'Kanker is niet alleen kaal, chemo en kan niks meer'

time icon

Het beeld dat mensen van kanker hebben, klopt volgens Kathi K├╝nnen (29) niet altijd. "Kanker is niet alleen kaal, chemo en kan niks meer." Zelf heeft ze een ongeneeslijke variant van darmkanker. Ze had een tijdelijk contract bij haar eerste baan, maar dat werd niet verlengd.

Ondanks dat Kathi thuiszit, laat ze het er niet bij zitten. "Werk is voor mij een belangrijke manier om zin te geven aan mijn leven." Ze geeft nu cursussen om leidinggevenden beter om te laten gaan met kanker op de werkvloer.

In het Goede Verhaal van deze week vertelt Kathi over haar leven met kanker.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Werken na kanker

Jaarlijks krijgen tussen de 30.000 en 40.000 werknemers de diagnose kanker. Een kwart van de werknemers die herstelt van kanker, wordt uiteindelijk ontslagen.

"Leidinggevenden vinden het vaak een moeilijk gesprek om aan te gaan en mijden het onderwerp soms helemaal", vertelt Kathi. Dat is voor haar de reden om juist daarover, samen met het instituut Gak, een lesmodule op te zetten.

Dit is ons Goede Verhaal. Elke zaterdag gaan we op zoek naar mensen met oplossingen voor problemen in hun wijk, dorp, stad of de wereld. Heb jij tips voor een Goed Verhaal dat wij moeten vertellen? Stuur ze dan naar nosop3@nos.nl o.v.v. Goed Verhaal.