De Rabobank stopt per 31 december met de sponsoring van de Rabo wielrenploeg. De bank stopt met de professionele ploegen van de vrouwen en de mannen. De aanleiding is het vernietigende rapport van de USADA, de Amerikaanse dopingautoriteit over doping in de wielersport.

Volg hier een liveblog over het nieuws.

De Rabobank reageerde vanmorgen: "Het rapport wijst uit dat de internationale wielerwereld behoorlijk verziekt is, en we zijn eigenlijk tot de conclusie gekomen dat er geen uitzicht op herstel is. Dat is de reden geweest om te stoppen met de sponsoring van de professionele ploegen." Luister hier het hele gesprek met de financieel directeur van de Rabobank:

Oud-Raborenner Michael Boogerd is geschrokken van het nieuws. "Het is wel begrijpelijk, maar ik het het niet verwacht. Ik had gedacht dat er nog wel onderzoek zou komen en dat Rabobank een bepaalde houding zou aannemen. Ik vind het verschrikkelijk voor de renners en het personeel."

Ook de Belgische voormalige Rabo-renner Marc Wauters is geschrokken van het nieuws dat zijn ex-werkgever stopt. "Ik reed negen seizoenen bij Rabobank en beleefde een leuke tijd. "Het is een ramp dat net déze sponsor stopt. Dit is een gevolg van de zaak-Armstrong."

De Rabobank gaat wel door met sponsoring van de amateurwielrensport.

Door: Helen

STER reclame