NOS Op3 Binnenland Buitenland Aangepast

NOS op 3

Scrollen door het laatste nieuws!

Liveblog gesloten
 • 'Prostituee schiet seriemoordenaar VS dood'

  In de VS heeft een prostituee mogelijk een seriemoordenaar doodgeschoten die het op haar had gemunt. Dat schrijft de BBC. De vrouw zei dat de man van 45 die reageerde op haar seksadvertentie haar probeerde te vermoorden. Na een worsteling kreeg ze het wapen van de man te pakken en schoot ze hem neer. De politie vond later een papiertje met namen in zijn zak, daardoor gaat de politie ervan uit dat de man het op nog meer lokale prostituees had voorzien.  

 • Geen Olympische Spelen in Boston in VS

  Boston is niet meer in de race om de Olympische Spelen van 2024 binnen te halen. De stad heeft zich teruggetrokken, omdat de inwoners van de stad het niet nodig vinden en het financieel een onhaalbaar plan is gebleken. Begin januari maakte Boston bekend dat ze de Amerikaanse kandidaat waren, maar toen protesteerden veel mensen: "We zijn al een wereldstad zonder de Spelen, waarom zouden we miljarden spenderen om dat te bewijzen?"

 • 'Didier Drogba onderweg naar Major League Soccer'

  Ook Didier Drogba verkast naar de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie. De spits uit Ivoorkust zou in anderhalf jaar 2 miljoen euro verdienen bij de Canadese club Montreal Impact. Het afgelopen seizoen speelde Drogba, 37, bij zijn grote liefde Chelsea, maar speelde daar maar weinig. In de jaren daarvoor speelde hij al in China en Galatasaray in Turkije. 

  Didier Drogba zit op de bank bij Ivoorkust-Japan Pro Shots

  Drogba volgt andere grote spelers naar Amerika: Steven Gerrard, Andrea Pirlo en Frank Lampard spelen ook al in de Major League Soccer.

 • Oostenrijks onderzoek naar Wilders als opruier

  Oostenrijk is een onderzoek begonnen naar PVV-leider Geert Wilders naar aanleiding van anti-islamuitspraken die hij op een congres heeft gedaan. Onderzocht wordt of hij zich schuldig heeft gemaakt aan opruiing, melden Oostenrijkse media. Op het congres eind maart vergeleek Wilders de Koran met Hitlers Mein Kampf en eiste een verbod op de Koran. Verder zei de PVV-politicus dat Europa in oorlog is met de islam. 

 • Havenbedrijf Rotterdam deelt vanaf nu boetes uit aan 'onervaren pleziervaart'

  Het havenbedrijf Rotterdam heeft er genoeg van dat cruiseschepen, plezierjachten en containerschepen door elkaar varen. Doordat met name pleziervaarders zich niet altijd aan de regels houden, levert dat weleens gevaarlijke situaties op. Daarom schrijft het bedrijf vanaf nu boetes uit.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

 • Aanslag op auto linkse Duitse politicus

  In de Duitse stad Freital is vannacht een aanslag gepleegd op de auto van Michael Richter, de lokale fractievoorzitter van Die Linke. Richter werd rond 00.45 wakker van de explosie. Van zijn Volkswagen Golf is weinig meer over. Niemand raakte gewond. De linkse partij denkt dat rechts-extremisten erachter zitten, omdat Richter zich inzet voor de opvang van asielzoekers.

  In Duitsland is het geweld tegen asielzoekerscentra en voorstanders van de vluchtelingenopvang de laatste tijd toegenomen toegenomen.

 • Duizenden campinggasten vluchten na bosbranden

  In Zuid-Frankrijk zijn duizenden kampeerders geëvacueerd vanwege bosbranden. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Vanmiddag braken drie branden uit die zich nog steeds snel verspreiden. Inmiddels zijn er op drie campings die getroffen zijn door de brand al zo'n dertig stacaravans verbrand.

  Bosbranden Zuid-Frankrijk Mark Bosch
 • 'Rusland boycot Nederlandse snijbloemen'

  Rusland hoeft even geen Nederlandse snijbloemen meer. Dat zegt het persbureau TASS na een verklaring van de Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselkhoznadzor. Er zouden gevaarlijke beestjes tussen de bloemen zitten. Vorige week dreigde Rusland al met een importverbod om dezelfde reden. Land- en tuinbouworganisatie LTO zei toen dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat er inderdaad ongedierte tussen de bloemen zit, en denkt dat het gaat om een politiek statement.

