liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

15-jarig meisje aangevallen op kermis Beverwijk

Een 15-jarig meisje is op de kermis van Beverwijk door tientallen jongeren belaagd, meldt RTV Noord-Holland. Drie jongeren zijn aangehouden. Een getuige schreef op een inmiddels verwijderd bericht op Facebook dat de groep het meisje zou hebben geslagen en geschopt.

​Verslaggever GeenStijl aangevallen

Jan Roos, verslaggever van GeenStijl, is vanavond aangevallen door 12 mannen. Ze zouden hem met stokken, ijzeren staven en stenen hebben bedreigd, meldt hij op Twitter. Uiteindelijk bleef het bij het bekogelen met stenen.

Roos was niet aan het werk tijdens het incident, maar bezocht een vriendin in Amsterdam-West. Hij zegt geen aangifte te zullen doen van het incident, omdat hij niet denkt dat dat zin heeft.

Drie gewonden bij explosie plezierjacht op Terschelling

Op Terschelling zijn bij een explosie op een plezierjacht drie gewonden gevallen. Twee van hen worden met een traumahelikopter naar het vasteland gebracht. De een heeft beenletsel, de ander heeft rook ingeademd. De derde gewonde wordt op het eiland behandeld. De oorzaak van de explosie is mogelijk een lekkende gasleiding of -fles, maar dat moet nog worden onderzocht.

Keeper reageert nuchter na wondergoal

Hij scoorde vanavond een wereldgoal die de hele wereld over gaat. Martin Hansen, de keeper van ADO Den Haag, scoorde in de laatste seconden de gelijkmaker tegen PSV. Hij reageert nuchter op zijn doelpunt.

"Het publiek riep al vanaf de tachtigste minuut dat ik naar voren moest", zegt de Deen, die diep in blessuretijd met een hakbal voor het gelijkspel zorgde. "Ik zei tegen ze: geef me nog tien minuten, dan ga ik. Dit is een fantastisch gevoel."

Hansen: mijn goal gaat de wereld over

Hansen: "Ik ben liever bekend om mijn reddingen dan om deze goal. Maar het is een heerlijk gevoel. We verdienden een punt. En dat tegen de landskampioen. Het was een gekke wedstrijd."

Man met rollator dood na oversteek spoorwegovergang

Op een spoorwegovergang in het Overijsselse Borne is een man omgekomen, meldt RTV Oost. Het slachtoffer werd gegrepen door een trein toen hij met zijn rollator overstak. Er was een vrouw bij de man aanwezig, zij bleef ongedeerd.

Het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo ligt tot zeker 22.00 uur stil, aldus de NS.

Keeper Hansen (ADO) scoort met hak

Martin Hansen, de keeper van ADO Den Haag, heeft in de blessuretijd de 2-2 gemaakt tegen PSV. Niet met z'n hoofd of wreef, maar met z'n hak.

'Moord en verkrachting door blauwhelmen'

Blauwhelmen in de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben zich schuldig gemaakt aan moord en verkrachting, zegt Amnesty International. Een VN-militair zou een meisje van 12 hebben verkracht. Ook zou een groep blauwhelmen om zich heen hebben geschoten, waarbij een jongen en zijn vader werden gedood.

Duitsland maakt afschrikvideo's voor Balkanvluchtelingen

'Geloof niet in de leugens van de mensensmokkelaars'

Belgische kinderen zwaargewond door drugsafval

In Belgisch Limburg zijn vier kinderen zwaargewond geraakt doordat ze in een bos door een plas met chemicaliën waren gefietst. De chemicaliën komen vermoedelijk uit een drugslab.

Op een foto in Het Belang van Limburg is een plas van nog geen twee meter doorsnee te zien op een verder droog bospad. Vier kinderen reden er dwars doorheen. Zij liepen eerste- en tweedegraads brandwonden op aan hun onderbenen.

Nederlandse tiener jat dakpan in Pompeï voor iPhone

Een 16-jarige Nederlandse jongen is in de Italiaanse ruïnestad Pompeï betrapt op diefstal. Volgens Italiaanse media had de jongen een dakpan verstopt in zijn rugzak. Die wilde hij verkopen om van dat geld een nieuwe iPhone te kopen. Archeologie-experts zeggen dat de dakpan zo'n 400 euro had kunnen opbrengen, niet voldoende voor de nieuwe telefoon. De jonge dief is later overgedragen aan zijn moeder, die niets had gemerkt van de diefstal.

Noodtoestand om mosterdgele rivieren

In de Amerikaanse staat Colorado is de noodtoestand uitgeroepen, omdat er 11,3 liter afvalwater van een goudmijn door de rivieren stroomt. Er zitten veel giftige stoffen in zoals lood en andere zware metalen. Daardoor hebben de rivieren een mosterdgele kleur. Omwonenden mogen het water niet drinken of aanraken, want de giftige stoffen die er in zitten zijn levensgevaarlijk.

De vervuilde Animas-rivier in Colorado

Excuses kraanbedrijf voor overlast ongeluk Alphen

De eigenaar van de omgevallen bouwkranen in Alphen leeft mee met de buurt, dat laat hij weten via een YouTube-filmpje.

