NOS Op3 Binnenland Buitenland Aangepast

NOSop3

De NOS op 3-stroom van donderdag 13 augustus 2015.

Liveblog gesloten
 • Grieks protest

  In Athene zijn duizenden Grieken de straat op gegaan om te demonstreren tegen de bezuinigingsplannen van de regering. De betoging was georganiseerd door een communistische vakbond. De demonstranten staan op het plein voor het parlementsgebouw, waar vanavond laat gestemd wordt over de bezuinigingsmaatregelen.

  Grieken protesteren in Athene EPA
 • Rookverbod redt baby's

  In Engeland is het aantal doodgeboren baby's flink gedaald, sinds de invoering van het rookverbod. In openbare gelegenheden in Engeland mag sinds 2007 niet meer worden gerookt. De onderzoekers bestudeerden ruim 52-duizend gevallen van doodgeboorte en ruim 10 miljoen gewone geboortes, in de periode tussen 1995 en 2011. Het aantal doodgeboren baby's is sinds het rookverbod gedaald met bijna 8 procent, schrijven ze in een medische tijdschrift. Ze schatten dat in de eerste vier jaar van het Engelse rookverbod zo'n 990 gevallen van doodgeboorte zijn voorkomen.

  Roken in de kroeg ANP
 • Goud voor dressuurruiters

  De Nederlandse dressuurruiters hebben in het Duitse Aken de Europese titel in de landenwedstrijd in de wacht gesleept. De Oranje-ploeg, die in 2007 en 2009 ook al de beste van Europa was, troefde olympisch kampioen Groot-Brittannië en titelverdediger Duitsland af.

  Edward Gal op zijn paard Undercover ANP
 • Doodstraf

  Zes Pakistanen die eind vorig jaar betrokken waren bij een bloedbad op een school in Peshawar, hebben de doodstraf gekregen. Ze boden onder meer onderdak aan de Talibanstrijders die op de school 151 mensen vermoordden, onder wie 125 schoolkinderen. De schutters zelf kwamen daarbij om het leven. De aanslag op de school was de dodelijkste uit de geschiedenis van Pakistan. Als reactie besloot de regering om de doodstraf weer in te voeren voor terroristen.

  Gewond meisje wordt weggedragen na de Taliban-aanval AFP
 • Weinig nieuws uit Tianjin

  Er wordt maar weinig informatie bekendgemaakt in Tianjin in China. Daar waren vannacht enorme explosies op een industrieterrein. Meer dan 700 mensen raakten gewond. Er zouden 50 doden zijn, maar er is nog veel onduidelijk. En ondertussen gaat het leven gewoon door ziet onze correspondent Marieke de Vries: "Er zijn waarschijnlijk nog heel veel vermisten, maar getallen worden niet genoemd."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Dronebeelden uit het rampgebied
 • Failliet Parma verkoopt zelfs de trofeeën

  Wie altijd al een UEFA Cup of een Europese Supercup op de schoorsteen had willen hebben, moet zich nu melden bij AC Parma, de Italiaanse topclub van weleer. Voor Parma viel in juni definitief het doek, toen de schuldenlast te hoog bleek en een faillissement niet meer viel af te wenden. De inboedel wordt nu verkocht, waaronder de UEFA-bekers van 1995 en 1999 en de Europese Supercup uit 1993.

  Mocht je geïnteresseerd zijn, je kunt je tot 11 september bij de club melden.

  FC Parma verkoopt onder andere de UEFA Cup van 1999. EPA
 • Imtech officieel failliet

  Installatiebedrijf Imtech is officieel failliet verklaard door de rechtbank van Rotterdam. Verschillende delen van Imtech worden verkocht. In ieder geval 7300 banen blijven behouden, waaronder 1300 in Nederland, laat het bedrijf weten in een persbericht.

  ANP
 • Chinezen in de rij om bloed te geven voor slachtoffers Tianjin

  Honderden Chinezen staan in de rij om bloed te geven voor de slachtoffers van de ontploffingen in Tianjin. Bij de explosies gisteravond zijn zeker 50 mensen omgekomen en raakten 701 mensen gewond.

 • ​De rennende rukker is gepakt

  De verdachte is een man van 32. De rennende rukker loopt al weken rond in IJmuiden terwijl 'ie zichzelf bevredigt. Hij werd vanmiddag herkend door een van de slachtoffers. De politie heeft hem in de boeien geslagen. 

  De man zorgde de afgelopen tijd voor nogal wat ophef in de stad. Hij werd herkend door een meisje van 17. Ze was vorige week zo geschrokken door z'n actie dat ze hem een bloedneus sloeg. 

 • Interesse in delen van Imtech

  Er is een bedrijf dat delen van Imtech wil overnemen: een technisch dienstverlener uit Helmond. De twee zijn nog niet met elkaar in gesprek. En er zijn meer kopers die misschien delen van het bedrijf willen hebben. "Voor Imtech is het van belang dat die snel gevonden wordt, en dat die koper genoeg geld achter de hand heeft", zegt verslaggever Nik Wouters. "Dan kunnen de banen blijven bestaan, zoveel mogelijk althans, en lopen de projecten zo min mogelijk vertraging op."

  Imtech zit al een tijd in de geldproblemen. Dinsdag vroegen ze uitstel van betaling aan. Vandaag werd de aandelenhandel in Imtech stilgelegd. 

 • Laat die 100 miljoen ballen maar vallen

  Hier is het vandaag warm, maar in Californië zorgt de warmte al een tijd voor aanhoudende droogte. En daardoor dreigde een waterreservoir in Los Angelos te verdampen. De burgemeester heeft het daarom laten vullen met bijna 100 miljoen zwarte plastic balletjes.

  De balletjes blijven drijven en ketsen dankzij hun kleur de zonnestralen af. En zo wordt naar schatting meer dan een miljard liter water bespaard.

 • Oscarbeeldje in één klap 71.190 dollar minder waard

  Een Oscar die vorig jaar voor 79.200 dollar werd geveild, is in één klap 71.190 dollar minder waard. Het gouden beeldje werd in 1942 gewonnen door Joseph C. White voor art direction in de film My Gal Sal. Zijn neefje liet het vorig jaar veilen, en een bedrijf dat filmmemorabilia verkoopt, kocht het.

  The Academy of Motion Picture Arts (AMPAS), die de Oscars uitreikt, vond dat alleen niet oké. Zij vinden namelijk dat je de Oscar alleen mag winnen en niet moet kunnen kopen. Als je het beeldje toch wil verkopen, moet je het eerst voor 10 dollar aanbieden aan de AMPAS. En de rechter gaf de organisatie daarin gelijk.

 • Politie schiet doorgedraaide man neer in asielzoekerscentrum

  De politie heeft bij het asielzoekerscentrum in Winterswijk een verwarde man neergeschoten. Volgens de politie was de man doorgedraaid en vormde hij een gevaar voor zijn omgeving. Agenten losten eerst een waarschuwingsschot, maar toen de man daar niet op reageerde, schoot de politie gericht waarbij de man gewond raakte.

  De man is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij er aan toe is, is nog niets bekend. De man zou een inwoner van het asielzoekerscentrum zijn. De situatie op het terrein is volgens de politie weer veilig.

 • Zweden stopt onderzoek naar aanrandingsbeschuldiging Assange

  Julian Assange ANP

  Vandaag laat Zweden het onderzoek naar een aanranding door Julian Assange vallen, omdat 'ie is verjaard. De aanklacht van verkrachting blijft wel staan, schrijft de BBC

  Aanklagers hebben de oprichter van Wikileaks nooit kunnen ondervragen. Assange ontkent alles en zit sinds 2012 in de ambassade van Ecuador in Londen, om uitlevering aan Zweden te voorkomen. Volgens de Zweedse wet kan er geen formele aanklacht ingediend worden als de verdachte niet is ondervraagd.

 • Bad boy Kyrgios brengt woede tenniswereld op zijn hals

  Goed luisteren, het is zo voorbij, maar dit zei Nick Kyrgios gisteravond tijdens een tenniswedstrijd tegen Stan Wawrinka:

  "Kokkinakis (een collega-tennisser) neukte je vriendin", zei hij dus.

  "Zo teleurstellend dat een mede-atleet en collega zo respectloos kan zijn, op een manier die ik me niet kan voorstellen", reageerde Wawrinka na de wedstrijd. "Wat hij heeft gezegd, zou ik nog niet tegen mijn grootste vijand zeggen. Zijn gedrag is laag, onacceptabel en niet te geloven".

 • Meer berichten tonen