Haren maakt zich op voor dé dag van #projectxHaren. Het is niet voor het eerst dat een onschuldig feestje compleet over de kop gaat als gevolg van sociale media.

Een vader uit de buurt van Utrecht maakte anderhalve week geleden iets soortgelijks mee, alleen op kleinere schaal. Het Sweet Sixteen-feestje van Sanne en Laura liep compleet uit de hand en er stonden honderden onuitgenodigde kinderen voor de deur. Hij schreef er een blog over: "Dit is een waarschuwing aan alle naïeve ouders en kinderen die denken dat ze een feestje wel in de hand kunnen houden".

Uit de hand

Het had een rustig Sweet Sixteen feestje moeten worden met een beetje alcohol, een dj en een aantal vrienden en vriendinnen. Maar dat liep anders schrijft hij op zijn blog: "Om half 10 werd het echt druk, om 10 uur kwamen de op "stand by" staande zeven voetbal vriendjes van Fabian hulp verlenen (aan de deur, de poort en de zijkant van het huis), om half 11 is de alcohol consumptie gestaakt, om 11 uur hebben we (en anderen) 112 gebeld, om half 12 heeft Dolf zijn muziek gestaakt en om kwart over 12 werd het laatste kotszieke meisje door haar vader meegenomen."

Het kwam allemaal door: social media: "Vanaf 10 september is gaan rondzingen op Twitter (en FB) dat er een fissa was op de Groenedijk. Dat hebben we gemist. En ze zijn gekomen, veel, honderden. Op brommertjes uit de stad, de lefgozertjes uit de wijk etc. De vriendjes van de uitgenodigde meisjes en hun neefjes en nichtjes. Met eigen alcohol (veel) en drugs. En de intentie om er een zootje van te maken. Hoe: gewoon komen, zuipen en er een hell-of-a-party van maken. "

Tips

Om dit te voorkomen heeft hij daarom wel wat tips: "Wat simpele voorbereidingen zitten in de communicatie wie wel en niet welkom zijn (invites personal met papiertje), geen introducees, geen eigen alcohol, drugs en pillen (en controleren en streng toezien) , geen zware alcohol schenken (bier en wat prefab mixjes), geen facebook en twitteruitnodigingen."

Hij zit intussen nog met de puinhopen van het uit de hand gelopen feestje: "Wij gaan de woonkamer witten volgend jaar, de vloer nog een paar keer dweilen, het hek rondom het huis herstellen en werken aan de goede relatie met de mensen in de buurt. En voorlichting geven aan ouders en kinderen op de scholen."

Door: Sanne

STER reclame