Het is zeker dat de 13-jarige Anass uit Wassenaar door zelfmoord is omgekomen. De politie Haaglanden maakte woensdag bekend dat uit alle forensische onderzoeken geen aanwijzingen zijn gekomen voor een misdrijf. De politie ging al eerder uit van zelfmoord, maar de afgelopen dagen werd er nog verder onderzoek gedaan om een misdrijf uit te sluiten. Uit dat onderzoek blijkt nu dat daar geen sprake van is.

Anass ging vorige week woensdag zijn krantenwijk lopen maar kwam nooit thuis. De politie gaf een Amber Alert uit. Dat gebeurt over het algemeen zo'n vier keer per jaar. Een dag later werd Anass dood gevonden in een bos in Wassenaar.

Jeugdzorg

Eerder werd bekend dat Anass onder toezicht van Jeugdzorg stond. Waarom wil de instantie niet zeggen, in verband met de privacy van het gezin. De tweelingzus van Anass stond niet onder toezicht. Een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg zei dat het de laatste tijd goed ging met Anass en dat er geen aanwijzingen waren dat hij zelfmoord zou plegen.

De vader van Anass ontkende gisteren dat zijn zoon zelfmoord zou hebben gepleegd. Tegen het Marokkaanse staatspersbureau MAP zei hij dat er op de hals van Anass afdrukken van vingers zijn gevonden. De vader zou verder tegen het persbureau hebben gezegd dat drie personen met Anass gezien zijn, die hem iets wilden aan doen.

Pesten

Maandag werd duidelijk dat Anass op zijn school gepest werd. Hij zag er 'anders' uit en viel op door zijn kledingstijl. Volgens Jeugdzorg is het nog te vroeg om de conclusie te trekken dat het pesten een reden is voor de mogelijke zelfmoord van Anass.

Door: Dorien

STER reclame