v.l.n.r. Frans Kimmel, Dirk-Jan Machin en Jelle Koppelmans
Aangepast

Deze mensen horen de hele dag Eftelingdeuntjes

De deuntjes moeten rondhangende mensen op Amsterdam CS wegjagen: Carnaval Festival en Monsieur Cannibale van de Efteling. Maar als ze zo irritant zijn dat ze mensen wegjagen, wat vinden medewerkers van de Efteling er dan wel niet van? Irritant, maar als je er maar lang genoeg werkt, dan hoor je ze niet meer.

Frans Kimmel (20), werkt als junior gastheer op Carnaval Festival

Frans Kimmel over de Eftelingdeuntjes

Frans luistert de hele dag Carnaval Festival, maar hoort het eigenlijk niet meer. "Toen ik hier net werkte kwam ik nog wel eens thuis dat het muziekje in je hoofd zat." Omdat het altijd hetzelfde is, kun je het makkelijk wegfilteren.

Dirk-Jan Machin (27), staat vandaag bij achtbaan Baron 1898

Dirk-Jan over de Eftelingdeuntjes

Volgens Dirk-Jan zou het flink irritant zijn als je midden in de nacht Carnaval Festival op Amsterdam Centraal hoort. "Ik denk dat je vrij snel weggaat." Als hij bij de attractie staat moet hij de hele dag lang het liedje aanhoren. "Acht uur lang hetzelfde nummer."

Jelle Koppelmans (25), helpt bij de draaiende soepkommen van Monsieur Cannibale

Jelle over de Eftelingdeuntjes

Aan de deuntjes is volgens Jelle nog wel te wennen. "Die hoor je op een gegeven moment niet meer." Daarom vindt hij Monsieur Cannibale ook zo erg. "Daar zit tekst in. Telkens als de attractie opnieuw begint, begint ook de tekst opnieuw."

Deel artikel: