"Greed is good''. Wie de film Wall Street heeft gezien, herkent de quote van Gordon Gekko vast. Maar de acteur van het personage, Michael Douglas, komt daar nu op terug. Hij strijdt met de FBI tegen financiële fraude.

In een filmpje van het Federal Bureau of Investigation roept de acteur Amerikanen op alert te zijn op financiële bijzonderheden. "Lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook". Twijfelen ze, dan moeten ze aankloppen bij de FBI.

De oproep van Gordon Gekko, Michael Douglas.

De actie van de FBI is het gevolg van een recent aantal fraudezaken dat aan het licht kwam. Een medicijnfabrikant heeft bekend onveilige medicijnen te verkopen aan Amerikanen en een bankier heeft pas bekend huiseigenaren te hebben opgelicht die alles op alles zetten om in hun huizen te kunnen blijven.

Het lijkt dat de FBI hiermee wil aangeven dat ze wel degelijk bezig zijn met het vervolgen van fraude. Het wantrouwen van het publiek in banken is groter dan ooit, het aantal personen dat vervolgd wordt voor de misdaden is volgens een onderzoek sinds twintig jaar nog niet zo laag geweest.

Volgens de FBI is het bestrijden van fraude "één van de grootste prioriteiten". De beelden van verborgen camera-acties worden in sommige gevallen op YouTube gezet.

De onderstaande fraudeur zegt gevoelige informatie over Disney te willen verkopen.

En deze man dacht slim te zijn door zijn witwaspraktijken bloot te geven aan een undercover-agent van de FBI.

Door: Jurjen

STER reclame