Algemeen directeur Ad Kornet noemt het een "vreselijk incident". Hij zegt dat iedereen bij Peinemann "diep geraakt" is door de gebeurtenissen van die dag en de hulp die de werknemers van Peinemann hebben ontvangen van brandweer, ambulancemedewerkers en omstanders.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Dood van 17-jarige door misverstand: 'Don't worry, just jump'

De verantwoordelijke van het bedrijf zei: Oké, als het tijd is om te springen, don’t worry, just jump. En op dat moment springt het meisje.

Martijn Klomp, woordvoerder van reisorganisatie FlowTrack Travel

Het 17-jarige Nederlandse meisje dat gisteren verongelukte in Spanje, is om het leven gekomen door een misverstand. Het meisje viel 40 meter naar beneden, omdat ze dacht dat een bungeejumpkoord aan haar benen was bevestigd.

Volgens de lokale politie is bungeejumpen van de brug verboden

​Verdachte moord Waalwijk meldt zich bij de politie

Het gaat om een man van 37 uit Zevenbergen. Hij zou gisteren een verpleegkundige van 28 hebben doodgeschoten op de personeelsparkeerplaats van het TweeStedenziekenhuis in Waalwijk.

De vrouw kwam zelf ook uit Zevenbergen, maar het is nog niet bekend of de dader haar kende. De vrouw werd al langer bedreigd en had meerdere keren aangifte gedaan, zegt de politie.

Fenerbahçe-spelers Topal en Zeybek beschoten

Voetballers Mehmet Topal en Uygar Mert Zeybek zijn in de auto op weg van de training naar huis beschoten. Dat meldt hun club Fenerbahçe, de Turkse club waar ook Robin van Persie onder contract staat.

De middenvelders kwamen met de schrik vrij, omdat Topal kogelwerend glas in zijn auto had laten zetten. Fenerbahçe noemde het incident zelf een terroristische aanslag.

VN-kritiek op Thailand voor hoge straffen beledigen koning

De Verenigde Naties zijn kritisch op het militaire regime in Thailand vanwege de strenge straffen die worden opgelegd voor het beledigen van de koning.

Vorige week werd een man tot dertig jaar cel veroordeeld omdat hij koning Bhumibol op Facebook had beledigd. Een andere man kreeg 28 jaar cel.

Bergers MH17 vonden mogelijke raketonderdelen

Buk-raketsysteem van het Russische leger

Op de rampplek van vlucht MH17 zijn onderdelen gevonden die waarschijnlijk van een Buk-grond-raketsysteem zijn. Bergingsmedewerkers vonden de onderdelen tijdens een eerdere zoekmissie in Oost-Oekraïne. De Onderzoeksraad en het strafrechtelijk onderzoeksteam MH17 heeft de onderdelen nu. Ze zijn belangrijk voor het onderzoek, omdat ze meer kunnen vertellen over wie er betrokken zijn geweest bij het neerhalen van het vliegtuig.

De jacht is weer geopend in Zimbabwe

Cecil de leeuw

Volgens de Zuid-Afrikaanse website News24 en andere media is het jachtverbod weer opgeheven in Zimbabwe. Het verbod werd ingesteld nadat Cecil de leeuw werd gedood door een Amerikaanse tandarts.

Volgens de media is het verbod gisteren opgeheven, maar niet overal. Zo geldt het nog wel in het gebied waar Cecil gedood werd. "We zijn blij jullie mee te delen dat, na overleg met de Zimbabwaanse autoriteiten, het verbod opgeheven is," dit zou een gelekte verklaring zijn van de Zimbabwe Professional Hunters and Guides Association, zegt News24.

'Geen politiek motief voor Ikea-moord'

Politieauto's voor de IKEA-vestiging

De daders van de steekpartij in een Ikea-vestiging in Zweden hadden geen politiek motief. Dat hebben de Zweedse autoriteiten bekendgemaakt. Twee verdachten zitten vast; het zijn asielzoekers uit Eritrea van 23 en 35 jaar.

Bij de steekpartij van gisteren werden een vrouw van 55 jaar en haar 28-jarige zoon gedood. Ze waren daar aan het winkelen. Volgens de politie kenden de slachtoffers en de verdachten elkaar niet.

Doodgeschoten verpleegkundige werd bedreigd

De 28-jarige Linda van der Giesen werd gisteren doodgeschoten bij het ziekenhuis van Waalwijk

De vrouw van 28 die gisteren op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk werd doodgeschoten, stapte meerdere keren naar de politie om aangifte te doen. Volgens haar familie werd ze bedreigd door haar ex-vriend; maar de politie wil dat niet bevestigen. Ook is nog helemaal niet zeker of haar ex-vriend de schutter was.

Festivalterrein Lowlands op donderdag al open

Het festivalterrein van Lowlands 2013

De poorten van Lowlands zwaaien dit jaar op donderdag al open - en da's de eerste keer ooit, zegt Lowlands. Niet alleen de campings, maar het hele terrein behalve de tenten Bravo en Oh Mega! zijn donderdag van 17:00 tot 03:00 uur geopend voor je eerste drankjes en dansjes.

