De 13-jarige Anass uit Wassenaar stond onder toezicht bij Jeugdzorg. Waarom wil de instantie niet zeggen, in verband met de privacy van het gezin. De tweelingzus van Anass stond niet onder toezicht.

Anass ging vorige week woensdag zijn krantenwijk lopen maar kwam nooit thuis. De politie gaf een Amber Alert uit. Dat gebeurt over het algemeen zo'n vier keer per jaar. Een dag later werd Anass dood gevonden in een bos in Wassenaar. De politie denkt dat het om zelfmoord gaat, maar wil dat nog niet bevestigen. Andere scenario's worden ook onderzocht.

Pesten

Een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg zegt dat het de laatste tijd goed ging met Anass en dat er geen aanwijzingen waren dat hij zelfmoord zou plegen. De vader van Anass ontkent dat zijn zoon zelfmoord zou hebben gepleegd. Tegen het Marokkaanse staatspersbureau MAP zei hij dat er op de hals van Anass afdrukken van vingers zijn gevonden. De vader zou verder tegen het persbureau hebben gezegd dat drie personen met Anass gezien zijn, die hem iets wilden aan doen. Anass' vader voegde eraan toe dat de resultaten van de autopsie nog niet bekend zijn.

Gisteren werd duidelijk dat Anass op zijn school gepest werd. Hij zag er 'anders' uit en viel op door zijn kledingstijl. Volgens Jeugdzorg is het nog te vroeg om de conclusie te trekken dat het pesten een reden is voor de mogelijke zelfmoord van Anass. "We moeten eerst wachten op het politieonderzoek over de doodsoorzaak."

STER reclame