De stroom

Binnenland, Buitenland

De stroom

Liveblog gesloten
 • Windmolen verliest wieken

  Windmolen Medemblik verliest wieken

  Het is een beetje triest gezicht zo: een windmolen zonder wieken. "Diverse bewoners van de Oud-Oost vertelden ons zojuist dat zij vanochtend een harde knal hoorden", schrijft Medemblik Actueel. "Een bewoonster vertelde ons dat zij hevig geschrokken is dat de wieken zomaar bij windstil weer kunnen afbreken en wilde er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren bij windkracht 7."

  Het gebied rondom de windmolens wordt afgesloten om de windmolen te bergen. 

 • Brein achter aanslag op Pakistaanse school gedood

  Het brein achter de aanslag op de school in Pakistan is tijdens een vuurgevecht gedood. Dat zegt de Pakistaanse veiligheidsdienst. 

  Bij een aanval van de Taliban op de militaire school in Peshawar kwamen zeker 126 mensen om, waarvan minstens 84 kinderen. Het was een wraakactie, omdat het Pakistaanse leger blijft vechten tegen de Taliban. 

 • Jaarlijkse gekte op Boxing Day

  Wat bij ons Tweede Kerstdag heet, heet in veel nadere landen Boxing Day. En dat betekent: shoppen met heel veel korting. Winkels plaatsen vaak dranghekken om het toegestroomde publiek in goede banen te leiden. En dat ziet er zo uit: 

  In de rij voor goedkope spullen
 • Turkse jongen die Erdogan beledigde is cel uit

  De Turkse tiener die werd opgesloten omdat hij de Turkse president Erdogan had beledigd, is vrijgelaten. De 16-jarige Mehmet Emin Altunses riep tijdens een studentenprotest dat de president de eigenaar was van een "illegaal paleis". Tientallen advocaten pleitten voor zijn vrijlating en dat is nu dus eindelijk gelukt. Wel is hij nog steeds verdachte en moet hij voor de rechter verschijnen. Bij een veroordeling kan hij maximaal vier jaar celstraf krijgen. 

 • Beelden aanslag Vedat S. online

  De Turkse politie heeft beeldmateriaal van de moord op Vedat S., de Turkse Nederlander die afgelopen woensdag werd doodgeschoten in Istanbul. De politie is een groot onderzoek begonnen naar de moord op S. en die op Ali Akgün, eerder woensdag ook in Istanbul. Zeker vijf gespecialiseerde eenheden zijn erbij betrokken. 

  De uit Rotterdam afkomstige Vedat S. en twee begeleiders werden woensdagavond van dichtbij beschoten met automatische wapens. Hij en een van zijn begeleiders overleefden het niet. Eerder op de dag was Akgün doodgeschoten terwijl hij in zijn auto voor een verkeerslicht stond te wachten. Beide Turks-Nederlandse slachtoffers worden in verband gebracht met het criminele milieu. 

 • Lunchbite!

  Deze man gaf zijn vriendin een bijzonder kerstcadeau. Alleen moest ze wel heel hard huilen...

  Cody's huwelijksaanzoek
 • Filmpers kiest Boyhood als film van 2014

  Boyhood is de beste film van het jaar volgens Nederlandse filmjournalisten. Aan de verkiezing, die jaarlijks wordt georganiseerd door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF), namen 83 journalisten deel. In de categorie Nederlandse films voert Aanmodderfakker van regisseur Michiel ten Horn de ranglijst aan.

  Een aantal journalisten vonden Boyhood juist niks. Zij noemden de film "lang niet zo goed als iedereen roept en denkt". Andere deelnemers aan de verkiezing keerden zich juist tegen Aanmodderfakker vanwege de "amateuristische lolligheid".  

  Top 5 internationale films

  1Boyhood
  2Ida
  312 Years a Slave
  4Whiplash/Under the Skin
  5Grand Budapest Hotel
 • 'Vredesbesprekingen Oekraïne afgelast'

  Vandaag zouden de Oekraïense regering, Rusland, de pro-Russische separatisten en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in Minsk weer om de tafel zitten. Maar de vredesbesprekingen zijn afgelast, zegt de BBC op basis van Wit-Russische functionarissen. Waarom de onderhandelingen niet doorgaan, is onduidelijk. 

  In Minsk werden in september afspraken gemaakt over een wapenstilstand, de terugtrekking van zware wapens en een gevangenenruil. Van die afspraken is tot nu toe weinig terechtgekomen.

  Woensdag was in Minsk de eerste gespreksronde EPA
 • Proces moord Britse toeristen Koh Tao onverwacht begonnen

  In Thailand is het proces begonnen tegen twee Birmese mannen, die in september twee Britse toeristen zouden hebben vermoord. Hannah Witheridge (23) en David Miller (24) werden dood gevonden op het strand van Koh Tao.

  Het proces zou eigenlijk pas in februari beginnen, maar is onverwacht naar voren geschoven, zegt een correspondent van de BBC. De twee Birmezen ontkennen de moord. Thailand zegt dat ze sterk staan tegen de twee, maar er is internationaal veel kritiek op de politie, die zou incompetent te werk zou zijn gegaan.

 • Tien jaar tsunami wereldwijd herdacht

  Kinderen gooien rozen in het water in Phang Nga, Thailand AFP

  In de Indonesische stad Banda Atjeh op Sumatra is een herdenking gehouden voor de slachtoffers van de tsunami in 2004. Duizenden mensen verzamelden zich in de grote moskee. Het gebouw uit de 19e eeuw is een van de weinige bouwwerken die overeind bleef staan na het natuurgeweld.

  Vandaag is het precies tien jaar geleden dat er ongeveer 230.000 mensen om het leven kwamen door een zeebeving in de Indische Oceaan, die in een groot gebied een tsunami veroorzaakte. Atjeh raakte het zwaarst getroffen.

 • Sudan zet Nederlandse VN-diplomaat uit

  Sudan heeft een Nederlandse VN-diplomaat de deur gewezen. Yvonne Helle moet samen met een collega van het VN-Ontwikkelingsprogramma het land verlaten. Beiden hebben een leidinggevende functie bij het programma.

  Waarom de regering in Khartoem de diplomaat uitzet, is niet bekend. Het botert al een tijdje niet tussen Sudan en de VN.

 • Witte Kerst in Groningen

  Goedemorgen! Het is oppassen op de weg.

  In Groningen is vannacht een klein laagje sneeuw gevallen. Uit onder meer de stad Groningen en Stadskanaal komen berichten van witte weilanden, auto's en daken. 

  Ook in andere delen van Nederland kunnen wegen glad zijn, vooral bij bruggen en viaducten. De waarschuwing van het KNMI en Weerplaza geldt voor het noorden, midden en oosten van het land.

  Witte Kerst in Groningen Peter Drewes
 • Meer berichten tonen