Schrijver Gerrit Komrij is overleden. Komrij schreef essays en tv-recensies, poëzie en proza.

Als je z'n verhalen en gedichten niet kende, dan herkende je vaak wel z'n kenmerkende stemgeluid. Ook was Komrij regelmatig te zien bij programma's als De Wereld Draait Door en Pauw en Witteman. Daarin haalde hij vaak fel uit, naar zijn eigen generatie, de babyboomers.

</p> <p> Op 24-jarige leeftijd debuteerde Komrij met de poëziebundel 'Maagdenburgse halve bollen en andere gedichten'.  Hij kreeg in 1993 de P.C. Hooftprijs voor zijn beschouwend proza en in 1999 werd zijn 'In Liefde Bloeyende' bekroond met de Gouden Uil.</p> <p>Gerrit Komrij was van 2000 tot 2004 Dichter des Vaderlands. Vorig jaar kreeg hij nog een eredoctoraat aan de Universiteit van Leiden. </p> <p>Het is nog niet bekend waaraan hij is overleden. De familie komt in de loop van de ochtend met een persbericht. Gerrit Komrij was 68.</p> <div><br/></div></body></html>

Op 24-jarige leeftijd debuteerde Komrij met de poëziebundel 'Maagdenburgse halve bollen en andere gedichten'. Hij kreeg in 1993 de P.C. Hooftprijs voor zijn beschouwend proza en in 1999 werd zijn 'In Liefde Bloeyende' bekroond met de Gouden Uil.

Dichter des Vaderlands

Gerrit Komrij was van 2000 tot 2004 Dichter des Vaderlands. Vorig jaar kreeg hij nog een eredoctoraat aan de Universiteit van Leiden.

Het is nog niet bekend waaraan hij is overleden. De familie komt in de loop van de ochtend met een persbericht. Gerrit Komrij was 68.

De huidige dichter des Vaderlands, Ramsey Nasr, heeft een gedicht voor Komrij geschreven. Rechts zie je een filmpje waarin hij dat gedicht voordraagt.

STER reclame