Trots op Erdogan en Turkije, betekent dat slechte integratie?

tijd van publicatie
Geschreven door
Sakir Khader
Redacteur NOS op 3

Het is vandaag precies een maand na de Turkse verkiezingsuitslag. Hier gingen ruim 120.000 van de 230.000 stemgerechtigde Turkse Nederlanders naar de stembus. Ruim 73 procent van hen stemde voor president Recep Tayyip Erdogan. Toen die herkozen werd, vierde een aantal Turken feest op straat.

Direct barstte er discussie los over de loyaliteit van de stemmers. Moeten zij wel stemmen voor een land waar ze zelf niet wonen? Waarom is die verbondenheid met Turkije zo sterk? En ben je dan wel voldoende geïntegreerd? De discussie kreeg deze week een extra zwiep toen voetballer Mesut Özil aankondigde te stoppen als international, na felle kritiek omdat hij met Erdogan op de foto was gegaan.

Vier jonge Turkse Nederlanders vertellen aan NOS op 3 waar hun nationalistische gevoelens vandaan komen. Wat is voor hen integratie en hoe worstelen ze met de keuze tussen Turkije en Nederland?

Je ziet het in de korte documentaire 'Kiezen tussen twee werelden':

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Trots op Erdogan en Turkije, betekent dat slechte integratie?