NOS Op3 Binnenland Buitenland Aangepast

NOS op 3

Scroll je door het laatste nieuws.

Liveblog gesloten
 • Drenthenaar terug uit VS

  Een man uit het Drenthe Zuidwolde die tien jaar gevangen zat in de Verenigde Staten is terug in Nederland. De 40-jarige Edward Kleine is vervroegd vrijgelaten. Kleine reed in 2005 onder invloed van alcohol een voetganger dood in Alabama. Hij kreeg een celstraf van dertig jaar opgelegd.

 • Ontslag dreigt voor 1200 medewerkers Imtech

  Het moederbedrijf Imtech N.V. ging vorige week failliet AFP

  Voor Imtech Building Services is faillissement aangevraagd bij de Rotterdamse rechtbank. Dat hebben de vakbonden FNV en CNV naar eigen zeggen van de curatoren van het bedrijf gehoord. Het moederbedrijf Imtech N.V. ging vorige week failliet.

  Wat dit betekent voor de 1200 mensen die voor dit onderdeel van het bedrijf werken is nog onduidelijk. Zij zullen dan ontslagen worden, maar mogelijk volgt er daarna nog een doorstart. 

 • Replica krachtigste ontplofte atoombom in Moskou te zien

  Atoombom NOS

  In Rusland is binnenkort een replica van de krachtigste ontplofte atoombom ooit te zien. De "Tsar Bomba" is vanaf volgende maand in Moskou te zien. De atoombom moet het pronkstuk worden van een expositie over de atomische successen van Rusland sinds 1945.

  De Sovjet-Unie dropte de bom in 1961 op een testgebied op de Russische archipel Nova Zembla. De bom was zo'n 3000 keer krachtiger dan de atoombom die op Hiroshima kwam. 

 • VVD toch maar akkoord met steun aan Griekenland

  De VVD stemt in met nieuwe steun aan Griekenland. En zo staat een meerderheid in de Tweede Kamer achter het steunpakket van 86 miljard euro voor de Grieken. Nederland neemt daarvan 5 miljard voor zijn rekening.

  Volgens VVD-Kamerlid Harbers lag de beslissing de partij zwaar op de maag, want de VVD heeft twijfels of het pakket echt zal werken. "De Grieken zullen moeten leveren om het waar te maken." 

  Financieel woordvoerder Mark Harbers van de VVD staat de pers te woord na het overleg over steun voor Griekenland ANP
 • Eerste transgender baan in Witte Huis

  Voor het eerst is een openlijke transgender aangenomen voor een baan in het Witte Huis. De vrouw wordt directeur welzijn en personeelswerving.

 • Poetin duikt met mini-onderzeeër naar scheepswrak bij de Krim

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Putin bezoekt scheepswrak in mini-onderzeeër

  In een mini-onderzeeër daalde Poetin vandaag af naar de bodem van de Zwarte Zee bij de Krim. Hij wilde een onlangs ontdekt Byzantijns scheepswrak met eigen ogen bekijken.

 • Gevonden lichaam is van vermiste Dominicaanse

  Sandra Geraldino Politie

  Het lichaam dat zondag werd gevonden in de Utrecht is van de vermiste Dominicaanse Sandra Garcia Geraldino. Ze is door geweld om het leven gekomen. Haar ex-man zit nog altijd vast en wordt nu verdacht van moord of doodslag. Overmorgen wordt hij voorgeleid.

  De 45-jarige vrouw was spoorloos sinds 31 juli. Afgelopen zondag werd er tijdens het onderzoek een begraven lichaam gevonden in de buurt Overvecht. 

 • Onderzoek naar loterijen

  De Autoriteit Consument & Markt gaat onderzoeken of de Staatsloterij en De Lotto wel mogen fuseren. De ACM vraagt zich af of er wel voldoende concurrentie overblijft als de twee gaan samenwerken. Na een fusie zouden ze samen rond de vijftig procent van de markt voor loterijen en lotto's in handen hebben. De Lotto is ook eigenaar van de Eurojackpot en Krasloten en de Staatsloterij zit ook achter het Miljoenenspel.

