NOS Op3 Binnenland Buitenland Aangepast

NOS op 3

Scroll je door het laatste nieuws.

Liveblog gesloten
 • Dramatische nederlaag Oranje tegen IJsland

  Het ging niet heel lekker met het Nederlands elftal in de Amsterdam Arena vanavond. Oranje verloor met 1-0 in Amsterdam. Door de nederlaag is de eerste plaats in groep A uit zicht. Oranje staat nu derde achter IJsland en Tsjechië.

  Gregory van der Wiel baalt Pro Shots
 • Vader van Márcia en Gláucio om medische reden later uitgezet

  De vader van Márcia en Gláucio wordt om medische reden een week later uitgezet dan gepland. Eigenlijk zou hij morgen Nederland hebben moeten verlaten. Het is niet bekend welke medische klachten de vader precies heeft, het onderzoek zal de komende dagen worden afgerond.

  Márcia en Gláucio
 • VVD en CDA: schade Maagdenhuis verhalen op bezetters

  ANP

  Pieter Duisenberg (VVD) en Michel Rog (CDA) vinden dat de Universiteit van Amsterdam de schade aan het Maagdenhuis alsnog moet verhalen op de bezetters. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs moet de universiteit desnoods daartoe aanzetten. Vorige week vrijdag liet de universiteit nog weten de schade niet te verhalen op de bezetters.

 • Doodstraf geëist tegen Charleston-schutter

  Roof met de vlag van de zuidelijke staten lastrhodesian.com

  De eis tegen Charleston-schutter Dylann Roof wordt de doodstraf. Roof schoot afgelopen juni negen zwarte mensen neer in een kerk in Charleston. Politie en justitie beschouwen de moordpartij als een hate crime.

 • Syrische vluchteling bevalt op station Boedapest

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Syrische vluchtelinge bevalt van baby op station.

  Een Syrische vluchteling is donderdag op het station van Boedapest bevallen van een meisje. Haar ouders hebben het kindje Shem genoemd. Dat is Arabisch voor licht en hoop.

 • Vader van Aylan spreekt

  Aylans vader verloor ook zijn vrouw en een andere zoon EPA

  De vader van Aylan, het 3-jarige jongetje dat tijdens zijn vlucht naar Europa verdronk en aanspoelde op een strand van Turkije, heeft zijn verhaal gedaan. Abdullah Kurdi was samen met zijn vrouw en twee kinderen per boot onderweg van Turkije naar het Griekse eiland Kos toen hun boot omsloeg.

  Ik probeerde mijn kinderen en mijn vrouw te pakken, maar er was geen hoop. Eén voor één gingen ze dood. Ik nam mijn vrouw en mijn kinderen in mijn armen en ik realiseerde dat ze alle drie dood waren.

  Abdullah Kurdi

  Afgelopen woensdag verschenen er in verschillende media foto's van het aangespoelde lichaam van Aylan. Het bootje waarop de familie de overtocht wilde maken was maar 5 meter lang en was met 12 passagiers overvol.

 • Wrakstuk op Réunion is van MH370

  De wrakstukken die in juli op Réunion werden gevonden, zijn van Malasia Airlines-vlucht MH370. Op het eiland spoelde op 29 juli een onderdeel van een vleugel aan. Na weken onderzoek maakte het Franse Openbaar Ministerie bekend dat een nummer op de gevonden vleugelklep bij het serienummer van het vermiste toestel hoort. 

  Op het Franse eiland Réunion is een mogelijk brokstuk van de vermiste vlucht MH370 aangespoeld AFP
 • Danny van Poppel wint sprint in Vuelta

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Van Poppel sprint naar zege in Vuelta
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

  Danny van Poppel heeft in de twaalfde etappe van de Vuelta opnieuw voor Nederlands succes gezorgd. De etappe eindigde in een massasprint die uiteindelijk dus door de 22-jarige renner werd gewonnen. Twaalf kilometer voor de finish kreeg Van Poppel nog een lekke band. De Italiaan Fabio Aru behield de rode leiderstrui.

