NOSop3

Verslaafd of dakloos, op de Social Inclusion Games maakt dat niks uit

Zo'n duizend (ex-)verslaafden, daklozen en mensen met psychische problemen uit heel Europa waren deze week in Enschede voor de Social Inclusion Games. Een zevendaags sportevenement voor mensen aan de rand van de samenleving.

Melissa (20) en Thomas (48) zijn twee van hen. Melissa raakte dakloos, nadat haar relatie op de klippen was gelopen. Thomas worstelde jarenlang met alcoholverslaving, hij begeleidt nu drank- en drugsverslaafden. "Ik zat diep in de put. Een paar goede vrienden hebben me gered. Nu ben ik zelf teamleider, een motivator."

Hieronder vertellen Thomas en Melissa je hoe de Social Inclusion Games ze helpen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Door de Social Inclusion Games verdwijnen problemen even

Op het programma stonden verschillende sporten zoals badminton, beachvolleybal, voetbal en zwemmen. In totaal hielpen 21 sportverenigingen met de organisatie. Ondanks de vele hulp maakt voorzitter Bert Deliƫn lange dagen. "Om zeven uur was ik op het terrein, tot een uur of half negen 's avonds. Maar het is vooral genieten. Iedereen gaat met een positieve ervaring naar huis."

Dit is ons Goede Verhaal. Elke zaterdag gaan we op zoek naar mensen met oplossingen voor problemen in hun wijk, dorp, stad of de wereld. Heb jij tips voor een Goed Verhaal dat wij moeten vertellen? Stuur ze dan naar nosop3@nos.nl onder vermelding van Goed Verhaal.