  ANP
 • FemCon 2015; de gefaalde feministen-scam van 4chan

  FemCon Sellfy

  FemCon 2015: een evenement voor de vrouwenrechten, georganiseerd door feministen. Zogenaamd dan. FemCon bleek namelijk een scam te zijn, gepland door het populaire forum 4chan. Ze hoopten op het forum dat veel feministen het geloofden en tickets kochten. En met dat geld gingen de 4channers dan aan de haal. Alleen werden ze betrapt: hun 'geheime' plan stond namelijk gewoon online. Dat zag er zo uit:

  Ook het overleg tussen de 4channers onderling is uitgebreid te lezen.

  De 4channers dachten zich goed te hebben voorbereid met echte neppe Twitteraccounts van zogenaamde feministen die enthousiast over #FemCon2015 twitterden, maar toch werden ze na een paar uur al ontmaskerd en was het lachen ineens aan de vrouwen:

 • 18-jarige Amstelvener vast voor verkrachting 13-jarige

  Een 18-jarige man uit Amstelveen wordt ervan verdacht dat hij een meisje van 13 heeft verkracht. Hij werd woensdag opgepakt en vandaag bepaalde de rechter-commissaris dat hij nog zeker twee weken blijft vastzitten.

  De man wordt ook verdacht van het bezit van kinderporno.

 • Hackers breken in met alleen je telefoonnummer

  Onderzoekers hebben naar eigen zeggen een van de grootste beveiligingslekken van Android-telefoons ooit ontdekt. Hackers hebben hiervoor alleen je nummer nodig. Zodra ze dit hebben, sturen ze een mms-bericht met een video. In dit videobestand zit ook een virus verstopt, waarmee ze kunnen inbreken in je telefoon.

  Zodra je het bericht opent, laat je de virus vrij op je telefoon. Voorlopig staan gebruikers machteloos. Let dus goed op aan wie je je telefoonnummer geeft.

 • Bijbelvoorleesmarathon in Maastricht

  Ben jij van plan om je Bijbelkennis bij te spijkeren, maar heb je geen zin om het hele boek zelf nog een keer door te lezen? Laat je dan voorlezen tijdens de Bijbelvoorleesmarathon in Maastricht. Vanaf volgende week maandag zullen ruim zeventig broeders, zusters en paters in twaalf dagen de gehele Bijbel voorlezen, van Genesis tot Openbaring. Iedere dag kan je terecht in de Onze Lieve Vrouwenbasiliek in Maastricht voor de voorleessessie.

  Behalve op zondag, want dan geldt uiteraard de Zondagsrust.

 • Toeristen vinden lichaam in Amsterdamse gracht

  Toeristen hebben vanmiddag tijdens een boottocht door de Amsterdamse Keizersgracht een lichaam zien drijven. 

  De politie heeft een mobiele onderzoekspost neergezet aan het water, waar agenten technisch onderzoek verrichten. De woordvoerder zegt dat vooralsnog rekening wordt gehouden met alle scenario's, zoals een ongeluk, een misdrijf of zelfdoding.

 • Ontsnapte crimineel Ali B. gearresteerd in Spanje

  De 23-jarige Ali B. ANP - beeldbewerking: NOS

  De 23-jarige ontsnapte crimineel Ali B. is gisteren opgepakt in de Spaanse havenstad Algeciras. Hij ontsnapte ongeveer twee weken geleden uit een instelling in Den Dolder.

  De politie waarschuwde voor de man omdat hij vuurwapengevaarlijk zou zijn en zijn medicijnen niet bij zich had. B. komt uit een criminele familie uit Amsterdam-West. Een van zijn broers is tot levenslang veroordeeld in verband met liquidaties. 

 • Kanye dropt de mic

  Tijdens het afsluitende concert van de Pan Am Games zondag bleek Kanye's microfoon niet te werken. Dus wat deed de rapper? Hij gooide het ding hoog de lucht in en liep van het podium af.

  Veel mensen wilden niet dat West op de Games in Toronto zou optreden, omdat ze liever een artiest uit Toronto zelf op het podium zagen. Net als bij het festival in Glastonbury liep er een petitie tegen zijn optreden: 54.000 mensen tekenden