Perkamentus (Dumbledore) - Warner Bros. Pictures

Harry Potter-schrijfster JK Rowling heeft een persoonlijke brief gestuurd naar een meisje dat als enige van haar familie een schietpartij overleefde. Het meisje citeerde tijdens een herdenking een uitspraak van het personage Perkamentus, het schoolhoofd van Harry Potter (Dumbledore in het Engels).

"Geluk kan je zelfs in de donkerste tijden vinden, als je er maar aan denkt het licht aan te doen"- JK Rowling, Harry Potter en de gevangene van Azkaban

Uit dit citaat haalde de 15-jarige Cassidy Stay steun, nadat haar ouders en vier broers en zussen waren doodgeschoten door de ex-man van een tante. Cassidy overleefde de schietpartij door te doen alsof ze dood was.

Een deel van de toespraak van Cassidy:

Na haar toespraak kon Cassidy op internet op veel sympathie rekenen. Zo werd de Facebookpagina We Want Rowling To Meet Cassidy Stay opgericht. Daar is het (nog) niet van gekomen, maar Rowling heeft Cassidy wel een pakketje en een persoonlijke brief gestuurd. De woordvoerder bevestigt dat tegenover Mashable, maar wil er verder niets over kwijt: "Wat er in de brief staat en hoe dat zo gekomen is, is tussen Rowling en Cassidy, dus dat blijft privé."

Geschreven door Dumbledore

De beheerders van de Facebookpagina zegt dat ze meer weten. Een vriend van Cassidy zou hebben gezegd wat er in het pakketje zat: een persoonlijke brief van Dumbledore (handgeschreven in paarse inkt), een toverstokje, het derde Harry Potter-boek met handtekening en een acceptatiebrief van Harry Potter-school Hogwarts (Zweinstein).

"Ik ben heel blij dat we een verschil hebben kunnen maken", schrijft de administrator van de pagina. "Maar ik wil nog steeds dat JK Rowling haar ontmoet." Cassidy krijgt niet enkel steun van de Facebookpagina: op een donatiewebsite is inmiddels bijna 400.000 dollar voor haar ingezameld.

Door: Alwin

STER reclame