 • Vulkaan op Réunion spuwt nog steeds lava

  De vulkaan Piton de la Fournaise op het eiland Réunion spuwt al tien dagen lava. Na meer dan honderd kleine aardbevingen kwam de vulkaan zondag tot de vierde uitbarsting dit jaar. De lava vormt geen bedreiging voor de bewoners van het eiland, dat zo'n 175 kilometer ten oosten van Madagascar ligt. 

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Vulkaan Piton de la Fournaise op Reunion

  Langs de kust van het eiland wordt sinds vorige maand gezocht naar de brokstukken van vlucht MH370. Bij de vorige vulkaanuitbarsting moest de zoekactie tijdelijk onderbroken worden.

 • Vier verdachten opgepakt voor de dood van Aylan

  Foto's van Aydan op de voorpagina's van Britse kranten EPA

  In Turkije zijn vier verdachten opgepakt in verband met de dood van Aylan, het Syrische jongetje dat levenloos aanspoelde in Bodrum. De vier worden verdacht van mensensmokkel naar het Griekse eiland Kos. 

  Het jongetje is omgekomen bij een botsing tussen twee bootjes. Ook Aylans moeder en broer zijn omgekomen, zijn vader heeft het overleefd.

 • Nieuwe Coolsingel moet allure krijgen

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Coolsingel Rotterdam

  De Coolsingel in Rotterdam moet de allure krijgen van de Champs-Élysées in Parijs en de Ramblas in Barcelona. Hiervoor wil het Rotterdamse college 50 miljoen euro uittrekken. In de belangrijkste straat van de stad moet meer ruimte voor voetgangers, fietsers en groen komen. 

  Rotterdammers kunnen binnenkort over de plannen meepraten. In 2017 moet de straat op de schop gaan. 

 • Brit vindt vogelspin in postpakketje

  De spin uit het pakje Highcroft Veterinary Group

  Een man uit Bristol denkt voortaan wel twee keer na voor hij de post van iemand anders openmaakt. In een pakketje, gericht aan de vorige bewoner van zijn huis, zat een Braziliaanse zalmroze vogelspin. De spin kan 28 centimeter groot worden, heeft giftanden van 2,5 centimeter en hij valt zijn vijanden aan met brandhaartjes bedekt met gif, die hij loslaat als hij zich bedreigd voelt.

  De spin zat ongeveer drie weken in de envelop. Hij was er slecht aan toe en had al veel haren verloren. Sid, zoals hij nu heet, sterkt aan bij een dierenarts en daarna wordt er een goed baasje voor hem gezocht. 

 • Intel,TU Delft en TNO werken samen aan supercomputer

  Op deze plaat worden kwantumchips gemonteerd en getest op de TU Delft Jelmer Jansma/NOS

  Intel, de TU Delft en TNO slaan de handen ineen om een kwantumcomputer te ontwikkelen. De computer kan ingewikkelde rekenproblemen oplossen en kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van medicijnen en nieuwe materialen. 

  Intel investeert 45 miljoen euro in QuTech, het onderzoeksinstituut van de TU Delft. Intel kiest voor Delft vanwege de grote expertise op het gebied van kwantumfysica. 

  Lieven Vandersypen (links) van de TU Delft en Mike Mayberry (tweede van rechts) van Intel Jelmer Jansma/NOS
 • Ludieke actie varkensboeren bij Tweede Kamer

  Een varken deelt broodjes varkensvlees uit ANP

  Zo'n honderd varkensboeren hebben gratis broodjes beenham uitgedeeld bij de Tweede Kamer. Hiermee vragen ze om politieke aandacht voor hun financiële problemen. De Nederlandse boeren verdienen minder dan hun collega's in andere EU-landen en dat moet volgens hen veranderen. 

  Ook in Frankrijk gingen boeren de straat op: ze gingen per tractor naar Parijs, ook om te protesteren tegen de lage prijzen voor hun producten.

 • Slimme bril moet agenten helpen bij arrestaties

  Een politieman draagt de smartglass Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid

  De politie in Oost-Nederland krijgt een smartglass. Dat is een slimme bril die agenten moet gaan helpen met het opsporen van hooligans en andere relschoppers bij grote evenementen. Het wordt ingezet als proef.

  De smartglass is een soort kleine monitor die je op ooghoogte draagt. "Dan kan de agent zijn telefoon in zijn zak houden", zegt projectleider Joeri Vig van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.