Het festival is overigens nog steeds niet uitverkocht.

Amerikaanse straaljager neergestort in Duitsland

In Duitsland is een straaljager van de Amerikaanse luchtmacht neergestort. De piloot kon uit het toestel komen met z'n schietstoel, maar is wel lichtgewond geraakt.

De F-16 verongelukte in een bos in Beieren, volgens de Amerikanen kwam dat door motorpech.

Migranten in opstand op Kos

Migranten slapen op de grond in een park op Kos

Op het Griekse eiland Kos zijn migranten in opstand gekomen. Elke dag komen honderden migranten via zee naar Kos, vooral vanuit Syrië en Afghanistan. Veel migranten kamperen nu in parken en op pleinen.

Kos wil 1500 migranten onderbrengen in een stadion, maar daar hadden de migranten geen trek in. In het stadion braken opstootjes uit. Honderden mensen renden in paniek het stadion uit.

Twee vermoedelijke ghb-slachtoffers op Santpoortse feestweek

Op de Santpoortse feestweek zijn twee meisjes waarschijnlijk gedrogeerd met ghb. Dat denken artsen in het ziekenhuis, meldt RTV Noord-Holland. Een meisje van 15 raakte onwel en kwam in het ziekenhuis terecht, een 14-jarig meisje raakte in coma, vermoedelijk ook door ghb.

De twee waarschuwen nu anderen voor het gevaar: "Ik wil hierbij andere feestgangers waarschuwen dat ze op hun drankjes moeten letten. Neem nooit drankjes van onbekende mensen aan".

Ziekenhuis Waalwijk staat stil bij verlies collega

Medewerkers van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk hebben vanochtend stilgestaan bij het overlijden van de 28-jarige verpleegster die gisteren op de parkeerplaats werd doodgeschoten door een onbekende schutter.

"De sfeer tijdens de bijeenkomst was indrukwekkend en stil. Collega's zijn aangeslagen en iedereen is erg geschrokken", zegt een woordvoerder. Medewerkers kunnen professionele hulp krijgen als ze daar behoefte aan hebben.

Defensie onderzoekt datingfraude met foto's van militairen

Marco Kroon, drager van de Militaire Willem-Orde

Defensie stelt een onderzoek in naar datingfraude met foto’s van militairen. Gisteren bleek dat de foto van majoor Marco Kroon door datingfraudeurs is gebruikt. Criminelen hebben zich met een foto van de majoor voorgedaan als een ideale liefdespartner. Volgens de Fraudehelpdesk met als doel vrouwen eerst in te palmen en daarna geld afhandig te maken.

Voor zover bekend is hij de eerste Nederlandse militair van wie een foto is misbruikt om vrouwen geld af te troggelen.

Akkoord over Griekenland

Volgens de Griekse regering is er na drie weken onderhandelen een akkoord bereikt met Europa. Griekenland, de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds zouden het eens zijn geworden over het pakket van 86 miljard euro. Brussel heeft het akkoord nog niet bevestigd.

Imtech vraagt uitstel van betaling aan

Het hoofdkantoor van Imtech

Imtech heeft uitstel van betaling aangevraagd. Banken willen de technisch dienstverlener geen geld meer lenen, dus zit er voor het bedrijf niks anders op. De aandelenkoers ging afgelopen week hard onderuit. Bij Imtech werken wereldwijd 22.000 mensen, waarvan bijna 3000 in Nederland.

Japan start weer kernreactor

Japanse kerncentrale weer opgestart

In Japan is voor het eerst in twee jaar weer een kernreactor opgestart. Door de kernramp in Fukushima werden in 2011 alle kerncentrales gesloten voor onderhoud of voor de veiligheid.

Volgens de eigenaar is het opstarten van de kernreactor goed gegaan. De Japanse regering wil graag meer kerncentrales opstarten, maar daar zitten de meeste Japanners niet op te wachten.

​Nederlands meisje komt om bij ongeluk met bungeejumpen

In Spanje is gisteravond een meisje van 17 om het leven gekomen, volgens Spaanse media. Ze verongelukte tijdens het bungeejumpen, in de buurt van Cabezón de la Sal, een plaatsje niet ver van de stad Santander. Ze viel 40 meter van een viaduct, waarna hulpdiensten haar niet meer konden reanimeren.

Boeren krijgen steeds minder geld voor hun melk

Melkkoeien op stal

Volgens het CBS is de melkprijs het afgelopen jaar met 30 procent gedaald. De prijs is zo naar beneden gegaan omdat het Europese quotum is afgeschaft, waardoor er een overschot aan melk is. De prijs van melk in de supermarkt is maar met 5 procent gedaald, onder meer omdat de transportkosten niet zijn gedaald.

​Gif in rivier VS

Een rivier in de Amerikaanse staat Colorado zit vol met giftige stoffen. Miljoenen liters afvalwater uit een goudmijn kwamen in de Animas-rivier terecht. In dat water zit onder meer het giftige arsenicum, lood en andere zware metalen. Dus krijgen mensen het advies het water niet te drinken of aan te raken.