De ontslagen directeur woonde helemaal alleen in een voedselwoestijn En gaf er zijn graaibonus uit aan wel te krijgen goedkope wijn

Verder werkte hij zijn bangalijst af en liet hij de hoeren om een stilettokater op stiletto's rond paraderen voor straf

De ontslagen directeur was na zijn ontslag en het gezeur alleen maar BN'ers aan het retweeten of aan het casual gaming wordfeuden terwijl hij zich aftrok op zijn tegenstanders' denkbeeldige tieten.

De ontslagen directeur had een leven als een flarf vol shit en hij ging liever dood of zoals Griekenland Grexit.

De ontslagen directeur nam zijn vakantie in een toeristenval en vertrok zo weg van de heibel en hij had spijt geleefd te hebben volgens zijn simpele straatbijbel

De ontslagen big bazooka directeur was een poenpakker geweest met zijn vlaggenschipwinkel en gedreven door geldgerinkel

De ontslagen directeur droomde van een citroenloopbaan, zonder ambitie en zonder justitie gewoon rustig slapen gaan

Dit gedicht maakte sneldichter en schrijver Lars van der Werf voor ons, met 15 woorden uit de nieuwe online Van Dale. In die Dikke Van Dale zijn bijna 1750 nieuwe woorden opgenomen.

Flarf (een gedicht dat een collage is van de door een zoekmachine getoonde resultaten van een zoekopdracht op internet), beleidsrente, grexit, geldverruiming, rommelstatus, schuldafbouwen en houdbaarheidstekort, als 't aan Van Dale ligt, worden de woorden net zo normaal als ieder ander. Maar ook retweet, wordfeuden, stilettokater en voedselwoestijn zijn er in te vinden. In totaal zijn er bijna 1750 nieuwe woorden opgenomen.

Sport

Vooral de economische crisis zorgde voor een wildgroei aan termen. Maar ook de sport zorgt voor nieuwe woorden als bikkeltraining en flipperkastvoetbal. "We nemen pas woorden op als ze breed gebruikt worden in de media. We proberen de waan van de dag een beetje te vermijden. Daarom lopen we altijd een beetje achter de feiten aan", vertelt hoofdredacteur van Van Dale, Ton den Boom.

Maar bij sport en economie houdt de aanwas van woorden niet op. "Internet, telecommunicatie en technologie leiden de laatste tien of vijftien jaar al tot veel nieuwe woorden", zegt hij. Niet vreemd dat woorden als whatsapp en retweet dus zijn opgenomen in de nieuwe lijst.

Gisteren konden we al een tipje van de sluier oplichten, toen lekten al de volgende woorden: - grexit: een vertrek van Griekenland uit de euro - big bazooka: een drastische economische maatregel (zoals premier Rutte hier ook gebruikte) - bangalijst: lijst met namen van meisjes die makkelijk zijn te porren voor seks

De Van Dale gaat het online woordenboek overigens vaker aanvullen: eens per kwartaal in plaats van eens per jaar.

Door: Jurjen

STER reclame