Aangepast

En dan speel je als Leiderdorpse hockeyer ineens in een Bollywoodfilm

In een film spelen, beroemd worden en handtekeningen uitdelen. Niet iets waar je direct aan denkt als hockeyspeler van Alecto uit Leiderdorp. Toch speelde hun gehele A1 wel mee in een echte Bollywoodfilm over hockey.

NOS Mashup ving de spelers op bij terugkomst op Schiphol:

"Het was echt ontzettend gaaf, maar wel heel erg vermoeiend", vertelt één van de spelers. Vooral het wachten viel de hockeyers zwaar. "De chaos in het verkeer in India, zie je ook terug op de filmset. Vaak waren we pas om zes uur 's ochtends klaar. Maar we voelden ons wel echte filmsterren hoor. Alles was goed geregeld."

De film is een waargebeurd verhaal over een jonge hockeyer die vanuit de sloppenwijken de top bereikt. De hoofdrolspeler kon volgens de Nederlandse spelers totaal niet hockeyen. Daarom wordt zijn hoofd op het lichaam van de tophockeyer gefotoshopt.

"Dat was heel gaaf. We stonden dus met een echte international van India op het veld", zegt een speler van de A1 uit Leiderdorp.

Een selfie met de Indiase hockeyspelers

Maar waarom een team uit Nederland? "Ze waren op zoek naar een westers team en via via werden we door een castingbureau benaderd. Samen met nog tien of twintig andere teams."

Iedere speler moest een filmpje van zijn skills opsturen. "Veel spelers waren gewoon op vakantie en hadden niet eens een hockeystick bij zich", vertelt een hockeyer uit Leiderdorp. "We hadden filmpjes waarbij we bijvoorbeeld met een peddel of een voetbal aan het hooghouden waren. Het was heel chaotisch."

We kregen pizza, omdat we het eten daar niet zo lekker vonden.

Hockeyspeler Leiderdorp A1

Die chaos konden ze in India wel waarderen. Het hele team werd uitgenodigd om naar Bollywood te komen. Allemaal op kosten van de filmstudio. "We kregen pizza, omdat we het eten daar niet zo lekker vonden. Het hotel was top en als we om water vroegen, stond het er meteen."

Filmster of niet, school gaat altijd door. "Heel veel jongens hebben aankomende week gewoon een toetsweek", vertelt een vermoeide hockeyspeler op Schiphol. "Die hebben lekker lopen blokken in het hotel of op de set als we weer eens drie uur moesten wachten."

Nu is het wachten op de première. In India komt de film waarschijnlijk in maart of mei uit. Daar mogen de jongens van de A1 uit Leiderdorp niet bij zijn. "Maar de grote baas vertelde ons dat de film een maand later ook in Nederland wordt uitgebracht."

Deel artikel: