NOS Op 3

Op de laatste dag van 2019 kijken we massaal terug op het afgelopen jaar. Maar als je liever luistert, is er het NOS op 3 Jaaroverzicht. De redactie verzamelde alle belangrijke nieuwsmomenten en zette die op een rijtje in deze podcast (let op: het duurt een tijdje voor het afspelen begint).

We lichten hier zes gebeurtenissen voor je uit, gemonteerd op hits uit 2019:

Dieuwke Teertstra presenteert het NOS op 3 Jaaroverzicht Stefan Heijdendael/NOS

Nederland wint het Songfestival

19 mei gaat de boeken in als een historische en hysterische dag in de songfestivalgeschiedenis van ons land. Voor het eerst in 44 jaar won Nederland. Luister hier naar de muziekreportage die je mee terugneemt naar dat moment.

Songfestival

Tramaanslag in Utrecht

Gökmen T. opende op maandag 18 maart het vuur in een tram. Bij de aanslag kwamen vier mensen om het leven en vielen meerdere gewonden.

Aanslag Utrecht

Brexit

Het lijkt een neverending story: de brexit. Drieënhalf jaar geleden stemden de Britten voor het verlaten van de Europese Unie. En in 2019 wisten ze nog steeds niet waar ze precies aan toe waren. In deze muziekreportage hoor je hoe die brexitchaos ook alweer klonk.

Brexit

WK voetbal

2019 was het jaar van het dubbele goud van atlete Sifan Hassan, van de handbalsters die voor het eerst ooit wereldkampioen werden en van de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. En het was natuurlijk het jaar van de Nederlandse voetbalvrouwen, die het heel goed deden op het WK in Frankrijk.

WK

Protesten

Veel mensen waren boos of maakten zich zorgen dit jaar - om verschillende redenen. Vaak gingen de protesten over geld, werkdruk en het klimaat. Luister hier waar jeugdzorgmedewerkers, klimaatstakers, leraren, boeren en bouwers zich druk om maakten.

Protesten

Het afgezonderde gezin in Ruinerwold

Verbazing en ongeloof toen de politie in oktober een gezin ontdekte dat al negen jaar compleet onder de radar leefde.

Ruinerwold

STER reclame