NOS Op3 Binnenland Aangepast

NOS op 3 Kort

Scroll door het nieuws!

Liveblog gesloten
 • Palestijn in Gaza neemt leeuwenwelpjes op

  Leeuwenwelpen Max en Mona Mashable

  Dit zijn Max en Mona, 2,5 maand oud, vluchtelingen in Gaza omdat de dierentuin het niet meer redt. De Palestijnse Saad Al-Jamal heeft ze in huis genomen. Voor nu kan dat nog, maar als ze groter worden zullen ze een ander onderkomen moeten zoeken.

  Bij Mashable vind je een cuteness overload-fotoreportage.

 • 100 marathons in 100 dagen

  De Amerikaanse Daren Wendell heeft in 100 dagen 30 paar hardloopschoenen versleten. Hoe? Door in die tijd 100 marathons te lopen. Zo liep hij 123.000 euro bij elkaar, dat hij doneert aan een goed doel voor schoon drinkwater in Ethiopië. 

  En dan mag hij nu even uitrusten: 

 • All eyes on Hillary

  Morgen komt 'ie hoor, de bekendmaking van Hillary Clinton dat ze een gooi doet naar het Witte Huis. En dat gaat ze helemaal anders dan anders doen.

 • Drie Belgische havenarbeiders omgekomen

  In Beveren in België zijn bij een ongeluk drie havenarbeiders omgekomen. Ze waren in de Waaslandhaven aan het werk in een schip met steenkolen. Waarschijnlijk zijn uit de lading giftige dampen vrijgekomen; volgens Belgische media zijn ze vrijwel direct gestikt.

  De drie mannen werden gevonden door een vierde arbeider. Die waarschuwde meteen de hulpdiensten, de brandweer heeft nog geprobeerd de slachtoffers te reanimeren.

 • Weer aanklacht tegen Sea World

  Sea World, Orlando EPA

  Nog een aanklacht tegen Sea World in Florida, de tweede in drie weken tijd. Joyce Kuhl uit South Carolina klaagt het dierenpark aan omdat ze de orka's zouden mishandelen. De dieren zouden gedrogeerd worden en verbrand zijn door de zon, zegt Kuhl. Ze eist het geld voor haar ticket terug - en eist dat andere bezoekers ook hun geld terugkrijgen.

  Sea World lag eerder ook al onder vuur omdat ze de orka's niet goed zouden behandelen.

 • Bezetters Maagdenhuis: tiende arrestatie

 • FNV wil 1500 euro belastingverlaging voor werkenden

  "Rijken worden rijker en armen worden armer, dat willen wij niet", zei FNV-voorzitter Ton Heerts vandaag in het radioprogramma Kamerbreed. De vakbond vindt dat werkenden minder belasting zouden moeten betalen. De bond stelt een verlaging voor van 1500 euro per jaar, vooral voor de lage inkomens en de middeninkomens.

  De FNV vindt dat iedereen een belastingkorting moet krijgen van 500 euro. Daarnaast moet er meer werk gemaakt worden van de aanpak van belastingfraude en -ontwijking en wil de bond dat hoge inkomens meer belasting gaan betalen. 

 • Italiaanse kustwacht redt duizend bootvluchtelingen

  Een overvolle boot met migranten in een Italiaanse haven na een eerdere oversteek EPA

  De Italiaanse kustwacht heeft duizend bootvluchtelingen gered. Ze zaten voor de kust van Libië in drie boten. Met een satelliettelefoon hadden ze zelf de kustwacht gewaarschuwd. Een van de vluchtelingen was toen net overleden. 

  Uit welk land de bootvluchtelingen komen is niet bekend. De groep is meegenomen naar Sicilië.

 • 'Festival gaat door'

  Ondanks de ontruiming van het Maagdenhuis, gaat het wetenschapsfestival van de bezetters door. Om 15.00 uur willen de actievoerders het programma weer hervatten, nu buiten op het Spui:

 • 'Honden kunnen prostaatkanker opsporen'

  Honden kunnen helpen met het opsporen van prostaatkanker. Nieuw onderzoek laat zien dat getrainde Duitse herdershonden heel nauwkeurig chemische stoffen, die te maken hebben met de ziekte, kunnen ruiken uit urinemonsters.

  Een Italiaans team van onderzoekers meldt dat de honden 90 procent van alle urinemonsters goed hebben geroken. "De speurhonden bieden een alternatieve oplossing die consequent nauwkeurige resultaten oplevert", zegt een mede-oprichter van Medical Detection Dogs tegen The Guardian.

 • NS gaat wifi in de trein sneller maken

  Goed nieuws voor treinreizigers: wifi in de trein wordt binnenkort stabieler en sneller. De NS begint deze maand met het vervangen van de netwerkapparatuur in alle intercity's, zegt een woordvoerder. In juli moet de klus klaar zijn. 

  Nu staan de NS-treinen nog in verbinding met T-Mobile's 3G-netwerk, maar straks gaan de treinen over op 4G; wat sneller en stabieler is. Een nadeel van T-Mobile's 4G-netwerk is dat er nog geen landelijke dekking is. In het noorden van het land, Zeeland en delen van Brabant en Limburg wordt wifi in de trein voorlopig nauwelijks sneller dan nu. 

  In juli moeten alle NS-intercity's sneller internet bieden ANP
 • Niet iedereen herkent onze premier

 • Gewapende overval supermarkt Loon op Zand

  Vanochtend hebben twee gemaskerde en gewapende mannen een supermarkt in Loon op Zand overvallen. De overvallers bedreigden het winkelpersoneel met een pistool. Ook namen ze geld mee; hoeveel is niet bekend. 

  De daders zijn nog niet gepakt. Vlak na de overval werd een Burgernetmelding gestuurd naar bijna 1000 omwonenden met de vraag om uit te kijken naar het tweetal. De politie is bezig met onderzoek. 

 • Onderzoek naar de ziekte van Lyme

  Teek Wikipedia

  Er komt een landelijk onderzoek naar de ziekte van Lyme. Het RIVM wil weten waarom sommige patiënten wel langdurig klachten houden en andere niet. 

  De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door teken. Sommige patiënten blijven vermoeid, hebben pijn of concentratiestoornissen. Anderen knappen weer helemaal op. Jaarlijks krijgen zo'n 25.000 mensen in Nederland de ziekte van Lyme.

 • 'Top Gear misschien terug op andere zender'

  Jeremy Clarkson, oud-presentator van Top Gear, heeft in een interview gezegd dat het autoprogramma "ergens anders kan terugkomen". Volgens The Telegraph laat Clarkson daarmee doorschemeren dat Top Gear misschien wel bij een andere zender dan de BBC gaat worden uitgezonden. 

  Gisteren gaf de de oud-presentator z'n eerste publieke interview, na zijn ontslag bij de BBC. Hij bedankte het aanwezige publiek aan het eind voor het "komen kijken naar een werkloze man".

  Jeremy Clarkson ANP
 • Meer berichten tonen