NOS Op3 Binnenland Buitenland Aangepast

NOS op 3

Scroll je door het nieuws.

Liveblog gesloten
 • Nog geen akkoord over steun boeren

  Nog geen akkoord over de steun aan boeren van de Europese ministers van Landbouw in Brussel. De Europese Commissie had voorafgaand aan het overleg voorgesteld de boeren te helpen met 500 miljoen euro extra. Ze komen volgende week in Luxemburg opnieuw bijeen.

  Een brandende blokkade van hout en autobanden tussen de politie en de boeren AFP

  In Brussel werd vandaag door duizenden boeren geprotesteerd. Ze willen hulp vanwege de lage prijzen voor hun vlees en zuivel. Bij het protest braken rellen uit toen boeren probeerden door barricades te breken. Agenten werden bekogeld met eieren en er werden autobanden in brand gestoken. De ME zette het waterkanon in.

 • Zweedse YouTuber tikt 10 miljard kijkers aan

  De Zweed Felix Kjellberg is de eerste gebruiker op YouTube wiens filmpjes meer dan 10 miljard keer zijn bekeken. Zijn kanaal 'PewDiePie' heeft meer dan 39 miljoen volgers en dat maakt Kjellberg de populairste persoon in de geschiedenis van YouTube.

  In de filmpjes die hij sinds 2009 online zet, levert Kjellberg commentaar op de meest uiteenlopende zaken. Hij is vooral populair door de video's waarin hij zichzelf filmt terwijl hij aan het gamen is.

 • 'Beter inspelen op hoogopgeleide Syrische vluchtelingen'

  Veel Syriërs die naar Nederland komen zijn hoogopgeleid. Volgens experts moet Nederland daar op inspelen, zodat de samenleving er profijt van kan hebben. De overheid zou diploma's moeten erkennen of aanvullende opleidingen moeten aanbieden. 

  Als vluchtelingen die kansen niet krijgen, zit Nederland voor de lange termijn met een groot maatschappelijke probleem opgezadeld

  Han Entzinger - hoogleraar Migratiestudies in Nieuwsuur
 • Canadees trekt zich terug uit parlementsverkiezingen na plassen in kopje

  Jerry Bance was in de race was om in het Canadese parlement terecht te komen, maar hij heeft zich teruggetrokken. De reden? Er is een video van hem opgedoken van hem terwijl hij in een koffiekopje plast en het daarna wegspoelt.

  In 2012 maakte de omroep Canadian Broadcast Corp een programma over klusbedrijven en filmde met verborgen camera's. In een van de opnames is Bance te zien die voor zijn werk een huis bezoekt. Bij de gootsteen doet-ie doodleuk z'n behoefte, terwijl de huiseigenaar een kamer verderop zit. 

  In een verklaring zegt Bance zijn daad enorm te betreuren: "Het incident staat niet voor wie ik ben, als persoon of professional."

 • 'Sam Smith bevestigt titelsong James Bond'

  Het is wat cryptisch, maar deze tweet zou toch de bevestiging zijn: Sam Smith zingt de titelsong van de nieuwe James Bondfilm, Spectre.

  Op de foto is een ring te zien met het logo van Spectre, de misdaadorganisatie uit de Bondfilm. Sam Smith geeft geen andere informatie. De titelsong zou al zijn opgenomen, eerder noemde regisseur Sam Mendes het nummer al 'fantastisch'.

 • Tandarts die leeuw Cecil doodde toont weinig spijt

  Na de dood van Cecil was er veel protest. AFP

  De Amerikaanse tandarts die afgelopen zomer leeuw Cecil doodschoot, heeft voor het eerst een interview gegeven. Tegen AP en The Minneapolis Star Tribune zegt Walter Palmer dat hij morgen weer aan het werk gaat. "Ik heb veel personeel en het doet me pijn dat hun levens zo verstoord zijn", zegt hij.

   Over de jacht zelf verwijst Palmer naar zijn schriftelijke verklaring.

  Als ik had geweten dat deze leeuw een naam had en zo belangrijk was voor Zimbabwe en voor onderzoek, had ik hem niet gedood

  Walter Palmer in zijn schriftelijke verklaring

  De tandarts weet nog niet of hij ooit weer gaat jagen in Zimbabwe. "Ik heb daar altijd prachtige jachtpartijen gehad. En ik heb altijd de regels gevolgd."

 • Amsterdamse studenten kraken monument

  Studenten kraken ruimte onder Torensluis in Amsterdam Spinhuis Collectief

  In Amsterdam heeft een groep studenten een ruimte onder de Torensluis aan het Singel gekraakt. Ze willen er een academisch café openen. Het studentencollectief kraakte een jaar een ruimte in het Spinhuis, een vestiging van de UvA aan de Oudezijds Achterburgwal. 