  Vrouw koopt loten voor de eindejaarstrekking ANP
 • Bedrijfsuitje van het kabinet

  Als je samen het land moet regeren, is het goed om aan teambuilding te doen. Het kabinet genoot daarom samen van een dagje strand.

  1/4 Minister Dijsselbloem houdt een balletje hoog ANP
  2/4 Premier Rutte en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken op het strand tijdens de traditionele 'heidag'. ANP
  3/4 Het kabinet maakt een strandwandeling over het strand bij Wassenaar ANP
  4/4 Minister Dijsselbloem schiet een bal de lucht in ANP
 • Man overlijdt terwijl hij zelfmoordpoging probeert te voorkomen

  Op de veertiende verdieping van een flat op Hawaii probeerde een man van 24 een zelfmoordpoging van een 19-jarige jongen te voorkomen. Maar dat ging fout en uiteindelijk vielen ze allebei naar beneden. De man overleed, maar de suïcidale jongen overleefde de val. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

 • Steunfonds van 1,25 miljoen voor bewoners Alphen

  Vanaf vandaag kunnen getroffen bewoners en winkeliers in Alphen aan den Rijn geld krijgen uit een steunfonds. De betrokken bouwbedrijven hebben daar 1,25 miljoen euro uit eigen zak ingestopt zodat de beschadigde woningen en winkels zo snel mogelijk herstelt kunnen worden. Met dit bedrag wordt mogelijk niet alle schade vergoed. Er zijn ook auto's vernielt en winkeliers liepen inkomsten mis.

  De herstelwerkzaamheden beginnen voorlopig nog niet; op dit moment wordt er gewerkt aan een plan om de rotzooi op te ruimen. Dat kan nog zo'n vier tot acht weken duren.

  ANP
 • 'Anneli is niet meer in leven'

  Het levenloze lichaam dat afgelopen nacht in de Duitse deelstaat Saksen werd gevonden, is inderdaad van de vermiste Anneli. Dat bevestigde de politie op een persconferentie. Gisteren werden al twee mannen opgepakt. Volgens de Duitse nieuwszender n-tv zou een van die mannen toen tijdens het verhoor aanwijzingen over de locatie van het lijk hebben gegeven.

  De 17-jarige Anneli werd afgelopen donderdag ontvoerd. Volgens Duitse media hadden de daders meer dan een miljoen euro losgeld hebben geëist.

 • Toppaard Totilas total loss

  De sportloopbaan van dressuurpaard Totilas is ten einde. In 2010 werd Edward Gal op drie nummers wereldkampioen met de zwarte hengst. Hiermee verdiende het paard een toptransfer van 14 miljoen euro naar Duitsland. Alleen had Totilas sindsdien veel blessureleed, en kon hij zijn topprestaties niet meer evenaren.

  Een week geleden op het EK in Aken liep Totilas zijn laatste wedstrijd. Wegens een nieuwe blessure moet hij nu gedwongen met pensioen.

  Zijn huidige ruiter Matthias Rath op de rug van Totilas EPA
 • Getroffen door de T-mobile storing van vrijdag en zaterdag?

 • 'De beste toeristische attractie ter wereld is de Angkor Wat'

  De Angkor Wat in Cambodja Wikimedia

  Het boek Ultimate Travelist, uitgebracht door Lonely Planet,heeft de 500 beste toeristische attracties ter wereld op een rijtje gezet. De Angkor Wat in Cambodja staat op de eerste plek, gevolgd door de Great Barrier Reef in Australië en Machu Picchu in Peru.

  De lijst is opgebouwd uit onder meer prachtige natuur, beroemde historische bouwwerken, verschillende musea en bijzondere plaatsen en gebieden.