NOS op 3 Tech podcast: bitcoin-roof en techbanen

Criminele hackers hebben een handelsplatform voor bitcoins overvallen. Hoeveel van de virtuele munten er zijn gestolen is nog onbekend, maar volgens kenners hebben ze een waarde van zo'n 59 miljoen euro. NiceHash, zo heet het gehackte platform, heeft alle handel 24 uur stilgelegd. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, onderzoekt techredacteur Joost Schellevis voor ons.

Het is een hot topic: de mismatch tussen wat wij gaan studeren en op welke mensen werkgevers nu echt zitten te wachten. Deze week voorspelden onderzoekers van de Universiteit van Maastricht dat voor maar liefst 87 procent van de ict-beroepen een tekort aan opgeleide werknemers wordt verwacht.

Welke techberoepen worden het meest gewild? En hoe kan je binnenkort - zeker als je vrouw én werkloos bent - spekkoper worden? Vivianne Bendermacher van Techionista vertelt er meer over.

En we praten over zogenaamde expose-groepen op Telegram, waar groepen jongens naaktfoto's en gegevens over meisjes met elkaar delen. Vooral Marokkaanse meisjes worden hiervan het slachtoffer. Hoe groot zijn die groepen? En wat kan de impact op je leven zijn als je wordt ge-exposed? Daarover schuift Nisrine Sahla aan, redacteur bij NOS op 3.

Deel artikel: