Windesheim neemt juridische stappen tegen een oud-student wegens laster. Een oud-student van Windesheim heeft namelijk z'n hart gelucht over één van z'n vroegere docenten - met een website. Hij beschuldigt de docent journalistiek van pesterij, psychische mishandeling en seksuele intimidatie.

"Als zwakke student word je elke les in het middelpunt van de aandacht gezet terwijl hij je bestookt met spellingkwesties waarvan hij weet dat je ze niet kan oplossen. De tekortkomingen van de student worden uitvergroot met als enige doel de student te kleineren. Het is in feite een methode om een zwakke student tegenover de rest van de klas te vernederen."

Windesheim weet van het bestaan van de site. Sinds vrijdag weten we op Windesheim dat deze site in de lucht is", zegt een woordvoerder van de school. "We hebben contact gehad met de oud-student van wie de site is. We hebben hem gesproken en inmiddels ook schriftelijk gevraagd om de site offline te halen."

Lasterlijk

Windesheim ervaart de site als "lasterlijk" en heeft daarom ook juridische stappen ondernomen om de site offline te krijgen. "We maken ons op Windesheim al langer zorgen om deze oud-student. We hebben buiten Windesheim ook contact gehad met de politie en andere instanties om de betreffende persoon te helpen. Ook is er een campusverbod van kracht tegen de persoon." De school heeft vanmiddag een verklaring online gezet en de studenten van Windesheim hebben inmiddels een brief gekregen:

Reactie Windesheim op 'grievende website': 'Student had al een campusverbod.' pic.twitter.com/2OI8vmg5iQ Nick Muller (@_NickMuller_) 26 maart 2014

Of het echt laster is, moet de politie onderzoeken. "Het staat je vrij om je klachten openbaar te maken, zoals in de media", zegt internetjurist Arnoud Engelfriet. "Maar als je feiten brengt, moeten die wel kloppen." Pure gevoelens zijn juridisch lastig aan te pakken, maar zodra je met feiten gaat strooien, moet je zorgen dat die kloppen.

Psychiater?

In dit geval geeft de oud-student zijn mening over een Windesheim-docent, en die zou gebaseerd kunnen zijn op feiten, dat weten we niet. Opmerkelijk is wel het hoofdstuk 'De psychiater over..': daar wordt een psychiater opgevoerd die zegt dat de docent psychische problemen heeft en aan narcisme lijdt.

Nou is het nogal twijfelachtig dat een psychiater een diagnosis velt over iemand die hij nooit heeft gezien, in welk geval het om niet gestaafde 'feiten' gaat. "En dat is heel wat ernstiger", zegt Engelfriet.

Haatsite tegen docent Windesheim. Ik ken de man toevallig persoonlijk. Fantastische leraar. Chris Klomp (@chrisklomp) March 26, 2014

Door: Helen

STER reclame