Weer of geen weer: Dylan (28) wil dat we vaker de natuur ingaan

"Het is vaker lekker weer als je buiten bent", lezen we op Dylans blog. De 28-jarige Hagenees is een ex-binnenmens en wil mensen er met de #2uurnatuur-challenge van overtuigen ook de natuur in te trekken.

"Tijdens mijn stage zat ik 40 uur per week binnen achter een computer. Ik heb nu ontdekt hoe fijn het is om buiten te zijn", vertelt Dylan. "Dat gun ik anderen ook."

Dat je van naar buiten gaan gelukkig wordt, blijkt niet alleen uit Dylans persoonlijke ervaring. Brits onderzoek toont aan dat mensen die minstens twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven beter waarderen.

De meeste Nederlanders komen daar net niet aan: gemiddeld brengen ze wekelijks 115 minuten door in de natuur. De 18- tot 34-jarigen komen op 83 minuten en brengen het gemiddelde dus flink omlaag.

Reden voor het Instituut Voor Natuureducatie (IVN) om de #2uurnatuur-challenge te starten. Daarmee proberen ze mensen te verleiden de woonkamer te verruilen voor de buitenlucht.

Dylan is een van de ambassadeurs van de challenge en nam ons mee in de stromende regen:

Dylan Haanappel (28) wil dat we vaker naar buiten gaan

Tijdens de #2uurnatuur-challenge krijgen deelnemers elke week twee opdrachten die ze in de buitenlucht moeten uitvoeren. IVN begint de challenge bewust in oktober, zodat mensen ontdekken dat het ook in de herfst fijn is om buiten te zijn. Annemijn van IVN: "Je denkt bij de herfst snel aan regen en wind, maar in de herfst zie je ook juist hele mooie kleuren."

De belangrijkste redenen dat mensen niet gaan zijn: niet genoeg vrije tijd, de natuur is niet dicht bij huis of het is niet vaak genoeg mooi weer.

Dylan hoopt dat hij die drie redenen weg kan nemen. "De natuur is veel dichterbij dan je denkt en in het weekend vind je vast wel een moment om even naar buiten te gaan. Maak het vooral ook niet te groot voor jezelf." En wat betreft dat mooie weer? Zelfs tijdens onze wandeling door het Meijendel bleef het toch een aantal uur droog.

Deel artikel: