President Poetin weet wel hoe hij de Russische sporters die op de Olympische Spelen een plak hebben gewonnen, in het zonnetje moet zetten. Elke medaillewinnaar krijgt een gloednieuwe Audi cadeau.

Poetin is wel enigszins kritisch als hij voor Sinterklaas speelt: alleen winnaars van een gouden medaille krijgen de nieuwste Audi A8. Zilveren en bronzen winnaars moeten het doen met een A7 en A6. Al met al geen slechte beloning, gezien dat zo'n wagen al snel rond de 60.000 euro kost.

Lada

De sporters zullen blij zijn, maar kritische bloggers zijn minder gecharmeerd van Poetin's vrijgevigheid. Want die Audi's worden betaald van Russisch belastinggeld, terwijl Poetin met de eer strijkt. Ook hadden sommigen liever gezien dat de sporters een Russische auto hadden gekregen; misschien een Lada? Afgelopen woensdag werden de auto's gepresenteerd voor het Kremlin.

Naast de Audi's krijgen de Russische atleten ook nog een extraatje op hun bankrekening gestort. Een bronzen medaille levert ongeveer 65.000 dollar op en een gouden is al snel goed voor 135.000 dollar (bijna 110.000 euro). Ter vergelijking: in Nederland krijg je ongeveer 30.000 euro voor het winnen van een gouden plak. Hier kun je misschien een tweedehands Audi voor kopen.

Door: Dorien

STER reclame