Ouders en kinderen van de omstreden Duitse sekte 'Twelve Tribes' zijn gisteren van hun bed gelicht door een groot aantal politieagenten. Volgens de politie worden de kinderen in de religieuze gemeenschap mishandeld. Daarom zijn veertig kinderen van 1 tot 17 jaar oud bij hun ouders weggehaald. Voorlopig kunnen ze terecht bij pleeggezinnen.

Alleen baby's jonger dan 1 jaar mogen voorlopig nog bij hun moeder blijven. Volgens Duitse media gingen de kinderen zonder slag of stoot met de politie mee. Alfred Kanth, van het Duitse Jeugdzorg, beschrijft het afscheid tussen ouder en kind als 'emotieloos'. En dat heeft hij nog nooit eerder heeft meegemaakt in de veertig jaar dat hij dit al werk doet, vertelt hij aan de Duitse krant Bild.

Geen hulp van buitenaf

Twelve Tribes is een streng-christelijke sekte en komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Daar werd de sekte in de jaren '70 van de vorige eeuw opgericht. Ze produceren alles zelf en de kinderen gaan niet naar een reguliere school, omdat de gemeenschap vreest voor de invloeden van buitenaf.

Oproep

De sekte vindt het niet terecht dat de kinderen zonder aankondiging bij hun ouders zijn weggehaald. Ze denken dat buurtbewoners wel kunnen bewijzen dat hun kinderen prima behandeld worden. "Worden we vanwege ons geloof anders behandeld dan andere burgers", vraagt de gemeenschap zich af op hun website.

We leven nu al enige tijd in de omgeving. We roepen buurtbewoners op om hun mening aan de politie of het Duitse Jeugdzorg te vertellen. Je hebt ons zeker in het dorp gezien. Welk beeld hebben jullie van onze kinderen? Denken jullie dat ze in gevaar zijn? Zwölfstamme

STER reclame