NOS Op3 Binnenland Buitenland Aangepast

NOS op 3

Scroll je door het laatste nieuws.

Liveblog gesloten
 • 15-jarig meisje aangevallen op kermis Beverwijk

  Een 15-jarig meisje is op de kermis van Beverwijk door tientallen jongeren belaagd, meldt RTV Noord-Holland. Drie jongeren zijn aangehouden. Een getuige schreef op een inmiddels verwijderd bericht op Facebook dat de groep het meisje zou hebben geslagen en geschopt.

 • ​Verslaggever GeenStijl aangevallen

  Jan Roos, verslaggever van GeenStijl, is vanavond aangevallen door 12 mannen. Ze zouden hem met stokken, ijzeren staven en stenen hebben bedreigd, meldt hij op Twitter. Uiteindelijk bleef het bij het bekogelen met stenen.

  Roos was niet aan het werk tijdens het incident, maar bezocht een vriendin in Amsterdam-West. Hij zegt geen aangifte te zullen doen van het incident, omdat hij niet denkt dat dat zin heeft.

 • Drie gewonden bij explosie plezierjacht op Terschelling

  Op Terschelling zijn bij een explosie op een plezierjacht drie gewonden gevallen. Twee van hen worden met een traumahelikopter naar het vasteland gebracht. De een heeft beenletsel, de ander heeft rook ingeademd. De derde gewonde wordt op het eiland behandeld. De oorzaak van de explosie is mogelijk een lekkende gasleiding of -fles, maar dat moet nog worden onderzocht.

 • Keeper reageert nuchter na wondergoal

  Hij scoorde vanavond een wereldgoal die de hele wereld over gaat. Martin Hansen, de keeper van ADO Den Haag, scoorde in de laatste seconden de gelijkmaker tegen PSV. Hij reageert nuchter op zijn doelpunt.

  "Het publiek riep al vanaf de tachtigste minuut dat ik naar voren moest", zegt de Deen, die diep in blessuretijd met een hakbal voor het gelijkspel zorgde. "Ik zei tegen ze: geef me nog tien minuten, dan ga ik. Dit is een fantastisch gevoel."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Hansen: mijn goal gaat de wereld over

  Hansen: "Ik ben liever bekend om mijn reddingen dan om deze goal. Maar het is een heerlijk gevoel. We verdienden een punt. En dat tegen de landskampioen. Het was een gekke wedstrijd."

 • Man met rollator dood na oversteek spoorwegovergang

  Op een spoorwegovergang in het Overijsselse Borne is een man omgekomen, meldt RTV Oost. Het slachtoffer werd gegrepen door een trein toen hij met zijn rollator overstak. Er was een vrouw bij de man aanwezig, zij bleef ongedeerd.

  Het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo ligt tot zeker 22.00 uur stil, aldus de NS.

 • Keeper Hansen (ADO) scoort met hak

  Martin Hansen, de keeper van ADO Den Haag, heeft in de blessuretijd de 2-2 gemaakt tegen PSV. Niet met z'n hoofd of wreef, maar met z'n hak.

 • Dit wilde Tarik Z. kwijt in het NOS Journaal

 • 'Moord en verkrachting door blauwhelmen'

  Blauwhelmen in de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben zich schuldig gemaakt aan moord en verkrachting, zegt Amnesty International. Een VN-militair zou een meisje van 12 hebben verkracht. Ook zou een groep blauwhelmen om zich heen hebben geschoten, waarbij een jongen en zijn vader werden gedood.

 • Duitsland maakt afschrikvideo's voor Balkanvluchtelingen

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  'Geloof niet in de leugens van de mensensmokkelaars'
 • Belgische kinderen zwaargewond door drugsafval

  In Belgisch Limburg zijn vier kinderen zwaargewond geraakt doordat ze in een bos door een plas met chemicaliën waren gefietst. De chemicaliën komen vermoedelijk uit een drugslab.

  Op een foto in Het Belang van Limburg is een plas van nog geen twee meter doorsnee te zien op een verder droog bospad. Vier kinderen reden er dwars doorheen. Zij liepen eerste- en tweedegraads brandwonden op aan hun onderbenen.

 • Nederlandse tiener jat dakpan in Pompeï voor iPhone

  Een 16-jarige Nederlandse jongen is in de Italiaanse ruïnestad Pompeï betrapt op diefstal. Volgens Italiaanse media had de jongen een dakpan verstopt in zijn rugzak. Die wilde hij verkopen om van dat geld een nieuwe iPhone te kopen. Archeologie-experts zeggen dat de dakpan zo'n 400 euro had kunnen opbrengen, niet voldoende voor de nieuwe telefoon. De jonge dief is later overgedragen aan zijn moeder, die niets had gemerkt van de diefstal.

 • Noodtoestand om mosterdgele rivieren

  In de Amerikaanse staat Colorado is de noodtoestand uitgeroepen, omdat er 11,3 liter afvalwater van een goudmijn door de rivieren stroomt. Er zitten veel giftige stoffen in zoals lood en andere zware metalen. Daardoor hebben de rivieren een mosterdgele kleur. Omwonenden mogen het water niet drinken of aanraken, want de giftige stoffen die er in zitten zijn levensgevaarlijk.

  De vervuilde Animas-rivier in Colorado Reuters
 • Excuses kraanbedrijf voor overlast ongeluk Alphen

  De eigenaar van de omgevallen bouwkranen in Alphen leeft mee met de buurt, dat laat hij weten via een YouTube-filmpje. 

  Algemeen directeur Ad Kornet noemt het een "vreselijk incident". Hij zegt dat iedereen bij Peinemann "diep geraakt" is door de gebeurtenissen van die dag en de hulp die de werknemers van Peinemann hebben ontvangen van brandweer, ambulancemedewerkers en omstanders.

 • Dood van 17-jarige door misverstand: 'Don't worry, just jump'

  De verantwoordelijke van het bedrijf zei: Oké, als het tijd is om te springen, don’t worry, just jump. En op dat moment springt het meisje.

  Martijn Klomp, woordvoerder van reisorganisatie FlowTrack Travel

  Het 17-jarige Nederlandse meisje dat gisteren verongelukte in Spanje, is om het leven gekomen door een misverstand. Het meisje viel 40 meter naar beneden, omdat ze dacht dat een bungeejumpkoord aan haar benen was bevestigd.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Volgens de lokale politie is bungeejumpen van de brug verboden
 • ​Verdachte moord Waalwijk meldt zich bij de politie

  ANP

  Het gaat om een man van 37 uit Zevenbergen. Hij zou gisteren een verpleegkundige van 28 hebben doodgeschoten op de personeelsparkeerplaats van het TweeStedenziekenhuis in Waalwijk. 

  De vrouw kwam zelf ook uit Zevenbergen, maar het is nog niet bekend of de dader haar kende. De vrouw werd al langer bedreigd en had meerdere keren aangifte gedaan, zegt de politie.

 • Meer berichten tonen