NOS Op3 Binnenland Aangepast

NOS op 3

Scroll door het laatste nieuws.

Liveblog gesloten
 • Onrust in Den Haag, ME verplaatst demonstranten

  Het blijft onrustig in Den Haag, demonstranten die voor het politiebureau in de Schilderswijk staan, moeten van de politie naar het Malieveld. Wie dat niet doet, zal worden aangehouden. Het is de derde dag op rij dat er mensen protesteren na aanleiding van de dood van Mitch Henriquez.

  Volgens verslaggever Mattijs van de Wiel heeft de politie de demonstranten verzocht te vertrekken. "Daarna hebben de betogers vijf minuten gekregen om hun emoties te uiten, waarna de ME de demonstranten naar het eind van de straat heeft gedirigeerd". 

 • Erwten in guacomole, of hoe de New York Times een Twitteroorlog ontketende

 • Stooiwagens in tropische hitte

  Je leest het goed, in Gelderland reden vandaag strooiwagens op de wegen. De provincie zette ze in om asfalt te beschermen tegen de hoge temperaturen. 

  In het nieuwe aangelegde asfalt zit bindmiddel dat door de hitte losliet. Zo ontstonden 'zwarte plassen' op het wegdek, een soort zweetplekken dus. Door zout en pekel op de plekken te strooien worden ze minder vloeibaar en plakkerig.

 • Eerste omgekomen Britten terug uit Tunesië

  Met een militair vliegtuig zijn acht Britse slachtoffers van de aanslag in Tunesië teruggekeerd in Engeland. Bij landing was er een ceremonie waarbij militairen de kisten naar klaarstaande lijkwagens droegen.

  De toeristen werden vrijdag bij hun hotel doodgeschoten door een Tunesische jihadist. De schutter doodde 38 mensen, onder wie dertig Britten. Islamitische Staat eiste de aanslag op. 

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Omgekomen slachtoffers Tunesië terug
 • Ook in Aken protest tegen dood Mitch Henriquez

  "No justice - no peace" was te lezen op een spandoek in de Duitse stad Aken. Bij het stadhuis kwamen zo'n 25 tot 30 actievoerders bijeen. Ze protesteerden naar aanleiding van Mitch Henriquez die in Den Haag door politieoptreden om het leven kwam.

  Er ontstonden ruzies toen agenten zich met de demonstratie bemoeiden, de agenten werden geschopt en geslagen. De politie greep uiteindelijk in met pepperspray en gummiknuppels en arresteerde ongeveer tien mensen. 

 • Amerikaanse boer doodgestoken door bijen

  Een boer in Texas reed met zijn tractor over zijn land, daar botste hij op een verlaten waterleidingbuis waar een erg pissed off bijenvolk woonde. De man sprong van zijn tractor en rende voor zijn leven. Na enkele tientallen meters viel hij en werd overladen door stekende bijen. 

  Zijn familie trof zijn lichaam grotendeels zonder vel aan, en nog altijd vielen bijen de dode man aan. De brandweer is vervolgens uren bezig geweest de betonnen buis open te breken en het bijenvolk uit te roeien. 

 • Saudische prins Alwaleed bin Talal geeft zijn fortuin weg

  Wat moet je ook met 32 miljard dollar? Een Saudische prins geeft zijn gehele fortuin weg aan goede doelen. Dat zegt hij in een persconferentie. Waarom? Hij wil onder andere "cultureel begrip bevorderen, gemeenschappen ontwikkelen, vrouwen empoweren, jeugd een kans geven, en vitale noodhulp bij rampen geven". Zo hoopt hij bij te dragen aan "een meer tolerante wereld". 

  De prins staat in de top-35 van rijkste mensen ter wereld en heeft vaak in grote bedrijven geïnvesteerd.

 • Niet langer meer lang indrukken op Snapchat

  Ja, dat vinden veel mensen wel. In een blog zegt Snapchat dat je in de nieuwste update niet meer je vinger op het scherm hoeft te houden als je een foto of Story wil bekijken op Snapchat. Voortaan is één druk op de knop genoeg - vooral handig als je Stories wil bekijken die lang duren.

