NOS Op3 Binnenland Buitenland

NOS op 3 Stroom

De stroom van NOS op 3

Liveblog gesloten
 • Containerbaby lag in plastic tas

  De politie in Amsterdam zoekt getuigen die kunnen helpen bij het identificeren van de baby die zondag in een vuilcontainer werd gevonden in Amsterdam. Die oproep deed de politie in het tv-programma Opsporing Verzocht. De baby is een meisje van tien tot twintig dagen oud, heeft een getinte huid en een grote pigmentvlek onderaan haar rug

 • Vrouw filmt seksuele intimidatie tijdens wandeling in New York

  Zo ziet seksuele intimidatie eruit in de stad New York. Om aan te tonen wat vrouwen naar hun hoofd geslingerd krijgen tijdens een normale wandeling, besloten mediamaker Rob Bliss en actrice Shoshana B. Roberts het te filmen. Het filmpje hierboven is onderdeel van een campagne van Enter Hollaback!, een organisatie die strijdt tegen de seksuele intimidatie van vrouwen. 

 • Tafeltennisser 'sloopt' arena, moet prijzengeld inleveren

  De Chinese tafeltennisser Zhang Jike won zondag de Liebherr Men's World Cup in Düsseldorf, maar ging in al zijn euforie nét iets te ver. De juryleden van het toernooi waren zo boos, dat Jike kon fluiten naar zijn prijzengeld van maar liefst 45.000 dollar. En Jike? Die heeft spijt: "Het was geen acceptabel gedrag en het spijt me. Dit was de perfecte overwinning. Ik heb lange tijd onder druk gestaan van mensen die twijfelden aan mijn vorm."

 • EU fel tegen belasting per gigabyte

  Het plan van de Hongaren om belasting te heffen over GB's is verschrikkelijk en zal niet werken, zegt de Europese Commissie. Sommige Hongaren worden van het internet uitgesloten als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd. Eurocommissaris Neelie Kroes noemt het plan "schandelijk". Welk plan? Premier Orbán van Hongarije wil dat internetters vanaf volgend jaar ongeveer 50 cent per gebruikte gigabyte gaan betalen. Zo moet de schatkist van het land worden gevuld, zegt de regering. 

  Duizenden mensen demonstreerden met hun mobiele telefoon in de lucht. ANP
 • 'Bijna iedereen is bang voor clowns'

  Gisteren is een jongen van 14 uit Frankrijk gearresteerd, omdat hij mensen de stuipen op het lijf joeg in een clownspak. Frankrijk is namelijk klaar met die 'clownterreur' op straat.

  Begrijpelijk, zegt psychiater Damiaan Denys tegen NOS op 3. "Bijna iedereen is bang voor clowns. Die dragen een masker, zodat je geen emoties in het gezicht ziet. Dat vinden we heel bedreigend, want we willen dat iemand reageert als we iets zeggen. Daarnaast zijn clowns heel onvoorspelbaar. Daar hebben we geen controle over en dat vinden we onprettig."

  1/6 "The most horrific clown of all time", wordt hij liefkozend genoemd. Dit personage uit American Horror Story zou dé inspiratie zijn van de Franse terrorclowns. Youtube
  2/6 Nachtmerrie van menig kind en volwassene: Pennywise, de clown uit Stephen Kings' IT. Youtube
  3/6 Een jongetje vindt een video in zijn "trick or treat"-mandje. Op de video staan filmpjes van een heel enge clown. En die komt natuurlijk spoken. Youtube
  4/6 Een artieste is bang voor clowns. Als ze een aanbod aanneemt om een clown te schilderen, zit er opeens een échte killer clown achter d'r aan. Youtube
  5/6 Mannen verkleed als clown zijn in horrorfilms an sich al eng, maar clownpóppen zijn nog veel angstaanjagender. Youtube
  6/6 "Horny the Clown", mascotte van een hamburgerketen, heeft het gemunt op plaatselijke tieners. Bedoeld als comedy/horror, maar dat maakt de clown niet minder eng. Youtube
 • Een bos, middenin Milaan: Bosco Verticale

  Het bos komt letterlijk naar je toe in Milaan. Daar heeft architect Stefano Boeri Bosco Verticale opgeleverd. Vrij vertaald: een verticaal bos. De ene toren bijna 80 meter hoog, de ander meer dan 110. Op de balkons van de flats staan 800 bomen, 4000 struikjes en 15.000 andere planten, schrijft Grist.

