De moeder van de vorig jaar juli doodgereden Donnie van 13 geeft haar strijd voor een hogere strafeis tegen de dader niet op. Vandaag plaatste ze een foto van verdachte Millen Y. op haar Facebook. "Toen we deze week zijn volledige naam kregen, keken we direct of hij een Facebookpagina heeft. En die had hij dus", zegt de moeder, die onderstaande foto van Millen daar vond.

Blowen in de auto

Op de foto is Millen te zien terwijl hij een jointje rookt in zijn auto. De moeder wil daarmee laten zien dat Millen wel degelijk drugs gebruikt. "Volgens justitie doet hij dat niet", legt ze uit, "maar op de foto rookt hij een jointje. Die foto is acht weken na de dood van Donnie gemaakt."

De moeder van Donnie is boos, omdat het Openbaar Ministerie volgens haar een veel te lage straf eist voor Millen: een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. Toen Donnies nabestaanden dat gisteren in de rechtszaal hoorde, vielen ze Millen aan en gooiden stoelen naar hem.

De beelden vanuit de rechtszaal:

Macht over het stuur

Millen Y. reed waarschijnlijk te hard op de dag van het ongeluk en verloor de macht over zijn stuur. Hij liet Donnie op straat liggen en reed door. Later gaf hij zich aan bij de politie.

STER reclame