Een vrouwtjes-grizzlybeer heeft een vrouw verwond en haar man gedood in Yellowstone Park in de VS. De man wandelde met zijn vrouw door het park over de Wapiti Lake Trail toen ze plotseling tegenover de beer en haar welpen kwamen te staan. Het waarschijnlijk verraste dier viel aan en verwondde de man die overleed.

Het stel had de beer woensdagochtend al gezien, maar besloot door te lopen. Later kwam ze dus op de wandelaars af, waarop de man tegen zijn vrouw riep dat ze moest vluchten. Daarbij struikelde ze. De beer tilde haar aan haar rugzak op, maar liet haar meteen weer vallen. Daarna rende het dier weg. De man werd dodelijk verwond.

De vrouw zei later tegen parkbeheerders dat ze de aanval op haar man niet heeft gezien. Een andere groep wandelaars hoorde de vrouw schreeuwen en belde de alarmlijn.

Yellowstone

Het is voor het eerst in 25 jaar dat er iemand overlijdt door een aanval van een beer in het park, de laatste keer was in 1986. Tot nu toe waren er dit seizoen geen meldingen van beren op de Wapiti Lake-route geweest.

Het park heeft de beer, die haar welpen aan het beschermen was, verder met rust gelaten. Kampeerplekken en wandelroutes zijn wel gesloten en er zijn waarschuwingsbordjes neergezet. In Yellowstone en het gebied eromheen leven honderden grizzlyberen, die dan ook veel toeristen aantrekken. Bezoekers wordt aangeraden om met groepen van drie mensen of meer te wandelen. Er bestaat ook zoiets als 'bear pepper spray', maar het is niet bekend of dit stel dat bij zich had.

Door: Helen

STER reclame