NOS Op3 Binnenland Buitenland Aangepast

NOS op 3

Scroll je door het laatste nieuws.

Liveblog gesloten
 • Twee mannen opgepakt na IKEA-steekpartij

  De Zweedse politie heeft na een dodelijke steekpartij in een IKEA-vestiging twee mannen gearresteerd. Een van hen, de hoofdverdachte, is zelf zwaar gewond.

  De politie wil weinig kwijt over de precieze toedracht van de steekpartij of over eventuele motieven. Wel zei een woordvoerder van de veiligheidspolitie dat er voorlopig geen aanwijzingen zijn voor een terroristische aanslag.

  Politieauto's voor de IKEA-vestiging AFP
 • Noodtoestand in Ferguson

  In de Amerikaanse stad Ferguson is de noodtoestand afgekondigd, nadat de herdenking van Michael Brown gisteren uitliep op rellen. Een demonstrant die op de politie schoot is aangehouden en aangeklaagd. Nu de noodtoestand geldt, heeft de federale politie het voor het zeggen in Ferguson.

  De jongen die op de politie schoot, is gearresteerd Een man die ervan wordt verdacht dat hij op de politie heeft geschoten, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis | AFP
 • Scheids geraakt door vuurwerk; wedstrijd gestaakt

  Scheidsrechter Martin Petersen is tijdens een wedstrijd uit de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi op zijn hoofd geraakt door een stuk vuurwerk. De wedstrijd tussen VfL Osnabrück en RB Leipzig werd daarna direct gestaakt.

  De door vuurwerk getroffen arbiter Martin Petersen verlaat het veld EPA

  Negen jaar geleden was het ook al raak bij een wedstrijd die Petersen leidde. Bij Stuttgarter Kickers-Hertha BSC werd toen een grensrechter in de nek geraakt door een gevulde beker van hard plastic. Ook dat duel werd gestaakt.

 • 'Marokkaanse rechters omgekocht in zaak Staatsliedenbuurt'

  De Marokkaanse rechters die Hamza B. vorig jaar veroordeelden tot twintig jaar cel, voor de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam, zijn mogelijk omgekocht. Het Parool heeft sterke aanwijzingen dat zowel de rechtbank als het gerechtshof in Tanger zijn omgekocht.

 • Britse topcrimineel opgepakt in Amsterdam

  Een van de beruchtste Britse criminelen is samen met zijn vrouw vrijdag opgepakt in Amsterdam. De 59-jarige Patrick Adams en zijn vrouw Constance worden verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Londen in 2013. Daarbij werd een 51-jarige man op klaarlichte dag neergeschoten in zijn auto. De man werd in zijn borst geraakt, maar overleefde de aanslag op zijn leven.

  Constance en Patrick Adams Britse politie

  Adams is de jongere broer van topcrimineel Terry Adams, ook bekend als 'de godfather van Noord-Londen'. Samen met hun broer Sean runden ze gedurende dertig jaar een crimineel netwerk.

 • Doodgeschoten vrouw werkte in ziekenhuis

  De vrouw die op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk werd doodgeschoten werkte in het ziekenhuis. Een man nam de 28-jarige verpleegkundige rond 17.00 uur onder vuur toen ze in haar auto zat.

  De dader ging er meteen vandoor. Ambulancepersoneel probeerde het slachtoffer nog te reanimeren, maar tevergeefs.

 • Daten met Marco Kroon? Mooi niet dus

  De foto van majoor Marco Kroon is op Facebook misbruikt bij datingfraude. De foto van Kroon is gebruikt bij verschillende accounts, onder andere met de naam Howard Nadler. Criminelen hebben zich op die manier voorgedaan als een ideale partner. Het is onbekend of er iemand slachtoffer is geworden van de fraude.

