Hij past hoor, de nieuwe bluswagen van de brandweer op Terschelling. Maar alleen als ze lucht uit de vering en de banden halen:

Ja hoor hij past in de kazerne brandweer Terschelling , lucht uit de vering en banden en kijk pic.twitter.com/BXwuiyFrSh Jan Y (@Ybemaverhuur) March 7, 2014

Dat komt door de renovatie van de kazerne, vertelt een woordvoerder. En de nieuwe brandweerwagen, die al voor de renovatie besteld was. "We wisten dat 'ie niet zou passen, daarom wordt er nu aan gewerkt." Het motortje van de roldeur hangt nu te laag en de bluswagen is mogelijk wat groter.

Brandweerauto West Terschelling, past hij in de met tonnen gerenoveerde garage. Spannend pic.twitter.com/wY4Xozbu6k Jan Y (@Ybemaverhuur) March 7, 2014

Maar geen paniek als er op Terschelling brand uitbreekt: de wagen staat nu naast de kazerne, tot hij er weer in past. "Net als tijdens de renovatie."

25 centimeter

Vorig jaar had de Noordoostpolder een groter probleem. Daar waren veertien brandweerauto's besteld die 25 cm te hoog waren voor de kazerne. De gemeenten moesten de verbouwingskosten betalen.

STER reclame