NOS Op3 Binnenland Aangepast

NOS op 3 Kort

Een overzicht van het laatste nieuws, geselecteerd door de redactie van NOS op 3.

Liveblog gesloten
 • Feyenoord-hooligans, meld je!

  De Barcaccia-fontein in het centrum van Rome na het bezoek van de fans EPA

  Supporters van Feyenoord die bij de rellen in Rome waren, worden opgeroepen zich te melden bij de politie. "Er moeten veel foto's of filmpjes zijn gemaakt van de rellen en vernielingen", zei politiewoordvoerder Henk van der Velde in Opsporing Verzocht. "Dat kan zijn door supporters of toeristen, maar er zijn misschien ook mensen die contact hebben met inwoners van Rome."

 • Obama reageert op toespraak van Netanyahu

  Obama was tijdens de toespraak van Netanyahu in het Amerikaanse Congres niet aanwezig. Wel heeft hij er nu op gereageerd:

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Obama hoorde 'niets nieuws' van Netanyahu

  De Israëlische premier Netanyahu is het niet eens met Amerika, dat een nucleair akkoord wil sluiten met Iran. Hij zei vanmiddag dat Iran een gevaar is voor Israël en de wereldvrede.

 • Verdachte van baby die te vondeling werd gelegd is gefilmd

  De verdachte die gisterochtend in Breda een baby achterliet is gefilmd door bewakingscamera's. De beelden zijn getoond in het programma Opsporing Verzocht. 

 • Grootste containerschip ter wereld in Rotterdam

  Het grootste containerschip ter wereld is binnengelopen in de haven van Rotterdam. Het schip, de MSC Oscar, is 396 meter lang, 59 meter breed en kan 19.224 containers vervoeren.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  MSC Oscar voor het eerst in Rotterdam

  Lang zal het schip niet de grootste van de wereld blijven. Volgens een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam wordt er al gewerkt aan een nog groter containerschip. 

 • Politie Ferguson was 'racistisch en bevooroordeeld'

  Een button met een foto van Michael Brown AFP

  De politie van Ferguson was racistisch en bevoordeeld. Dat zegt het Amerikaanse ministerie van justitie. Het onderzoek naar de afdeling van de politie Ferguson begon in augustus. Toen schoot een blanke politieagent daar de zwarte, ongewapende tiener Michael Brown dood. Zijn dood zorgde wereldwijd voor veel aandacht. 

  De moord op Michael Brown zorgde voor grote rellen in Ferguson EPA
 • Wind-energie in een designjasje

  Rotterdamse architecten willen de windmolen van de 21ste eeuw gaan maken. De windmolen wordt 570 meter hoog en moet elektriciteit gaan opwekken. Ook komen er andere groene technologieën in de molen, zoals zonnepalen en het opwekken van biogas. Windliefhebbers kunnen zelfs slapen in de futuristische windmolen: er worden 72 appartementen en 160 hotelkamers in gebouwd. 

 • Snowden wil terug naar Amerika

  Snowden wil graag terug naar huis in de VS. Zijn advocaten werken aan een mogelijke terugkeer naar de Amerika.

  Ik ga niet geheimhouden dat hij terug wil naar huis. We doen er alles aan om een oplossing te vinden.

  Anatoly Kucherena, een Russische advocaat van Snowden

  Snowden werkte voor de Amerikaanse inlichtingendiensten NSA en de CIA. Hij bracht allerlei documenten over spionage van deze diensten naar buiten. Amerika wil de klokkenluider daarvoor berechten, maar sinds de onthulling verblijft hij in Rusland. 

 • Meer geld naar tv-reclames

  Er is afgelopen jaar 964 miljoen euro uitgegeven aan televisie-reclames. Dat is 3,3 procent meer dan in 2013. Deze toename komt door meer vertrouwen in de economie. Maar ook doordat tv-programma's steeds vaker op  het moment van uitzenden massaal worden bekeken. 

 • Netanyahu roept Congres op geen akkoord met Iran te sluiten

  De Israëlische premier zegt dat Iran zijn volk wil vernietigen. In zijn veelbesproken speech voor het Amerikaanse congres zei premier Netanyahu ook dat Iran een groter gevaar is dan IS. Hij riep het congres op om geen nucleaire deal met Iran te sluiten. Volgens onze correspondent was het vooral kritiek op president Obama, al noemde hij hem niet bij naam.

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Netanyahu roept Congres op geen akkoord met Iran te sluiten
 • Ontmantelen xtc-lab duurt al drie dagen

  De politie Limburg is al sinds zondag bezig met het ontmantelen van een xtc-laboratorium in Brunssum. Een team van Defensie dat gespecialiseerd is in het ontdekken van verborgen ruimtes is ook bij de actie betrokken.

  In Limburg en Noord-Brabant worden vaker drugs-lab's gevonden, zoals hier in Hoensbroek ANP

  Het laboratorium was gevestigd op een groot terrein met een woning en een aantal loodsen. Daardoor duurt de ontmanteling lang. Tot nu toe is 55 kilo aan xtc-tabletten gevonden, 200.000 euro contant geld en een vuurwapen met munitie.

 • 'AIVD houdt informatie achter voor politieteam MH17'

  Binnen de politie en het Openbaar Ministerie is er ergernis over de rol van inlichtingendienst AIVD bij het onderzoek naar de MH17-ramp. De AIVD zou het onderzoek frustreren door informatie achter te houden.

  Voor het opsporen en berechten van de verantwoordelijken voor de ramp hebben de politie en het OM informatie van de AIVD nodig. Maar volgens de bronnen houdt de geheime dienst geregeld zaken achter.

 • Eerste nabestaanden bij brokstukken MH17

  De eerste nabestaanden hebben de wrakstukken van vlucht MH17 gezien. Ze kregen een rondleiding op vliegbasis Gilze-Rijen, waar de brokstukken liggen uitgestald. In december kwamen delen van het gecrashte vliegtuig vanuit Oekraine aan met vrachtwagens. Deze week kunnen alle nabestaanden die dat willen, komen kijken. 

  Brokstukken van de MH17 Marc Hamer / NOS
 • Live kijken: speech Netanyahu bij het Amerikaans Congres

  Israelische premier Netanyahu bij het Amerikaanse Congres
 • OM: Hockeycoach Luigi C. moet 3 jaar de cel in

  Het OM wil dat hockeycoach Luigi C. vier jaar cel krijgt, waarvan één voorwaardelijk. Dat houdt in dat het vierde jaar alleen moet als hij opnieuw de fout ingaat na drie jaar.

  Rechtbanktekening van hockeygluurder Luigi C. ANP

  De coach wordt ervan verdacht dat hij minderjarige meisjes filmde bij een hockeyclub in Wassenaar en Den Haag. De verdachte hing zijn camera stiekem op in een kluisje van de dameskleedkamer en plakte het rode lampje af. In totaal werd zo'n honderd uur filmmateriaal bij hem gevonden. De rechter doet over twee weken uitspraak.

 • Vulkaan in Chili spuwt vuur

  Villarrica, zo heet de vulkaan die vandaag in Chili uitbarstte. En dat zorgt voor deze bijzondere beelden: 

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Vulkaan Chili

  Onderzoekers hielden er al rekening mee, gisteren zijn de omwonenden geëvacueerd. De Villarrica is een van de actiefste vulkanen van Zuid-Amerika. In 2000 was er voor het laatst een uitbarsting.