  Marco Kroon ANP
 • Minder politie bij voetbalwedstrijden

  Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Kerkrade gaan vanaf januari minder agenten inzetten bij voetbalwedstrijden. Ook zal er meer worden gepraat met supportersgroepen, zullen hekken worden weggehaald en wordt minder vaak de zogenoemde combiregeling gehanteerd. Tegelijkertijd zullen in deze steden rellende supporters harder worden aangepakt.

 • Vrouw doodgeschoten bij ziekenhuis Waalwijk

  Bij een ziekenhuis in Waalwijk is iemand doodgeschoten, meldt Omroep Brabant. Dat gebeurde op een parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis. Een vrouw werd beschoten in haar auto en is overleden. De politie is met een groot onderzoek gestart. Er wordt in de vijver naast de parkeerplaats gezocht. Ook kijken agenten tussen het riet naast de vijver. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

  Het slachtoffer wordt op de parkeerplaats gereanimeerd Gino Press
 • Politie omsingelt huis van mogelijk gewapende Almeerder

  In Almere heeft de politie een paar huizen geëvacueerd, en een deel van de straat afgezet, omdat in een woning mogelijk een gewapende man is. Een arrestatieteam heeft de woning in de Workumstraat omsingeld.

  Volgens Omroep Flevoland probeert een onderhandelaar van de politie de man naar buiten te krijgen. Dat is nog niet gelukt.

 • Aantal dodelijke zwemongevallen flink gestegen

  Er zijn in deze zomerperiode al meer dodelijke zwemongevallen geweest dan in heel 2014, meldt de reddingsbrigade Nederland. Misschien ligt het aantal nog hoger, omdat enkele geredde slachtoffers mogelijk in het ziekenhuis nog zijn overleden.

  Volgens de reddingsbrigade houden mensen veel te weinig rekening met de risico's van water. Minder mensen kunnen goed zwemmen en zwemmers houden onvoldoende rekening met de sterke stroming in het water.

 • Bijzondere vondst op Réunion

  Op het Franse eiland Réunion zijn al even geen wrakstukken meer gevonden van een vliegtuig. Dit weekend werd er wel iets anders ongebruikelijks gevonden: Psy spoelde aan op het eiland ten oosten van Madagaskar.

  AFP
 • Dochter liever dood laten gaan, dan dat vreemde man helpt

  In Dubai heeft een man zijn 20-jarige dochter laten verdrinken, omdat hij de strandwachten tegenhield haar te redden. "Hij had liever dat ze verdronk, dan dat een vreemde man haar zou aanraken", vertelt de adjunct-directeur van de politie tegen Emirates 24/7.

  Volgens hem hadden de strandwachten het meisje kunnen redden, als haar vader de mannen niet had tegenhouden. "Het geloof van de Aziatische man dat zijn dochter onteerd zou zijn als de mannen haar aanraakten, kostte hem het leven van zijn dochter."

 • Atleten balen van atletiekbond na dopingzaak

  Duitse atleten uiten in een filmpje flinke kritiek op de internationale atletiekfederatie IAAF. Een Duitse tv-zender meldde eerder dat tientallen medaillewinnaars op WK's en Olympische Spelen verdachte bloedwaarden hadden - vooral Russen en Kenianen. De Duitse atleten vinden dat de federatie daar niets mee heeft gedaan. Ze eisen eerlijkheid, integriteit en transparantie.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  'Beste IAAF, we kunnen je niet meer vertrouwen'
 • Breaking Bad-stijl: studenten verbergen vermoorde vrouw in zuur

  Vier Franse studenten zijn gearresteerd vanwege de moord op een 23-jarige vrouw. De vrouw werd vorige week in stukken gevonden in een plastic bak gevuld met zuur, zegt de politie. Ze worden verdacht van moord, drugshandel en diefstal.

  De vrouw, een 23-jarige studente uit Toulouse, zou de drugsdealers meer dan 6500 dollar verschuldigd zijn. Toen ze niet betaalde, is ze volgens Franse media doodgeslagen. Vervolgens probeerden de studenten haar lichaam te verbergen door dat in zuur op te lossen. Tien dagen later vond de politie de overblijfselen.