  Er zijn nog meer veranderingen in de update, daar lees je bij The Verge meer over. Daar vragen ze zich ook af of een deel van de magie van Snapchat niet verdwijnt als je niet langer meer je vinger op het scherm hoeft te houden.

 • Tsipras: ook bij 'nee' blijven we in de eurozone

  Volgens de Griekse premier Tsipras gaat het referendum van zondag niet over of Griekenland binnen de eurozone moet blijven. Mensen die zeggen dat een 'nee' betekent dat Griekenland de euro inlevert, vertellen volgens hem "leugens".

  De Griekse premier Tsipras AFP
 • Danny Blind nieuwe bondscoach

  Danny Blind volgt officieel Guus Hiddink op als bondscoach van het Nederlands elftal. Zijn nieuwe contract loopt tot 1 augustus 2018. 

  "Ik ga er samen met staf en spelers hard aan werken om ons te kwalificeren voor het EK van volgend jaar", zei Blind na aanleiding van de bekendmaking. "Dat is mijn enige doel, dat EK halen. Ik kijk nu niet terug en niet verder vooruit, alleen het halen van het EK telt."

 • Geen rechtzaak tegen Facebook omdat 'eiser media-aandacht voor zichzelf gebruikte'

  De Oostenrijkse privacyactivist Max Schrems sleepte namens 25.000 Facebookgebruikers  Facebook voor de rechtbank in Wenen omdat hij vindt dat de social media-site de Europese privacywetgeving niet respecteert. 

  De rechtbank zegt dat Schrems de zaak niet kan starten, omdat het niet logisch is om als organisatie de rechtszaak in Oostenrijk te starten. De 25.000 claims van 500 euro kunnen niet gebundeld worden in één zaak, omdat de gebruikers uit verschillende landen komen waar verschillende wetten zijn.

 • 8 doden Tunesië gerepatrieerd

  De lichamen van acht Britten die omkwamen bij de aanslag in het Tunesische Sousse, zijn terug in Engeland. Bij de aanslag kwamen 38 mensen om het leven, waarvan 30 uit het Verenigd Koninkrijk kwamen. De rest van de lichamen wordt later teruggevlogen. Een team van het ministerie van Defensie en Buitenlandse Zaken helpt de politie in Tunesië met het onderzoek. 

 • Je mag weer foto's maken in het Witte Huis

  Veertig jaar lang was het verboden om foto's te maken in het Witte Huis. Maar stiekem maakten zoveel toeristen foto's en filmpjes, dat het verbod niet meer was te handhaven. Daarom mag nu iedereen weer foto's maken. Overigens mag je alleen foto's maken met je telefoon of kleine camera's. Spiegelreflexcamera's en tablets zijn nog steeds verboden.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Zo maakt Michelle Obama de nieuwe regels bekend
 • Warmste 1 juli ooit gemeten

  Een meisje zoekt wat verkoeling op het strand ANP

  Het eerste weerrecord van deze week is een feit: vandaag is de warmste 1 juli ooit gemeten. Om 14.20 uur was het 31,7 graden in De Bilt. De verwachting is dat de temperatuur daar uiteindelijk zal oplopen tot 33 graden.

  Als het zo doorgaat, en die kans is groot, kunnen we vanaf zaterdag spreken van een officiële landelijke hittegolf. Daarnaast bestaat er de kans dat zaterdag de warmst gemeten dag ooit kan worden.

 • Vrouw krijgt 18 miljoen na verkrachting door baas

  Een vrouw die door haar baas gedwongen werd tot seks, heeft een schadevergoeding van 18 miljoen euro gekregen. De 25-jarige Hanna Bouveng werd ontslagen toen haar CEO, Benjamin Wey, hoorde dat ze een vriend had. Hij zette vervolgens gênante details over haar online. 

  Volgens Wey heeft hij nooit seks gehad met Bouveng. Hij zegt juist dat hij haar heeft proberen te helpen.

 • Meer berichten tonen