NOS op 3

Aangepast
Binnenland

Scroll je door het laatste nieuws.

Liveblog gesloten
 • Willem II - Vitesse gaat toch door

  De eredivisiewedstrijd tussen Willem II en Vitesse gaat zondag toch door. In eerste instantie verbood de gemeente Tilburg de voetbalwedstrijd, vanwege de aangekondigde politiestakingen. De gemeente is akkoord gegaan met extra maatregelen, zoals de inzet van extra stewards. Daardoor kan het duel alsnog op de oorspronkelijke datum gespeeld worden.

  Het stadion van Willem II ANP
 • Opnieuw schietpartij in bioscoop in Amerika

  In een stadje in de Amerikaanse staat Tennessee heeft de politie een man doodgeschoten die met een geweer en een bijl een bioscoop was binnengelopen. Hij verwondde volgens de politie een bioscoopbezoeker met de bijl. Over een motief is niets bekend. Ook is het nog niet duidelijk of er meer gewonden zijn gevallen. 

  Twee weken geleden vond er ook al een dodelijke schietpartij plaats in Amerika, waarbij drie mensen om het leven kwamen. Ondertussen is er de rechtszaak bezig tegen de 'Batman-schutter', die in 2012 twaalf mensen doodschoot in een bioscoop.

 • Man schrikt van aap, valt, en overlijdt

  In dierenpark Emmen is een man zo erg van een aap geschrokken, dat hij achterover viel, zijn hoofd stootte en nu aan zijn verwondingen is overleden.

  "De man stond op een trap in de tropische kas en dacht dat de aap iets naar hem wilde gooien", vertelt een woordvoerder tegen RTV Drenthe. "Door zijn schrik viel hij en kwam erg ongelukkig op zijn hoofd terecht."

 • Peter Dinklage's stem was niet goed genoeg

  Hij mag dan misschien de coolste kleine man ter wereld zijn, de makers van de videogame Destiny vonden de stem van Peter Dinklage blijkbaar niet opwindend genoeg, want hij is vervangen

  De bijdrage van Dinklage, beter bekend als Tyrion Lannister uit Game of Thrones werd al bekritiseerd. 

  Hij wordt bij de nieuwste uitbreiding van de game vervangen door stemacteur Nolan North, onder meer bekend als de stem van Nathan Drake uit de Uncharted-serie. Bovendien spreekt Nolan niet alleen nieuwe teksten in, ook alle oude dialogen van Dinklage zijn opnieuw opgenomen.

 • Wrakstuk op Réunion is van MH370

  Het wrakstuk van een vliegtuig dat vorige week voor de kust van het eiland Réunion is gevonden, is afkomstig van de vermiste vlucht MH370. Dat zei de Maleisische premier Najib Razak tijdens een speciale persconferentie.

  Het vliegtuig van Malaysia Airlines verdween op 8 maart 2014 spoorloos tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Lees hier hoe de zoektocht tot nu toe verliep.

  Wrakstuk op het eiland Réunion in de Indische Oceaan AFP
 • Ramp vluchtelingenschip; 400 gered, 25 doden

  Bij de ramp met het schip vol vluchtelingen op de Middellandse zee zijn minstens 25 mensen om het leven gekomen. De Italiaanse marine zegt dat er 400 mensen zijn gered. Een kleine 200 mensen zouden nog in zee liggen.

 • Zuid-Afrikaan krijgt auto terug

  Na 22 jaar om precies te zijn. De Toyota Corolla werd in 1993 gestolen in de hoofdstad Pretoria en daarna als taxi gebruikt. Vorig jaar november werd bestuurder aangehouden bij een politiecontrole en werd geconcludeerd dat de auto was gestolen. De rechtmatige eigenaar had er een reis van 250 kilometer voor over om de auto te controleren en op te halen. "Hij is is perfecte staat, zelfs het Ferrari-plakplaatje zit er nog op", zei Derrick Goosen nadat hij zijn auto weer terug had. 

  De gestolen Toyota News24
 • 'The dark side of de moon' onthuld

 • Burgemeester Alphen wil geen ramptoeristen

  Pottenkijkers in Alphen aan de Rijn, opgepast. Ramptoeristen die komen kijken naar de ravage van het kraanongeluk in Alpen aan den Rijn, kunnen rekenen op 'lik-op-stuk-beleid' van politie en justitie. Volgens burgemeester Spies zijn er mensen die op geparkeerde auto's gaan staan om foto's te maken en worden tuinen van ontruimde huizen vernield.

  De burgemeester zei verder dat de noodverordening in het gebied van kracht blijft en dat de politie streng optreedt.

  Ramptoeristen in Alphen aan den Rijn Jikke Zijlstra, NOS
 • Een driftende tank op z'n kop

  Een paar soldaten uit Koeweit wilden even lekker driften. Met een tank. Alleen ging dat niet zoals gehoopt:

  Het ongeluk gebeurde bij een militair evenement in Rusland. De soldaten bleven ongedeerd.

 • Ook FC Groningen-FC Twente geschrapt

  De eredivisiewedstrijd FC Groningen-FC Twente gaat komende zondag niet door. Vanwege de aangekondigde politiestaking kan de veiligheid van de supporters niet worden gegarandeerd.

  Gisteren werd al bekend dat sc Heerenveen-De Graafschap niet gespeeld wordt. Of PEC Zwolle-Cambuur, ADO Den Haag-PSV en Willem II-Vitesse wel doorgaan is nog onzeker. De andere wedstrijden gaan vooralsnog wel gewoon door.

 • Schip met vluchtelingen gekapseisd bij Libië

  Voor de Libische kust is een vissersschip met vermoedelijk honderden vluchtelingen aan boord omgeslagen. Een Iers schip dat in de buurt was, heeft ongeveer honderd mensen aan boord genomen. In het gebied is een reddingsactie aan de gang. Sommige bronnen zeggen dat er 700 vluchtelingen op de boot waren.

 • Vrouw vermist in Zandvoort; strandgasten zoeken hand in hand

  Hand in hand zoeken strandgasten in Zandvoort naar een vermiste vrouw van rond de 20 jaar. Rond 14.30 uur werd ze als vermist opgegeven, waarna gelijk alarm werd geslagen. De kustwacht zoekt met onder meer zeven reddingsboten naar de vrouw. Ook staat er een traumahelikopter klaar.

 • Protest tegen 'racistische' advertenties van Zweedse rechtse partij

  In Stockholm heeft de conservatieve rechtse partij Sverigedemokraterna (Zweedse Democraten) advertenties geplaatst die een hoop mensen racistisch vinden. De Engelse leuzen zeggen onder andere "Sorry voor de rotzooi hier in Zweden", met foto's van dakloze en bedelende mensen. "Wij zullen dit veranderen" zegt de partij. 

  Daar denken veel Zweden anders over, bleek gisteren. 13.000 mensen hadden zich aangemeld voor de actie om de posters los te scheuren.

 • Actrice Ellen Vogel overleden

  Actrice Ellen Vogel is op 93-jarige leeftijd overleden. Ze speelde onder meer koningin Juliana in de series Bernhard, schavuit van Oranje en Beatrix, Oranje onder vuur. Ook speelde ze in de film De Tweeling, die nog werd genomineerd voor een Oscar.

  Ellen Vogel ANP
 • Meer berichten tonen