AFP

"Ik krijg nog vijf euro van je." "Prima, ik tweet het je even." Het is denkbaar dat dit gesprek straks plaatsvindt, maar dan wel in 't Frans. In Frankrijk kun je binnenkort namelijk geld overmaken naar je vrienden via Twitter.

S-Money

De details maakt Twitter dinsdag bekend, maar de Franse bank Groupe BPCE, waar het sociale netwerk mee samenwerkt, verklapte aan Reuters al het een en ander.

De bedrijven koppelden het betaalsysteem S-Money aan het Franse Twitter-platform. S-Moneybaas Nicolas Chatillon legt het uit: "Het systeem geeft Franse twitteraars de mogelijkheid om geld naar elkaar te sturen, welke bank ze ook gebruiken, zonder dat ze elkaars bankgegevens hebben. Het Twitteraccount is genoeg."

AFP

Tweet Buy

In september kwam Twitter ook al met een eigen betaalsysteem: met de "Buy"-knop kan een aantal Amerikaanse gebruikers nu makkelijk spullen kopen uit advertenties. Het gaat ook hier om een experiment, maar Twitter wil dat steeds meer bedrijven zich gaan aansluiten.

"Logisch", zegt marketinganalist Thomas Husson. "Twitter laat hiermee weer eens zien dat adverteerders hun spullen via het medium goed kunnen verkopen."

Betalen met Facebook Messenger

Twitter bedacht de functie waarschijnlijk ook om niet achter te blijven op tech-reuzen Facebook en Apple. Betalingsplatform Apple Pay gaat binnenkort de lucht in: de medewerkers van het bedrijf worden al voorbereid op de lancering eind oktober. Je kan je creditcard koppelen aan je iTunesaccount en zo al je betalingen regelen en terugzien.

Ook Facebook maakt zich klaar voor een nieuwe stap: binnenkort kun je betalen met Facebook Messenger. Screenshots van de nieuwe functie staan al online, maar Mark Zuckerberg houdt het liever nog vaag. "In de loop van de tijd zal er iets mogelijk zijn met betalingen en Facebook Messenger." Je moet volgens hem nog wel even wachten: "We kunnen het goedkoop en makkelijk aanpakken en het systeem zo snel mogelijk lanceren. Maar dat doen we niet."

Door: Lieke

STER reclame