Nasser is de koning van de straat, nu het theater nog

time icon
Geschreven door
Arnoud van der Struijk

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van hem gehoord, maar Nasser El Jackson is een grote naam in de straatvoetbalwereld. Op z'n 23ste is hij al tweevoudig wereldkampioen groundmoves, onnavolgbare trucjes doen op de grond, en KNVB-ambassadeur. Ook heeft hij een eigen straatvoetbalteam en een eigen voetbalschool in Tilburg-Noord, waar hij opgroeide.

"Ik probeer als een broer te zijn voor de jeugd. Door met ze te voetballen, te Snapchatten en te Instagrammen. Zo laat ik zien: ik wil echt iets voor jullie doen. Maar het is meer dan dat. Ik probeer ze ook dingen te leren over gedrag. Hoe je opgroeit, hoe je omgaat met anderen."

Deze week verruilde hij de straat voor het podium. Samen met de Braziliaanse choreograaf Guilherme Miotto werkte hij aan de voorstelling Ball. "Als de jongetjes die ik voetbalskills leer ook komen kijken, zullen ze in het begin wel lachen," zegt Jackson. "Want dan zien ze me even gek doen."

In deze video zie je de prachtige trucs van Nasser en vertelt hij over zijn theatershow:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De koning van de straat verovert nu het theater

Dit is ons Goede Verhaal. Elke zaterdag gaan we op zoek naar opmerkelijke initiatieven en mensen met oplossingen voor problemen in hun dorp, stad of de wereld. Heb jij tips voor een Goed Verhaal dat wij moeten vertellen? Stuur ze dan naar nosop3@nos.nl onder vermelding van Goed Verhaal.