Het Glazen Huis in Haarlem

4,5 miljoen euro na 5 dagen Serious Request

De teller van Serious Request staat op 4.588.750 euro. En dat is wederom meer dan vorig jaar: toen was er rond deze tijd 4.328.242 euro opgehaald.

De inzamelingsactie is inmiddels ruim over de helft. De lange dagen en nachten beginnen erin te hakken bij Gerard, Coen en Domien. Die laatste had midden op de dag een emotioneel momentje, toen Irene Moors een nummer zong in het Glazen Huis.

In tranen

In tranen kondigde Domien het nummer af. Tranen vloeiden er wederom bij de bijdrage van Eric Corton. Zijn reportages lijken er ook bij de luisteraars in te hakken. Bij het callcenter achter het Glazen Huis kunnen ze de klok erop gelijk zetten: na een reportage van Corton krijgen ze het altijd drukker.

In het callcenter merken ze verder dat jongeren steeds meer digitaal doneren, meer dan oudere luisteraars. Iedere dag krijgen ze ongeveer 1600 telefoontjes. Die worden opgenomen door tien medewerkers in het callcenter in Haarlem, maar ook in Amsterdam zitten dagelijks tien mensen achter de telefoon voor Serious Request. De lijnen zijn 24 uur per dag open.

Daar komen trouwens niet alleen verzoekjes voor platen binnen. Luuk was op Grote Markt zijn knuffel verloren. Dus werd een zoekactie op touw gezet.

En met de eerste helft van Serious Request achter de rug worden ook de eerste veilingen afgesloten. Zo staat Anic morgen niet alleen Serious Request te presenteren: Jasper bood het hoogste bedrag en debuteert morgenavond met het nieuws live op de Grote Markt.

Deel artikel: