NOS Op 3
NOS

De eigenaar van Kickass Torrents is gearresteerd. Kickass Torrents is een van de grootste websites waar je illegaal films, muziek en meer kunt downloaden. De website is offline en de eigenaar, Artem Vaulin uit Oekraïne, is in de VS opgepakt. NOS-techredacteur Tim van Steenbergen vertelt of dit het einde van het downloadtijdperk betekent of dat dat wel meevalt.

Verder: harde schijven kunnen steeds meer opslaan, maar worden tegelijk kleiner qua formaat. Onderzoekers van de TU Delft hebben een harde schijf van 100 nanometer breed ontwikkeld. Dat is 0,0001 millimeter en de schijf is daarmee de kleinste ter wereld. Promovendus Floris Kalff van de TU Delft vertelt waar zo'n minuscule schijf voor dient. 

En: op je telefoon staan vlaggen van over de hele wereld, maar een regenboogvlag is er nog niet. Binnenkort komt hier verandering in want dan kunnen we dit symbool van de homobeweging ook gebruiken in onze berichtjes. Maurice Beljaars heeft hiervoor gezorgd en vertelt er alles over.

Elke week praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en social media. Elke donderdag om 16.30 uur staat de nieuwe aflevering online.

Waar vind je de podcast?

- Abonneer je via iTunes
- In de 3FM app, onder Download For The Road (ook offline te beluisteren)
- Check de podcast op SoundCloud
- Gebruik de directe RSS-link (voor de nerds)
- Alle podcasts vind je hier terug of op Soundcloud

STER reclame