Een surfer is in Australië knock-out geslagen door een walvis. De 38-jarige Bishan Rajapakse was aan het surfen bij het beroemde Bondi Beach, toen de walvis met zijn staart de man raakte.

De man was bewusteloos, anderen moesten hem uit het water halen. Hij had verwondingen aan zijn schouder en hoofd, maar wonder boven wonder niets gebroken. Van de ontmoeting met de walvis kon de man zich weinig herinneren, behalve dat dat hij de walvis vlak voor de klap spotte en zei: "Hey, hoe gaat 'ie?".

"Walvis wilde spelen"

Er lagen veel meer surfers in het water. Eén van hen vertelde aan de Sydney Morning Herald dat de walvis bij hen bleef zwemmen: "Het leek net alsof hij met ons wilde spelen."

Vrienden van Rajapakse beseffen dat hij geluk heeft gehad. "De staart van een walvis is zo krachtig, ik ben blij dat hij alleen last heeft van zijn schouders, want het had veel erger kunnen aflopen." Ook Rajapakse zelf beseft dat hij er goed vanaf is gekomen. "Ik dacht nog toen ik een meter bij hem vandaan was, als hij nu met zijn staart beweegt word ik waarschijnlijk geraakt".

Walvissen komen in deze tijd van het jaar vaker langs bij de Australische kusten, maar zelden zo dichtbij het strand.

Door: Anna

Bron foto: AP

STER reclame