 • PSS Sleman - PSIS Semarang: 3-2 → alleen maar eigen goals

  Zo ziet het eruit als twee teams dolgraag willen verliezen. De bovenstaande wedstrijd in de tweede divisie van Indonesië is geëindigd in 3-2: allemaal eigen doelpunten. Beide teams "worden gesteund door de Indonesische maffia", schrijft 101 Great Goals. Maar dat betekent niet dat er per se sprake is van matchfixing. "De clubs probeerden te voorkomen dat ze bovenaan eindigden in hun poule, omdat ze dan tegen een 'sterkere' tegenstander zouden uitkomen."

 • Live: Noorse berg op instorten

  De rood omcirkelde rotspartij kan elk moment naar beneden vallen

  Hij is 1200 meter hoog, en hij staat op instorten. Bovenstaande berg, de 'Mannen' in Noorwegen, kan elk moment naar beneden komen: deskundigen verwachten dat het gesteente van 40.000 kubieke meter ieder moment vanaf de helling naar beneden kan komen. Meekijken? Dat kan hier: de Noorse omroep NRK heeft een livestream van de berg.

 • Monstertruck staat stil zonder Mario

  De resten van het ongeluk met de monstertruck ANP

  Het is een maand geleden dat een monstertruck in Haaksbergen het publiek inreed. Maar nog altijd is niet onderzocht of er wat mis is met het voertuig. Justitie krijgt het apparaat namelijk niet meer aan de praat. Mario D., de verdachte, zal daarom het OM helpen de monstertruck te starten. De komende weken worden op een afgeschermd terrein rijproeven gedaan. Eind dit jaar moet het onderzoek zijn afgerond.

 • "Sneltest XTC-pillen zorgt voor schijnveiligheid"

  Minister Schippers van Volksgezondheid is niet van plan om drugstesten op feesten toe te staan. Met deze test kan je zien of er MDMA er in XTC-pillen zit. Maar Schippers denkt dat zo'n test zorgt voor schijnveiligheid. "Er blijkt niet uit hoevéél er van die stof in zit en of er misschien nog andere middelen in zitten," zei ze in de Tweede Kamer. 

  Tijdens Amsterdam Dance Event vielen anderhalve week geleden drie doden, waarschijnlijk na het slikken van een XTC-pil. Daarop barstte de discussie los over de vraag of de sneltesten op feesten weer moesten worden ingevoerd. Schippers benadrukt dat pillen voorafgaand aan een feest gewoon kunnen worden getest. Waar dat kan, lees je hier.

 • Artsen Ruwaard niet geschorst

  Drie omstreden cardiologen krijgen geen beroepsverbod, ondanks grote fouten die ze maakten in het oude Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. De inspectie wilde dat het drietal niet meer als arts mocht werken, omdat ze grote fouten maakten: ze communiceerden slecht, namen grote risico's bij behandelingen en hadden de dossiers niet op orde. Volgens het tuchtcollege leverden de artsen inderdaad slecht werk, maar gaat een schorsing te ver. Het is namelijk niet duidelijk of het hoge aantal sterfgevallen in het ziekenhuis ook echt de schuld is van de drie artsen. Ze krijgen daarom alleen een berisping. 

 • Einde voor de klassieke iPod

  De klassieke iPod was erg populair. JackSim - Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-sa

  Deze iPod zal nooit meer gemaakt worden, aldus Apple-directeur Tim Cook tijdens een conferentie in Californië. De onderdelen voor de klassieker zijn volgens Cook niet meer te verkrijgen en de populariteit daalde. De eerste iPod kwam in 2001 en luidde het startschot voor het downloaden van muziek. De enige twee iPods die nog worden gemaakt zijn de iPod touch en de iPod nano.

 • Tivoli-Vredenburg is een dagje vegetarisch

  In Tivoli-Vredenburg is vandaag geen stukje koe, kip of varken te krijgen, schrijft 3voor12. En dat allemaal vanwege het optreden van de vegetarische zanger Morrissey. "Hij wil graag dat iedereen op zijn speeldag vegetarisch eet, ook het personeel, en wij hebben besloten aan die wens gehoor te geven", vertelt Kimtessa Hill van Tivoli-Vredenburg aan 3voor12. Morrissey eist eigenlijk overal waar hij komt dat het vleesvrij is. Niet iedereen is daar blij mee. 

  Joop Daalmeijer, voorzitter van de Raad voor Cultuur, klaagt op zijn Facebookpagina
 • Hitte op 1 november

  Pak de T-shirts en zomerbroeken maar weer uit de kast, want het wordt 1 november mogelijk uitzonderlijk warm. Het record staat nu op 17,3 graden en het is goed mogelijk dat dit record gaat sneuvelen, zegt Weerplaza

 • Turkse mijnwerkers vast na explosie in mijn