's over een bepaalde grote gebeurtenis die door verschillende gebruikers zijn gemaakt. Het is handig om die terug te kunnen kijken, maar dan moet je die beelden wel kunnen opslaan. Speciaal voor die functie moest Snapchat een extra regel toevoegen.

 • Rijkswaterstaat waarschuwt voor mist tijdens avondspits

  Opgepast als je straks nog de weg op moet: in het noorden en midden van het land is er nog steeds veel mist. Vooral ten noorden van Alkmaar, Lelystad en Enschede is het extra oppassen. De mist zorgde vanmorgen al voor meer drukte op de weg:

 • Q-koorts patiënten slepen staat voor rechter

  Een groep van 301 Q-koortspatiënten sleept de Nederlandse staat voor de rechter. Ze vinden dat de Nederlandse staat in 2007 nalatig is geweest bij bestrijding van de koorts. Eén op de drie patiënten zou twee jaar na de infectie nog regelmatig met gezondheidsklachten als ernstige vermoeidheid kampen.

 • Meteoriet boven Thailand

  Een opmerkelijk gezicht in Thailand vandaag: de avondschemering werd opeens opgelicht door wat volgens Thaise media een meteoriet is. Op social media verschijnen nu ook video's van de vuurbal.

 • Gecrashte Russische vliegtuig was technisch in orde

  Onderzoekers bij wrakstukken van het vliegtuig EPA

  Het vliegtuig dat dit weekend crashte in de Sinaï-woestijn, was technisch in orde. Bij de crash in de Egyptische woestijn kwamen zaterdag alle 224 inzittenden om het leven. 

  Volgens de topman van de vliegtuigmaatschappij is er een oorzaak van buitenaf. Wat dat dan moet zijn, is nog onduidelijk.

 • Vrijgezellenfeest gone wrong

 • Van Persie gepasseerd door Blind

  Een teleurgestelde Van Persie ANP

  Robin van Persie komt voorlopig niet meer in actie voor het Nederlands Elftal. Danny Blind heeft de spits gepasseerd voor de oefenwedstrijden tegen Wales en Duitsland. De bondscoach is niet tevreden over de vorm van de spits, zei hij zojuist op een persconferentie.

 • Ambtenaar neergestoken in Enschede

  De politie doet onderzoek bij de auto van de neergestoken ambtenaar Gino Press

  In Enschede is een ambtenaar neergestoken. De ambtenaar is volgens Twentse media een medewerker van het wijkteam Oost. In dat deel van de stad wordt een asielzoekerscentrum gebouwd, waartegen veel verzet is. Of het neersteken iets met de protesten te maken heeft is niet duidelijk.

  De dader of daders zijn ervandoor gegaan. Medewerkers van de gemeente mogen op dit moment de wijk niet meer in.