Stel: de aanslagen in de VS waren niet op 11 september 2001 maar op 11 september 2011. Wat zou dan de # zijn geweest? Wat zou jij gepost hebben op Twitter of Facebook op het moment dat je het hoorde? Zouden mensen vanuit de Twin Towers berichten gepost hebben? En zou Bush getwitterd hebben en wat zouden zijn mededelingen dan zijn?

Deze en andere vragen willen we samen beantwoorden, om op die manier 9/11 online op een andere manier te herinneren. Het kan in een tweet, een video, foto's, een facebookpost, een reactie hier op de site. Laat het ons weten en gebruik op twitter #whatif911. Zondag verzamelen we alle reacties op de site.

Terugblik

We kwamen op dit idee door alle terugblikken die je nu ziet en hoort op radio, tv en internet. Iedereen praat wel een keer over zijn of haar 'waar was je toen je het hoorde'-moment. Ook bij NOSop3 deelden we met elkaar de herinneringen. We bedachten ons dat het voelt als kort geleden, maar dat de wereld in die tien jaar ook enorm veranderd is.

En dan hebben we het nu even niet over de nasleep van de aanslagen, maar over de social media. Want tien jaar geleden bestonden die eigenlijk nog niet, we hadden bijvoorbeeld nog geen Twitter en Facebook. Natuurlijk wel gsm's, maar geen mobiel internet. En dat bracht ons op de vraag: hoe zouden we 9/11 hebben beleefd in 2011? Hoe zou de ramp zich online ontwikkeld hebben? Daarom #whatif911, hoe zou 9/11 zich online hebben ontwikkeld. Laat het ons weten en denk met ons mee.

@nosop3

Facebook.nl/nosop3

nosop3@nos.nl

STER reclame