  In dit leegstaande pand organiseerden studenten onder de naam het Spinhuis Collectief vier maanden lang activiteiten. Een uitspraak van de rechter maakte een einde aan de discussie- en debatavonden op die locatie.

 • KRO-NCRV gaat 100 vluchtelingen huisvesten

  Het AKN-gebouw in Hilversum Google

  De publieke omroep KRO-NCRV gaat honderd vluchtelingen opvangen in het AKN-gebouw in Hilversum, het gezamenlijke gebouw van AVRO, KRO en NCRV. De vluchtelingen kunnen op de leegstaande eerste etage van het gebouw wonen. Op de begane grond zitten studio's, onder meer van Radio 2.

 • Komiek aan kop bij presidentsverkiezingen Guatemala

  Morales viert zijn overwinning in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen AFP

  De eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Guatemala is gewonnen door de komiek en acteur Jimmy Morales. Na telling van vrijwel alle stemmen staat hij op 24 procent. Tegen wie hij het in de tweede ronde moet opnemen is nog onduidelijk.

  Morales (46) vroeg in zijn campagne vooral aandacht voor de bestrijding van corruptie. "Niet corrupt, geen dief", was zijn slogan. Ook belooft hij "volledige openheid". De beslissende ronde van de presidentsverkiezingen is op 25 oktober. 

 • André Manuel wint de Poelifinario

  Cabaretier André Manuel heeft de Poelifinario, de prijs voor de cabaretier met het meest indrukwekkende programma van het seizoen, gewonnen voor zijn programma Het geval apart

  “André Manuel beledigt in Het geval apart op uiterst grappige wijze alles en iedereen waar men in deze tijd uit angst om te kwetsen met een grote boog omheen loopt", aldus het juryrapport. 

  De Neerlands Hoop 2015, de prijs voor meest veelbelovende cabaret-act, ging naar het duo De Partizanen.

 • Duitse vrouw twee dagen opgesloten met haar dode man

  Een krantenbezorger heeft in Duitsland een echtpaar ontdekt, dat twee dagen eerder was overvallen, mishandeld en opgesloten. De 72-jarige man was al overleden, zijn vrouw van 67 is zwaargewond.

  De overvaller drong in de nacht van vrijdag op zaterdag het huis binnen bij een groot meer in Beieren. Hij eiste geld en sloeg met een knuppel in op het echtpaar. Daarna sloot hij hen op in een kamer.

 • Voetbalploeg Luxemburg geveld door voedselvergiftiging

  Het EK-kwalificatieduel tussen Luxemburg en Wit-Rusland kan dinsdag mogelijk niet doorgaan. Zestien spelers uit de selectie van Luxemburg hebben voedselvergiftiging opgelopen nadat ze gisteren een foute pan spaghetti bolognese aten.

  Dat dit nou net moet gebeuren na een zeldzame overwinning op Macedonië, afgelopen zaterdag:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  EK-kwalificatie: Luxemburg - Macedonië
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • KRO-NCRV wil 100 vluchtelingen opnemen in AKN-gebouw

  De KRO-NCRV wil een leegstaande verdieping in het AKN-gebouw in Hilversum, van waaruit ze werken, afstaan aan zo'n 100 vluchtelingen. Ze hebben een aanbod gedaan aan de burgemeester van Hilversum.

 • 'Het is geen crisis, maar de situatie is wel zorgelijk'

  Dat zei KNVB-directeur Bert van Oostveen bij aankomst op Schiphol over de dramatische kwalificatiereeks van Oranje. "Het woord crisis is makkelijk in de mond genomen als je twee keer verliest. Feit is dat het historisch slecht is. Of dat te maken heeft met het Nederlands voetbal, weet ik niet. Daar moeten de deskundigen zich maar over uitspreken." 

  Van Oostveen zegt nog steeds absoluut vertrouwen te hebben in bondscoach Danny Blind.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Oostveen: het is geen crisis, maar wel zorgelijk
 • Van der Steur wordt vastgehouden

  Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie wordt vastgehouden op de Politieacademie in Apeldoorn. Hij is daar om het academisch jaar te openen. Agenten hebben de uitgangen geblokkeerd, onder meer met autowrakken. "De minister houdt onze cao op en daarom houden wij nu de minister op", zegt Anton Jansen van politievakbond ACP.

  De politie vindt dat het lang duurt voordat Van der Steur met nieuwe loonafspraken komt.